Ontdek Spanje » Andalusië » provincie Cádiz » Vakantie in de stad Cádiz


Reisimpressies van de stad Cádiz

Ontdek en beleef Cádiz stad - Bezienswaardigheden, Inspiratie en de Beste Tips!

Spanje · Andalusië · Cádiz - De stad Cádiz ligt in het zuiden van Andalusië aan de Golf van Cádiz. Cádiz stad, lijkt veel  op Havana de hoofdstad van Cuba, daardoor wordt Cádiz ook wel 'Klein Havana' genoemd of het 'Havana van Europa' Havanna is tevens de zusterstad van CádizCádiz, deze prachtige havenstad met zijn bezienswaardigheden ligt op een schiereiland wat door drie zijden omgeven is door water. Ontdek en beleef de stad Cádiz met leuke tips, informatie, bezienswaardigheden en nog veel meer leuke informatie voor een heerlijke vakantie in Cádiz. Lees meer informatie over Cádiz » 

Voordelige vakanties naar de Costa de la Luz - Hier schijnt de  zon!!!

Snel naar de zon en genieten? Kies voor een vakantie Cadiz aan de zonnige Costa de la Luz! Boek bij TUI inclusief vlucht en transfers.

Je ideale zonvakantie naar Cadiz boek je bij de grootste vakantie-vergelijker van Nederland. Bespaar uren zoeken en krijg de beste deal!

Gegarandeerd de beste deal voor je vakantie naar Cádiz. Ontdek ons uitgebreide aanbod en boek gemakkelijk online!

Hier meer informatie over Cádiz aan de populaire Golf van Cádiz

De havenstad Cádiz

Cádiz is een havenstad in Zuidwest - Spanje. Cádiz is gelegen in Andalusië aan de Golf van Cádiz op een landtong. Het is een van de Andalusische havensteden die niet aan de Middellandse Zee liggen, noordwestelijk van de Zuilen van Hercules. De goed beschutte haven is in en uitvoerhaven en fungeert ook als vissers- en passagiershaven (veerdienst op de Canarische Eilanden. Door haar gelijkenis met Havana, de hoofdstad van Cuba en tevens zusterstad van Cádiz, wordt Cádiz ook wel 'Klein Havana' of het 'Havana van Europa' genoemd. Deze gelijkenis komt met name door de malecón, een wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad die sterk overeenkomt met de malecón in Cádiz. 


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Cádiz, Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Cádiz, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Cádiz Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto in Cádiz zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


De industrie omvat scheepsbouw en -reparatie (een van de grootste werven van Spanje) maar ook machine- en vliegtuigindustrie. Er is een militair vliegveld. Cádiz ligt op de punt van een smalle landtong en wordt aan drie zijden door water omgeven; een 1400 m lange verkeers- brug verbindt de stad via de kortste weg met de vasteland zijde.

Ook is er een verbinding met San Fernando in het zuiden. De belangrijkste gebouwen zijn de neoclassicistische kathedraal (1722- 1838; met museum) en de Filippo-Nerikerk met werken van Murillo.

De stad kent momenteel een enorm mobiliteitsprobleem. Er bestaat voor automobilisten één hoofdtoegangsweg, komende van uit het oosten, tot de stad. Er gaan stemmen op om in de toekomst als aderlating een groot viaduct over de baai van Cádiz in de noordwestelijke richting van Rota te bouwen. Cadiz ligt als Provincie aan de Atlantische oceaan.Met de glans van intens zuidelijk licht, deze blauwe hemel, met deze mensen, prachtige vrouwen en deze sensuele manier van leven en zelfs in de wijn weerspiegelt het belang van deze stad in het zuiden van Europa.

Cádiz (Gadir - Cadix) een havenstad in het Zuidwesten van Andalusië, Als gadir gesticht in 1104 v.Chr. door de Feniciërs. De Romeinen noemde het Gades, hier beklede Julius Cesar zijn eerste ambt.

Door de Engelse en de Hollanders in 1596 bijna totaal verwoest. Puerta de Tierra aan de Golf van Cádiz aan de Costa de la Luz gelegen telt ongeveer 130.000 inwoners. En is één van de oudste steden van Europa, de stad wordt aan drie zijden door water om- geven en ligt op de punt van een lange smalle landtong. Cadiz ligt maar een kijk wijdt van Noord-Afrika weg.

Zo wel de Feniciërs, Carhagers, Romeinen en Moren hebben deze stad in de loop der eeuwen bezet. Cadiz is zeker een mooie Andalusische stad maar heeft niet de allure van Sevilla en niet het familiaire van Malaga, of het trotse van Granada. Maar Cadiz is natuurlijk altijd een haven stad geweest en dat merkt man aan vele kleine dingen. De Kathedraal een imposant gebouw, in barok en het neoclassicisme gebouwd (1722-1838). In deze prachtige kathedraal ligt de bekende componist Manuel de Falla (1870-1946) begraven, de beroemdste zoon van de stad Cádiz. Aan het mooie Plaza de la Catedral, vind je verschillende leuke en gezellige terrassen
De prachtige kerk Santa Cruz, het eerste heiligdom van Cádiz, gesticht door koning Alfons X de Wijze, gebouwd op de funderingen van een Arabische moskee.

Het weer in de stad Cádiz

In gotische stijl, vindt u in de oude volkswijk Pópulo. Aan de achterkant is een Romeins theater. Andere monumenten zijn, het Hospital de Mujeres in barokke stijl en het Oratorio de San Felipe Neri ook in barok uit de 18e eeuw. Hier bevindt zich het beroemde schilderij van Murillo uit 1680. In dit Oratorium werd de eerste Spaanse constitutie in 1812 getekend. La Torre de Tavira in barokke stijl was de officiële uitkijk toren over de haven van Cádiz.Tegenwoordig worden er tentoonstellingen gehouden en het beschikt over een systeem met spiegels boven in de toren waardoor u op een eenvoudige manier de hele stad kunt bekijken!

