Ontdek Spanje » De stad Carmona

Reisimpressies van de stad Carmona

Carmona ligt net ten oosten van Sevilla, in Andalusië. De geschiedenis van dit prachtige stadje gaat ver terug en het heeft daarom een groot aantal monumenten. De puerto de Sevilla is daar een van. Bedenk wel dat Carmona vlakbij Sevilla ligt, maar dat het niet hetzelfde is.Wat kun je doen in Carmona?

Puerto de Sevilla is een grote oude poort die toegang biedt tot het historische centrum. Het centrum met de kronkelende middeleeuwse straatjes, renaissance huizen en Mudejar kerken! Door de puerto de Sevilla loop je zo tegen het Alcázar aan. Dit is een paleis dat nog gebouwd is door de Carthagers. Ook is er een 15e eeuwse kerk, die net als zoveel kerken in dit gebied gebouwd is op de resten van een oude moskee. Net buiten de stad bevindt zich de Necropolis, een Romeinse begraafplaats met vele familiegraven van de 2e eeuw voor Christus tot en met de 4e eeuw na Christus.

De straatjes bekijken

Wat kun je er verder nog doen? Je kunt gewoon door de straatjes slenteren! Het is een ontzettend oud stadje dus de straatjes zijn een bezienswaardigheid op zich. Carmona ligt in Spanje dus er zijn genoeg terrasjes te vinden waar je een tapa met een biertje kunt drinken.


Booking.com

Geschiedenis van Carmona

Zo'n 2000 jaar geleden stond Carmona bekend als Carmo. Het was een Romeins bolwerk. Strategisch gezien lag het stadje erg gunstig, op een soort heuvel. Als je hier een leger had staan dan bewaakte je het oosten van Sevilla, een belangrijke stad in die tijd. Door het belang groeide het stadje, er kwam bijvoorbeeld een amfitheater. 

Later namen de Moren het gebied over. Ook zij zagen het belang in van Carmona. Paleizen werden er gebouwd, fonteinen; niets was te gek. In 1247 veroverden de katholieken Carmona. Sommige Moorse en Romeinse gebouwen werden afgebroken, anderen werden gerestaureerd. Vandaag de dag is de Puerto de Sevilla het best bewaard gebleven.