Ontdek Spanje » Blog » De mooiste Spaanse steden en dorpen


De mooiste steden en dorpen in Spanje

De mooiste Spaanse steden en dorpen -  De mooiste steden en dorpen in Spanje zijn in elke regio wel te vinden. Deze mooie witte maar ook kleurrijke en speciale prachtige pittoreske kleine, historische stadjes en dorpjes van Spanje,vind je vaak al een paar kilometer landinwaarts soms vind je zelf direct aan de kust. 



Als je in Spanje rondrijd vind je nog zo veel mooie en vaak stille stadjes en dorpjes met een enorme schat aan cultuur, geschiedenis en tradities. 


Het veelzijdige Spanje en haar mooiste steden

Spanje is een veelzijdig land waar ieder soort reiziger terecht kan. Je vindt er campings en camperplaatsen om te overnachten, maar kunt ook terecht in luxe resorts. Het land heeft van alles iets te bieden. Vanuit je vakantiehuis Spanje kun je culturele en historische plekken bezoeken en hiervan leren, maar je kunt ook heerlijk aan het strand liggen en simpelweg genieten van de zon. Er zijn in Spanje mooie natuurgebieden, waar je kunt wandelen of wilde dieren kunt spotten. In Sierra Nevada kun je in de winter zelfs snowboarden of skiën. Dit gebied ligt vlak bij de stad Granada. 

Lees meer »

Ontdek en Beleef Granada

Ontdek en Beleef Granada - De stad Granada ligt niet aan de kust maar de Costa Tropical is uiteraard een bezoek waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van het wereldberoemde Alhambra paleizencomplex. Dit is een must om te bezoeken maar je doet er verstandig aan om de entreebewijzen ruim van te voren aan te schaffen om teleurstellingen te voorkomen.

Lees meer »

Ontdek en Beleef Almería

Ontdek en Beleef Almería - De stad Almería, is gelijktijdig de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt aan de aan de Costa Almeria. De stad Almería ligt in zuid-Spanje in de autonome regio Andalusië aan de prachtige blauwe Middellandse Zee. De naam 'Almería' is afkomstig van het Arabische Al-Mariya wat zo ongeveer betekend 'Spiegel van de Zee').

Lees meer »

Souvenirs van Málaga

Souvenirs uit Málaga - Málaga heeft vele authentieke souvenirs winkeltjes. Wij nemen u mee langs de leukste en beste plaatsen om souvenirs te kopen en waar u leuke en grappige originele aandenken uit Málaga kunt vinden.

Lees meer »

Ontdek en Beleef Murcia

Murcia stad - De stad Murcia is de hoofdstad van de autonome regio Murcia maar ook de provinciale hoofdplaats van de provincie Murcia. Deze stad heeft enkele bezienswaardigheden zoals de Kathedraal, het gemeentehuis, de Puente Viejo, de Plaza de Santo Domingo en de oude universiteit. Ondanks dat Murcia de belangrijkste stad van de regio is, ligt deze niet aan zee en worden andere plaatsen in de deelstaat meer bezocht.

Lees meer »

Ontdek en Beleef Tarragona

Tarragona - De Catalaanse stad Tarragona, is gelijktijdig de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de comarca Tarragonès aan de Costa Dorada. Tarragona - Tarraco was de oude Romeinse naam voor de huidige Catalaanse provinciestad Tarragona, gelegen aan de Costa Dorada.

Lees meer »

Ontdek en Beleef Gerona

Gerona in het Catalaans Girona - De Catalaanse stad Gerona, is gelijktijdig de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de comarca Gironès aan de Costa Brava. Gerona is een  middelgrote provinciestad die de bezoeker genoeg bezienswaardigheden te bieden heeft.

Lees meer »

Ontdek en Beleef Valencia

Valencia - Valencia is niet alleen de hoofdstad van de provincie Valencia maar ook de hoofdstad van de hele autonome regio Comunidad Valenciana. Valencia is erg hot geworden de laatste jaren en is een gewilde bestemming voor een lang weekend of midweek. Er is dan ook veel te zien en te doen in Valencia waarbij de bezoeker van oude monumenten naar moderne architectuur gaat tijdens een bezoek.

Lees meer »

Ontdek en beleef Alicante

Alicante - Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie maar ook de referentie plaats van de Costa Blanca. Veel bezoekers van de Costa Blanca kennen de naam Alicante alleen van het vliegveld maar de stad is verrassend leuk om te bezoeken. Maak samen met een lokale gids een wandeling door de oude stad en zie daarnaast alle bezienswaardigheden of boek een Segway Tour om de hoogtepunten van Alicante te ontdekken.

Lees meer »

Setenil de las Bodegas een heel bijzonder en uniek dorpje

Setenil de las Bodegas is toegevoegd aan de lijst van Pueblos más bonitas de España of te wel aan de lijst van mooiste dorpen in Spanje. Elk dorp heeft natuurlijk zijn eigen charme en schoonheid en het is voor een ieder weer een andere ervaring maar Setenil de las Bodegas is in ieder geval een heel bijzonder, uniek en mooi dorpje in Andalusië , Spanje.

Lees meer »

Smullen van Valencia

Smullen van Valencia - Smullen in Valencia, zoek je de mooiste en leukste bijzondere bezienswaardigheden van Valencia? Zoek je een unieke fiets tour en veel meer verrassende tips van Valencia? Wij laten je smullen van deze bruisende stad!

Lees meer »

Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje  - Ontdek de gezelligste en mooiste pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje. Beleef en geniet van de prachtige pleinen, dan de steden en dorpen van Spanje hebben vele mooie maar vooral gezellige pleinen.

Lees meer »

De mooiste en meeste charmante dorpen in de Comunidad Valenciana

De mooiste en meeste charmante  dorpen in de Comunidad Valenciana - De regio Valencia of te wel de Comunidad Valenciana bestaat uit drie provincies, Alicante, Castellón en Valencia en is vooral bekend om zijn Costa Blanca en zijn prachtige stranden en kustplaatsen zoals Villajoyosa, Peñiscola, Altea etc. 

Lees meer »

Het bergdorpje dorpje Deia op Mallorca

Het bergdorpje dorpje Deia of Deya op Mallorca - Het bergdorpje Deià of moet ik zeggen een klein kustdorpje Deia, ligt aan de voet van de berg de Teix in het noorden van het eiland Mallorca, Spanje. Het dorp Deia telt ongeveer 850 inwoners hieronder bevinden zich veel kunstenaars van buitenlandse afkomst.

Lees meer »

El Ejido in de provincie Almería

El Ejido is een gemeente in de Spaanse provincie Almería, Andalusië met ongeveer 83.000 inwoners. El Ejido, is een unieke en veelzijdige gemeente in Andalusië, met het beste klimaat van Europa.  Almería was mij al enigszins bekend, onder andere vanwege het befaamde en prachtige Cabo de Gata Níjar Natuurpark (sinds 1997 staat dit Natuurreservaat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO), maar deze keer heeft El Ejido mij verrast.

Lees meer »

Iznájar in Andalusië

Iznájar in Andalusië - Iznájar is een schitterend wit bergdorpje in de Spaanse provincie Córdoba, Andalusië. Het dorpje Iznájar komt voor als uit een sprookje, zo tegen de heuveltop aangeplakt, omringd door de Iznájar dam. Via smalle steegjes loop je naar boven waar het kasteel van Iznajar bevindt. Hier kun je genieten van een adembenemend mooi uitzicht.

Lees meer »

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Ook interessant in Spanje