Home » De stad Murcia

Reisimpressies van de stad Murcia

Ontdek & beleef Murcia met de leukste en beste informatie, inspiratie en tips voor de mooiste bezienswaardigheden van de stad Murcia! Ontdek, beleef en geniet en laat je verrassen door het mooie Murcia!De stad Murcia

Murcia de hoofdstad van de gelijknamige provincie Murcia, aan de rivier Segura. De linkeroever van de stad herinnert nog aan de Moorse tijd. De stad gesticht in 831 na Christus, bij het ontstaan van Murcia werd er een 15 meter hoge verdedigingswal gebouwd. Deze wal had toen in totaal 95 torens, wat aan toont hoe belangrijk Murcia toen als commercieel centrum was. Vanaf 1266 kregen de gildes het voor het zeggen. Toen ontstonden de historische straten van nu zoals Trapería, Platería en Vidrieros. En de moskeeén verdwenen hiervoor in de plaats kwamen tempels.

Voordelige vakanties naar de Costa Calida

Murcia, Cartagena, Lorca

Boek nu bij D-reizen. De beste deal voor jouw vakantie! Géén verborgen kosten.

Bekijk deze populaire steden in Murcia. Verblijf in de beste hotels van van de provincie Murcia!

Wilt u afreizen naar Murcia dan bent u bij Skyscanner aan het juiste adres!

Het populaire maar toch rustige Murcia

Hier meer informatie over het populaire Murcia

Bezienswaardigheden

Alhoewel veel gebouwen in de 17e eeuw zijn verwoest door een aardbeving, is een bezoek aan de stad zeker een bezoek waard zoals:

  • Castillo de Lorca, Moorse fort uit de 10e eeuw
  • Het stadhuis, gebouwd als gevangenis uit de 16e eeuw
  • Convento de Santo Domingo, klooster uit de 17e eeuw
  • Plaza de España, een prachtig plein in het historisch centrum uit de 16e eeuw
  • Palacio de Guevara, uit de 17e eeuw
  • Palacio de los Condes de San Julián, een paleis uit de 17e eeuw
  • Palacio de los Salazar-Rosso, - het archeologisch museum uit de 16e eeuw,
  • Casa del Corrigidor - het gerechtsgebouw

La Trapería

In deze straat klopt het hart van het stad hier zijn de banken, cafetaria's, de traditionele winkels en warenhuizen en het Casino, een negentiende e­euw's juweel, dit is zeker een bezoek waard zoals de danszaal, de bibliotheek en als het mogelijk is, het boudoir.
Een van de andere historische straten van de stad is de Platerfa welke de Trapería doorkruist. De Trapería komt uit bij de voormalige moskee.

De Kathedraal de Santa Maria

Ligt aan Plaza Hernández Amores ook een heerlijk plaats om naar de mensen te kijken en van een drankje te genieten. De in 1394 gestarte bouw is in fases en door verschillende architecten uitgevoerd. Waardoor diverse architectuur stijlen zijn te bewonderen. Zo is de toren welke 100 meter hoog is een combinatie van Toscaanse en Barockse architectuur. Wilt u de kathedraal bezoeken is dit mogelijk van 10.00 – 13.00 en 17.00 – 19.00 uur.

Via de Plaza de Santo Domingo en Calle de la Merced kom je bij de Universiteit, een zestiende-eeuws klooster met een prachtig claustrum over twee verdiepingen van marmeren zuilen.

Via de oude poort van Santo Domingo kom je op Plaza de Julián Romea met het theater Romea welke is gebouwd in isabellijnse stijl. Plaza de Julián Romea is een heerlijke plaats om een terrasje te pikken, echt een waar paradijs om op een zonnige ochtend je krantje te lezen en een bakje te doen.

Aan de mooie nieuwe Gran Via, het winkelcentrum en gelijktijdig de hoofdstraat kom je bij renaissancistische Palacio de San Esteban, Hier zit het regionaal bestuur van Murcia, en eengelijknamige kerk. Verderop is Iglesia de San Miguel een waardevol barrok retabel.

Dwarrelend door smalle straatjes, komt je bij Plaza de Santa Catalina, waar een bezoek kan worden gebracht aan het Museo Ramón Gaya, een museum gewijd aan de in Murcia geboren schilder Ramón Gaya. Hier ligt ook Plaza de las Flores, wel een van de druk bezochte plekjes van Murcia. Zoals je al gemerkt hebt bezit Murcia een aantal gezellige en levendige plaza's met terrasje, zo ook hier. Een terrasje pikken of een bloemetje kopen of van een heerlijk vleespasteitje van Bonache genieten het kan allemaal hier op Plaza de las Flores daarnaast ligt Plaza de San Pedro.

 

Als je nu richting de rivier de Segura loopt kom je bij het oude in mudejarstijl gebouwde Palacio Almudi met zijn indrukwekkende zaal met Dorische zuilen, welke in een gemeentelijk kunstcentrum is omgedoopt. In het Museo Salzillo welke te vinden is Iglesia de Nuestro Padre Jesûs, in een door de Italiaanse kunstenaar Sistori aangebouwde, prachtig gedecoreerde kapel zijn verschillende hoogtepunten te zien uit de processie kunst van de beeldhouwer Francisco Salzillo. Hier kun je ook kerststal te zien met 500 zijn gemaakte figuren, zoals enkele van zijn beelden en schetsen.

 

MUSEO DE LA CIUDAD

In Museo de la ciudad kun je alles te weten over de geschiedenis van de stad Murcia.  Hier wordt op een interactieve manier alles over de geschiedenis van de stad Murcia bij gebracht.Lopend langs de rivier kom je bij Plaza de la Glorieta, het geliefde stadsplein van Murcia, met  het Gemeentehuis. Verderop staan verschillende bijzondere gebouwen, zoals het barokke Bisschoppelijk Paleis en het Palacio de los Fontes, welke gebouwd zijn in de achttiende eeuw.

Lopend door Calle de Correos komt man via het grafelijk paleis Palacio del Conde de Floridablanca, nu een luxe hotel, en de poort Arco de San Juan op het gelijknamige plein. Hier kun je kennis maken met de exquise plaatselijke keuken en de vele kroegjes en taveernes. De Salzillo-processie is wel de belangrijkste processie met semana santa. Bij de eerste zonnestraal op goede vrijdag om zeven uur, wordt  standaard van de broederschap het gezicht van de  Dolorosa de Moeder der Smarten gekust en dan begint de  processie. Schommelend gaat de processie door de straten complete scenes, pasos naspelend. Het meest geliefd is het uitbeelden van het Heilig Avondmaal op fijn tafellinnen en echte levensmiddelen.

Provincie Murcia

De autonome regio Murcia, bestaat slechts uit één provincie: Murcia. Toen de nieuwe democratie van Spanje tot de instelling van de Comunidades Auttonómas besloot, bleek Murcia niet bij de omringende regio's te passen. Dus besloot man, een eigen bestuur met autonome rechten.  De hoofdstad van de regio is de stad Murcia.

In de provincie Murcia heb je meer dan 3.000 zonnen uren per jaar en twee zeeën met warm water. De Costa Cálida staat bekend als de Warme kust. Aan de Costa Cálida vind je heerlijke lange witte stranden en kleine baaien.

Met de binnenzee Mar Menor aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant, is de landstrook La Manga ook een mooie plek. Hier vind je uitgestrekte witte stranden, zoals die van San Pedro del Pinatar; en ongerepte baaien bij Cartagena, verbazingwekkende landschappen zoals de erosies in Mazarron en diversen vissersplaatsen zoals Aguilas. Vele stranden hier worden als openlucht kuuroorden beschouwd vanwege het hoge zoutgehalte van de binnenzee Mar Menor en de modder.

De bekendste en belangrijkste steden van de provincie Murcia zijn Cartagena, Lorca, Murcia en Yecla. De rivier de Segura  door kruist de stad Murcia. De provincie Murcia is een vrij bergachtig, droog, heet en dunbevolkt gebied. In de winter periode komen regelmatig overstromingen van de rivier de Segura voor.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzondere plaats om te overnachten? Een sfeervolle vakantiewoning, een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten, een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’