Ontdek en Beleef Tarragona

Gepubliceerd op 18 januari 2019 om 19:14


Ontdek en Beleef Tarragona

Tarragona - De Catalaanse stad Tarragona, is gelijktijdig de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de comarca Tarragonès aan de Costa Dorada. Tarragona - Tarraco was de oude Romeinse naam voor de huidige Catalaanse provinciestad Tarragona, gelegen aan de Costa Dorada.

Deze middelgrote stad is vooral bekend om de haven maar natuurlijk ook de vele Romeinse overblijfselen zoals het Amfitheater en het Aquaduct. Tarragona is niet zo’n heel grote stad om te bezoeken en het mooiste bevindt zich in het “Part Alta” deel van de stad, ofwel het hoger gelegen deel waar ook de Kathedraal van Tarragona staat.


Op vakantie naar Tarragona


Met een georganiseerde tour door de stad zie je het meeste en leer je alles over de geschiedenis van een van de bekendste Romeinse vindplaatsen van Spanje. Net buiten Tarragona ligt de populaire badplaats Salou waar ook de pretparken Port Aventura en Ferrari Land te vinden zijn. Mocht je een dagje over hebben dan is het leuk om daar heen te gaan maar koop de entreebewijzen alvast van te voren om de lange rijen bij Spanje’s populairste pretparken te vermijden.

 

Na een bezoek aan Tarragona en Salou komen we langs Cambrils, l’Ametlla de Mar en de rijstvelden van de Ebro Delta welke zeker een bezoekje waard zijn. Wist je dat in het binnenland van de provincie Tarragona uitstekende wijnen gemaakt worden in o.a. de Priorat regio. Wellicht eens leuk om deze met een gids te bezoeken.