Reisimpressies van de Balearen - las Baleares

Spanje, Vakantie op de Balearen - Ontdek en beleef de Balearen een Spaanse eilanden groep in de Middellandse Zee, deze liggen oostelijk van Spanje en bestaan uit: Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera. En de twee klein eilanden Cabrera, dat het Nationaal park Archipiélago de Cabrera huisvest, en Dragonera. Ibiza en Formentera, de westelijkste Balearen, heten samen de Pityusen of Pijnboom eilanden.

 

De Balearen (Spaans: Islas Baleares of kortweg Baleares, Catalaans: Illes Balears of kortweg Les Illes) zijn een eilandengroep in de Middellandse Zee. Ze zijn een van de 17 autonome regio's van Spanje en zijn tevens een provincie. De hoofdstad is Palma de Mallorca.

Geschiedenis

De eerste bewoners van de Balearen bevolken de eilanden vanaf 4000 v. Chr. Deze vroege bewoners hoeden schapen en jagen op berggeiten. Vanaf 1300 v. Chr. breekt de zogenaamde Talayotische periode aan die wordt gekenmerkt door de talayot: observatietorens die vooral op Menorca en Mallorca voorkomen. Vanaf 1000 v. Chr. arriveren de Feniciërs, die een handelskolonie in het noorden van Menorca stichten. Deze eilandbewoners staan bekend als uitstekende slingeraars. In de 7de eeuw v. Chr. nemen de Carthaagse zeelieden Ibiza, Mallorca en Menorca in, waar ze Eivissa en andere steden stichten. In de 2de eeuw v. Chr. veroveren de Romeinen Ibiza, Mallorca en Menorca en heersen voor meer dan 500 jaar over de eilanden. Ze leggen wijngaarden en wegen aan op de eilanden. Na de Romeinse periode wordt het eiland beheerd door het Byzantijnse Rijk, om vervolgens in de 10de eeuw n. Chr. door de Moren te worden veroverd. De Moren introduceren nieuwe irrigatietechnieken en planten gewassen als katoen en rijst


Dit zegt de ANWB over Sunnycars:

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

In 1229 bezet de Catalaanse koning Jaume I Mallorca met zijn leger en in 1287 veroveren de Catalanen Menorca. Door de hoge belastingen die de Catalanen op de Balearen invoeren gaat het in de 14de eeuw slecht met de economie, waardoor opstanden onder arme bewoners uitbreken die vaak resulteren in bloederige conflicten. In de eeuwen die volgen komt Menorca achtereenvolgens onder het bewind van de Engelsen en Fransen, om vervolgens begin 19de eeuw weer in Spaanse handen te komen. In de 19de eeuw worden de eilandbewoners geplaagd door epidemieën en honger en besluiten velen te emigreren. In de 20ste eeuw, na de Spaanse Burgeroorlog, begint de decentralisatie en worden de eilanden in 1983 een autonome regio. In de jaren 60 worden de eilanden ontdekt door de hippies en begint het massatoerisme op gang te komen. Dit zorgt ervoor dat de eilandbewoners die tot voor kort arm waren, nu tot de hoogste inkomensgroepen van Spanje behoren.

Bron: De Balearen.nlVakantie op de Balearen

De Spaanse Balearen hebben alles in huis om het verschillende vakantiegangers naar de zin te maken. Ga voor een intieme strandvakantie naar het rustige Son Bou op Menorca of bekijk de Balearen vanuit de ogen van Jules Verne tijdens een fietsvakantie op Formentera. Zin in een feestje tijdens een vakantie Balearen? Partyeiland Ibiza ligt voor de hand, maar ook in El Arenal op Mallorca gaan jongeren tot diep in de nacht door!Aantrekkelijke stad

Wanneer je na 2 uur vliegen het vliegtuig uitstapt, komt meteen de rust je tegemoet die de groene omgeving uitstraalt. Op heel het eiland ontbreekt het zeker niet aan de Spaanse cultuur. De hoofdstad Palma de Mallorca is een mooie Spaanse stad met veel tapasbarretjes, palmbomen en aantrekkelijke winkels. Liefhebbers van steden kunnen hier genieten van het strand, de uitgaansgelegenheden en restaurants. Niet voor niets is deze stad gewild bij jongeren die zo vanuit hun accommodatie de boulevard op willen lopen en zo alle hotspots van de stad willen ontdekken. In de zomer zijn er ook veel festivals en live muziek waar jong en oud van genieten. Grote pleinen, de kathedraal, statige gebouwen en musea zijn te bewonderen als je een wandeling door de stad maakt.


Reisonderdelen

Via deze manier kunt u zelf uw gewenste reis samenstellen aan de hand van verschillende reisonderdelen zoals: Vliegticket, Hotel, Autoverhuur, Parking en Vakantiehuizen


Kasteel en museum

Een leuke dagtrip vanuit Palma is een bezoek aan Castell de Bellver, wat net even buiten de hoofdstad ligt. Vanaf dit op een hoge berg gelegen kasteel heb je een prachtig uitzicht over Palma. Het bijzondere gebouw, dat geheel uit ronde vormen bestaat, is een interessante bezienswaardigheid en vertelt veel over de cultuur en geschiedenis van Spanje. Het is tevens een museum met vaste en wisselende tentoonstellingen.

 

Kunst aan de westkust

Een andere aanrader is het plaatsje Deia, wat aan de westkant van het eiland ligt. Het historische dorp is klein maar zeer sfeervol en er heerst een ontspannen sfeer. Het is plek waar veel kunstenaars zijn neergestreken en dat is te merken aan het aantal kunstgalerieën die het dorpje heeft. Ook de stranden zijn mooi en zeker de moeite waard. Wandelaars genieten hier van de natuur in de bergen. Deia is een goed begin- en eindpunt van een mooie wandeltocht.Vakantie op de Balearen

De Spaanse Balearen hebben alles in huis om het verschillende vakantiegangers naar de zin te maken. Ga voor een intieme strandvakantie naar het rustige Son Bou op Menorca of bekijk de Balearen vanuit de ogen van Jules Verne tijdens een fietsvakantie op Formentera. Zin in een feestje tijdens een vakantie Balearen? Partyeiland Ibiza ligt voor de hand, maar ook in El Arenal op Mallorca gaan jongeren tot diep in de nacht door!


Voordelige vakanties naar de Balearen - Hier schijnt de  zon!!!!!!