Het plein Plaza de Mina, omringd met mooie gebouwen in koloniale stijl, is het pleintje waar vele gaditanos zich treffen voor een praatje. De wijk La Viña, een traditionele Spaanse wijk, dit is de plaats om naar de beroemde carnaval van Cadiz te kijken. Hier kunnen de gaditanos stoom af blasen het behoord dan ook tot de opwindendste van Spanje.

Hier kunt u ook heerlijk eten en van een glaasje sherry genieten en zien hoe het dagelijkse leven van de spanjaarden uit zuid Spanje zo afloopt! Het strand bij de wijk La Viña is het bekendste strand van Cadiz, In de James Bond film 'Die another Day' heeft het een grote rol gespeeld.Playa de la Caleta

De stad Cádiz heeft diverse mooie stranden, het mooiste is wel Playa de la Caleta aan de rand van de oude stad. Direct aan het strand ligt een leuke en brede wandel boulevard met uitzicht op de oude haven en twee historische forten, Castillo de San Sebastián en Castillo de Santa Catalina
 

Adres: Avenida de Duque de Nájera en Calle San Félix 15
Meer lezen: Strand La Caleta

 

Plaza Topete – Freiduria Las Flores

Plaza Topete wordt ook wel Plaza de las Flores genoemd vanwege zijn vele bloemenstalletje dit is ook de juiste plaats om Freiduria Las Flores te eten, gefrituurde verse vis
 

Stadspark Parque Genovés

In het oude centrum van Cádiz kan je vlak bij de zee het park Genoves, bezoeken met prachtig gesnoeide bomen in verschillende vormen en water fonteintjes. 
Vlak aan het park is ook de Alameda met prachtige uitheemse bomen!


Plaza San Juan de Dios – Het stadhuis van Cádiz

Het Plaza San Juan de Dios ligt in de oude binnenstad van Cádiz. Dit brede sfeervolle plein omgeven met hoge palmen,  cafés en restaurants en het prachtige imposante Ayuntamiento, stadhuis van de stad Cádiz. De bouw begon in 1799 onder leiding van architect Benjumeda in neoklassieke stijl en werd en de bouw was voltooid in 1861. Hier werd in 1936, hier was voor het eerst de officiële vlag van Andalusië te zien.
 

Torre Tavira

Cádiz heeft vele uitkijktorens in het Spaans Miradores genoemd die in de 18e eeuw overal in de stad werden gebouwd. Van hieruit hielden kooplui de schepen die de haven in uit vaarden uit Zuid-Amerika in de gaten. Eens had Cádiz 160 van deze torens, 126 zijn er nog van over gebleven waarvan de Torre Tavira met 45m de hoogste is waarvan men een prachtig uitzicht over de stad.

Adres: Calle Marqués del Real Tesoro 10

Website: Torre Tavira Cádiz

 

Carnaval van Cádiz

Elk jaar vindt hier het bekende Carnaval de Cádiz plaats, anderhalve week staat Cádiz op zijn kop en wordt er non-stop gezongen, gedanst en gelachen. Los Carnavales de Cádiz is een van de bekendste carnavals in Spanje. Het belangrijkste kenmerk is humor. En in plaats van maskers worden hier de gezichten beschilderd. 

 

Een beetje geschiedenis

Carnaval wordt al gevierd in Cadiz sinds de 15de eeuw. Omdat de havenstad in die tijd veel handel dreef met Genua (in Italië), nam het feest veel Italiaanse tradities en gewoontes over. Vanaf de 18de eeuw werd het carnaval van Cadiz steeds groter en vooral belangrijker voor de stad. 

 

Op 16 februari 1980 maakte de Spaanse regering het carnaval in Cadiz tot een Fiesta de Interés Turístico Internacional (een cultureel evenement van grote waarde voor het internationale toerisme). Sindsdien is het carnaval alleen maar blijven groeien!


CADIZ HOP-ON HOP-OFF TOUR - 24U TICKET

Ooit was het een startpunt voor schepen die naar de Nieuwe Wereld zeilden. De 3.000 jaar oude stad Cadiz is nu beroemd om de pittoreske, Moorse charme van het oude centrale kwartier.

Elke stad beschikt tegenwoordig wel over een hop on hop off bus, zo ook de stad  Cádiz. Het is een handige, vlugge en leuke manier om alle toeristische bezienswaardigheden vlug te bekijken, wat zeker bij een stedentrip interessant is . De route duurt ongeveer één uur. Tickets kun je kopen bij het beginpunt van de route Avenida del Puerto of zo je wil via deze website. Je mag 24 uur lang overal in en uitstappen wanneer je wilt en zo vaak je wilt en dat inclusief uitleg in het Spaans, Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Arabisch, Portugees, Russisch

 

Alleen bus: De prijs € 19,00 

kinderen van 6 - 10 jaar voor € 9,00

Meer informatie vind je op deze website.

Het dicht bij zijnde vliegveld is Airport Jerez de la Frontera

Zoek, Vergelijk en Boek

Vergelijk vlug en goed de beste tickets en boek ook nog eens met de laagste prijsgarantie en thuiswinkel Waarborg. Lid van ANVR en SGR.

Winkelen & Shoppen in Cadiz

Het winkelcentrum van de stad Cádiz  ligt tussen de winkelstraten straten calle San Francisco,calle Columela, calle Compañia en Calle Pelota. Hier vind je alles van klassiek winkels, boutiques etc . Een gezellig voetganger zone.

Misschien ook interessant in Cádiz: