Reisimpressies van de Balearen - las Baleares

Spanje, Vakantie op de Balearen - Ontdek en beleef de Balearen een Spaanse eilanden groep in de Middellandse Zee, deze liggen oostelijk van Spanje en bestaan uit: Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera. En de twee klein eilanden Cabrera, dat het Nationaal park Archipiélago de Cabrera huisvest, en Dragonera. Ibiza en Formentera, de westelijkste Balearen, heten samen de Pityusen of Pijnboom eilanden.De Balearen (Spaans: Islas Baleares of kortweg Baleares, Catalaans: Illes Balears of kortweg Les Illes) zijn een eilandengroep in de Middellandse Zee. Ze zijn een van de 17 autonome regio's van Spanje en zijn tevens een provincie. De hoofdstad is Palma de Mallorca.

Geschiedenis

De eerste bewoners van de Balearen bevolken de eilanden vanaf 4000 v. Chr. Deze vroege bewoners hoeden schapen en jagen op berggeiten. Vanaf 1300 v. Chr. breekt de zogenaamde Talayotische periode aan die wordt gekenmerkt door de talayot: observatietorens die vooral op Menorca en Mallorca voorkomen. Vanaf 1000 v. Chr. arriveren de Feniciërs, die een handelskolonie in het noorden van Menorca stichten. Deze eilandbewoners staan bekend als uitstekende slingeraars. In de 7de eeuw v. Chr. nemen de Carthaagse zeelieden Ibiza, Mallorca en Menorca in, waar ze Eivissa en andere steden stichten. In de 2de eeuw v. Chr. veroveren de Romeinen Ibiza, Mallorca en Menorca en heersen voor meer dan 500 jaar over de eilanden. Ze leggen wijngaarden en wegen aan op de eilanden. Na de Romeinse periode wordt het eiland beheerd door het Byzantijnse Rijk, om vervolgens in de 10de eeuw n. Chr. door de Moren te worden veroverd. De Moren introduceren nieuwe irrigatietechnieken en planten gewassen als katoen en rijst


Dit zegt de ANWB over Sunnycars:

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

In 1229 bezet de Catalaanse koning Jaume I Mallorca met zijn leger en in 1287 veroveren de Catalanen Menorca. Door de hoge belastingen die de Catalanen op de Balearen invoeren gaat het in de 14de eeuw slecht met de economie, waardoor opstanden onder arme bewoners uitbreken die vaak resulteren in bloederige conflicten. In de eeuwen die volgen komt Menorca achtereenvolgens onder het bewind van de Engelsen en Fransen, om vervolgens begin 19de eeuw weer in Spaanse handen te komen. In de 19de eeuw worden de eilandbewoners geplaagd door epidemieën en honger en besluiten velen te emigreren. In de 20ste eeuw, na de Spaanse Burgeroorlog, begint de decentralisatie en worden de eilanden in 1983 een autonome regio. In de jaren 60 worden de eilanden ontdekt door de hippies en begint het massatoerisme op gang te komen. Dit zorgt ervoor dat de eilandbewoners die tot voor kort arm waren, nu tot de hoogste inkomensgroepen van Spanje behoren.

Bron: De Balearen.nlVakantie op de Balearen

De Spaanse Balearen hebben alles in huis om het verschillende vakantiegangers naar de zin te maken. Ga voor een intieme strandvakantie naar het rustige Son Bou op Menorca of bekijk de Balearen vanuit de ogen van Jules Verne tijdens een fietsvakantie op Formentera. Zin in een feestje tijdens een vakantie Balearen? Partyeiland Ibiza ligt voor de hand, maar ook in El Arenal op Mallorca gaan jongeren tot diep in de nacht door!


Majorca - Mallorca
Mallorca behorende bij de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee.
Majorca (Catalaans, Spaans en meestgebruikte spelwijze: Mallorca) is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee behorende tot Spanje. De oppervlakte bedraagt 3640 km² en er wonen circa 858.000 mensen. Majorca is tevens een bestuurlijke eenheid binnen de Balearen met een eigen volksvertegenwoordiging, de Eilandraad (Consell Insular). De hoofdstad is Palma de Mallorca, dat tevens de hoofdstad van de Balearen is. De officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans; de lokale Catalaanse spreektaal heet het Mallorquín. De naam Majorca komt van de Griekse kolonisten die op het eiland de gezegende tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten.

Menorca - Minorca
Minorca (Spaans, Catalaans en meest gebruikte spelwijze Menorca) is het op één na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen en is het meest oostelijk gelegen grondgebied van Spanje. De naam is afkomstig van het Latijn, insula minor, wat "kleiner eiland" betekent. Met name is het eiland kleiner dan het nabijgelegen eiland Majorca.
Het eiland is anderhalf keer zo groot als Ibiza, maar ongeveer 5 keer kleiner dan Majorca. Het eiland is ongeveer 47 km lang en heeft een breedte van 10 tot 19 km. Voor de 286 km lange kustlijn liggen 30 eilandjes, waarvan de meeste erg klein zijn. De belangrijkste (grootste) eilandjes zijn Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d'en Colom en Illa de l'Aire.

Reisonderdelen

Via deze manier kunt u zelf uw gewenste reis samenstellen aan de hand van verschillende reisonderdelen zoals: Vliegticket, Hotel, Autoverhuur, Parking en Vakantiehuizen

Ibiza
Het eiland is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, voornamelijk als gevolg van het drukke nachtleven op het eiland. Jaarlijks trekken DJ's met een grote reputatie naar Ibiza om zich dikwijls de hele zomer te verbinden aan één discotheek. Sa Caleta is een plaats waarvan de Fenicische nederzetting deel uitmaakt van het Werelderfgoed.
Op het eiland Ibiza zijn naast de opgravingen bij Sa Caleta ook verschillende andere bezienswaardigheden te vinden

Formentera
Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft ruim tienduizend inwoners. Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een soort sub-groep van de Balearen.
Het hoogste punt is de steile rotskust van La Mola (192 meter) waar in 1978 een gedenksteen werd opgericht voor Jules Verne die het eiland beschreef in één van zijn boeken.

Advertentie

Voordelige vakanties naar de Balearen - Hier schijnt de  zon!!!!!!

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt