Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Gepubliceerd op 25 september 2018 om 10:04


Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje  - Ontdek de gezelligste en mooiste pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje. Beleef en geniet van de prachtige pleinen, dan de steden en dorpen van Spanje hebben vele mooie maar vooral gezellige pleinen.

 

Natuurlijk zijn er in Spanje nog veel meer mooie pleinen in steden en dorpen in Spanje en misschien weet jij nog meer mooie pleinen in de verschillende steden van Spanje, dan elke stad en dorp heeft wel een Plaza Mayor.


Als we verwijzen naar de woorden “Plaza Mayor” hebben we het over het “hoofdplein” of “grote plein” in een bepaalde stad of dorp. Praktisch alle steden en dorpen in Spanje hebben een Plaza Mayor waaraan vaak een gemeentehuis gelegen is, een kerk en een paleis of kasteel. Vaak zijn deze pleinen omringd door woningen die op arcaden/bogen gebouwd zijn. Buiten het feit dat hier markten plaatsvinden worden deze pleinen ook gebruikt voor feesten en andere festiviteiten.


Plaza de Pedraza in Segovia - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Plaza de Pedraza in Segovia - Het Plaza de Pedraza is gelegen in de gelijknamige plaats en is een echt middeleeuws plein met arcaden, kerk en een plein bedekt met eeuwenoude stenen. De gemeente Pedraza bevindt zich op 37 kilometer van de stad Segovia in de deelstaat Castilla y León. Net zoals veel oude pleinen is dit ook een arcaden of bogen plein. Aan het plein ligt de San Juan Bautista kerk. Gedurende de eerste twee zaterdagen van de maand juli wordt op dit plein het Concierto de las Velas georganiseerd waarbij er meer dan 35.000 kaarsen op het plein worden aangestoken.


Plaza Mayor de Salamanca - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Plaza Mayor de Salamanca in de provincie SalamancaWie heeft er nu niet van Salamanca gehoord. De Universiteitsstad waar vele duizenden buitenlandse studenten naar toe gaan om de Spaanse taal te leren. Heel Salamanca is een openluchtmuseum te noemen met de Casa de las Conchas, de oude en nieuwe Kathedralen, de oude Romeinse brug en de prachtige Plaza Mayor. Volgens velen is dit de mooiste Plaza Mayor of hoofdplein van Spanje waarbij het hele plein omringd is met op arcaden gebouwde woningen. Dit plein is het middelpunt van het leven in de stad Salamanca en vroeg of laat zul je er terecht komen om te genieten van de tapas, de terrasjes en de geweldige sfeer.

Dit is slechts een deel van de mooie en prachtige pleinen die te vinden zijn in Spanje. Heb je nog tips over mooie pleinen, vermeld dat dan als reactie op deze top 10 lijst.  


Plaza de la Constitución - mooiste plein in Málaga

Plaza de la Constitucion in de stad Málaga - Op Plaza de la Constitucion direct voor de ingang van Panaderia La Canasta liggen ook de verschillende krantenartikelen in grote platen gegoten die zijn geschreven in 1978 toen de Spaanse grondwet werd aangenomen. Aan het Plaza de la Constitucion was tot 1869 de gemeenteraad van Málaga gevestigd. Hier was ook een klooster en een gevangenis, nu vooral winkels. Op dit plein vind je ook het al over honderd jaar oude Café Central en Café La Canasta.


Plaza del Obradoiro - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Plaza del Obradoiro in Santiago de Compostela - Het Plaza del Obradoiro is wellicht het bekendste plein van Spanje vanwege het feit dat hier niet alleen de mooie Parador gelegen is in een oud paleis maar ook vanwege het feit dat dit een van de meest bezochte punten is van de vele duizenden pelgrim wandelaars van de Route de Santiago de Compostela. Het hoogtepunt van dit plein is echter de Kathedraal van Santiago de Compostela, het eindpunt voor veel pelgrimgangers.


Plaza de Almagro in Ciudad Real - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Plaza de Almagro in Ciudad Real - In 1796 werd de stad Almagro gesticht, precies tussen de steden Toledo en Granada in. Volgens velen ligt de oorsprong bij een Arabisch kasteel. Het plein is rechthoekig gevormd en heeft als kenmerken de groene houten huizen gebouwd op arcaden, het gemeentehuis en het Palacio Maestral. Het is een van die pleinen waar je heerlijk op een terras in het zonnetje kan zitten en kan genieten van het Spaanse leven.


Spanje autohuur

Plaza Mayor de Trujillo in Cáceres - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanj

Plaza Mayor de Trujillo in Cáceres - Buiten het feit dat de hele gemeente Trujillo  in de provincie Cáceres in Extremadura de moeite waard is om te bezoeken is ook het Plaza Mayor de moeite waard om te bekijken. Eigenlijk kom je niet om dit prachtige plein heen bij een bezoek aan Trujillo en nodigt het plein en de vele terrasjes je vanzelf uit om plaats te nemen. Naast het beeld van Francisco Pizarro staan er statige herenhuizen langs het plein, is er een kerk te vinden en kun je boven de daken uit het kasteel zien. Een juweel van een plein.


Plaza de Chinchón in Madrid - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje 

Plaza de Chinchón in MadridHet plein van de gemeente Chinchón op enkele kilometers van de Spaanse hoofdstad Madrid, heeft als kenmerk dat er prachtige houten huizen aan gelegen zijn van drie verdiepingen hoog, gebouwd op arcaden en met totaal 234 groene houten balkons. Daarnaast is het uitzicht op de kerk Nuestra Señora de la Asunción uit 1534 vanaf een van de vele terrasstoelen de moeite waard.


Plaza Mayor de Cáceres in Cáceres - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Plaza Mayor de Cáceres in Cáceres - Als je toch bij Trujillo in de buurt bent moet je zeker ook een bezoek brengen aan de stad Cáceres en het mooie statige plein Plaza Mayor. Dit plein is werkelijk het historische centrum van de stad en overigens ook de naam van een van de stadswijken. Vanaf dit plein loop je zo het geweldige oude deel of Casco Antiguo van Cáceres in met kastelen, kerken, oude huizen en smalle straatjes.


Plaza Mayor de Vic in Barcelona - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Plaza Mayor de Vic in Barcelona - De gemeente Vic is gelegen in de provincie Barcelona en is bezienswaardig vanwege het grote plein, de Plaza Mayor. Het is, net zoals vele andere pleinen, een Middeleeuws plein met aan de ene kant het Castillo of kasteel en aan de andere kant de Kathedraal en de Plaza del Mercado of marktplein. Wat meteen opvalt is het feit dat het een erg groot plein is voor een stad van deze omvang en dat er prachtige oude huizen langs het plein staan.


Plaza Mayor de Aínsa in HuescaPlaza Mayor de Aínsa in Huesca - Pleinen en pleintjes in de steden en dorpen van Spanje

Plaza Mayor de Aínsa in Huesca - Gelegen tegen de Pyreneeën vinden we de gemeente Aínsa in de provincie Huesca. Het Plaza Mayor is voor veel bezoekers de reden dat ze naar dit dorp komen omdat het gezien wordt als een van de mooiste van Spanje. Buiten het middeleeuwse Plaza Mayor plein zijn ook de straten Calle Mayor en Calle Santa Cruz interessant om te bekijken. Naast het mooie plein en de oude gebouwen die eraan gelegen zijn, vind je ook het gemeentehuis aan een kant en aan de andere kant het oude kasteel. Ook de kerk is mooi om te bekijken.

 

Bron: Spanjetoptien.nl