Ontdek Spanje » Andalusië » provincie Cádiz » Vakantie in de stad Cádiz


Reisimpressies van de stad Cádiz

Spanje · Andalusië · Cádiz - De stad Cádiz ligt in het zuiden van Andalusië aan de Golf van Cádiz.

Cádiz, deze prachtige havenstad met zijn bezienswaardigheden ligt op een schiereiland wat door drie zijden omgeven is door water.

Ontdek en beleef de stad Cádiz met leuke tips, informatie, bezienswaardigheden en nog veel meer leuke informatie voor een heerlijke vakantie in CádizDe havenstad Cádiz

Cádiz is een havenstad in Zuidwest - Spanje. Cádiz is gelegen in Andalusië aan de Golf van Cádiz op een landtong. Het is een van de Andalusische havensteden die niet aan de Middellandse Zee liggen, noordwestelijk van de Zuilen van Hercules. De goed beschutte haven is in en uitvoerhaven en fungeert ook als vissers- en passagiershaven (veerdienst op de Canarische Eilanden. Door haar gelijkenis met Havana, de hoofdstad van Cuba en tevens zusterstad van Cádiz, wordt Cádiz ook wel 'Klein Havana' of het 'Havana van Europa' genoemd. Deze gelijkenis komt met name door de malecón, een wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad die sterk overeenkomt met de malecón in Cádiz. De industrie omvat scheepsbouw en -reparatie (een van de grootste werven van Spanje) maar ook machine- en vliegtuigindustrie. Er is een militair vliegveld. Cádiz ligt op de punt van een smalle landtong en wordt aan drie zijden door water omgeven; een 1400 m lange verkeers- brug verbindt de stad via de kortste weg met de vasteland zijde.

Ook is er een verbinding met San Fernando in het zuiden. De belangrijkste gebouwen zijn de neoclassicistische kathedraal (1722- 1838; met museum) en de Filippo-Nerikerk met werken van Murillo.

De stad kent momenteel een enorm mobiliteitsprobleem. Er bestaat voor automobilisten één hoofdtoegangsweg, komende van uit het oosten, tot de stad. Er gaan stemmen op om in de toekomst als aderlating een groot viaduct over de baai van Cádiz in de noordwestelijke richting van Rota te bouwen. Cadiz ligt als Provincie aan de Atlantische oceaan.Met de glans van intens zuidelijk licht, deze blauwe hemel, met deze mensen, prachtige vrouwen en deze sensuele manier van leven en zelfs in de wijn weerspiegelt het belang van deze stad in het zuiden van Europa.

Cádiz (Gadir - Cadix) een havenstad in het Zuidwesten van Andalusië, Als gadir gesticht in 1104 v.Chr. door de Feniciërs. De Romeinen noemde het Gades, hier beklede Julius Cesar zijn eerste ambt.

Door de Engelse en de Hollanders in 1596 bijna totaal verwoest. Puerta de Tierra aan de Golf van Cádiz aan de Costa de la Luz gelegen telt ongeveer 130.000 inwoners. En is één van de oudste steden van Europa, de stad wordt aan drie zijden door water om- geven en ligt op de punt van een lange smalle landtong. Cadiz ligt maar een kijk wijdt van Noord-Afrika weg.

Zo wel de Feniciërs, Carhagers, Romeinen en Moren hebben deze stad in de loop der eeuwen bezet. Cadiz is zeker een mooie Andalusische stad maar heeft niet de allure van Sevilla en niet het familiaire van Malaga, of het trotse van Granada. Maar Cadiz is natuurlijk altijd een haven stad geweest en dat merkt man aan vele kleine dingen. De Kathedraal een imposant gebouw, in barok en het neoclassicisme gebouwd (1722-1838).
De prachtige kerk Santa Cruz, het eerste heiligdom van Cádiz, gesticht door koning Alfons X de Wijze, gebouwd op de funderingen van een Arabische moskee.

In gotische stijl, vindt u in de oude volkswijk Pópulo. Aan de achterkant is een Romeins theater. Andere monumenten zijn, het Hospital de Mujeres in barokke stijl en het Oratorio de San Felipe Neri ook in barok uit de 18e eeuw. Hier bevindt zich het beroemde schilderij van Murillo uit 1680. In dit Oratorium werd de eerste Spaanse constitutie in 1812 getekend. La Torre de Tavira in barokke stijl was de officiële uitkijk toren over de haven van Cádiz.Tegenwoordig worden er tentoonstellingen gehouden en het beschikt over een systeem met spiegels boven in de toren waardoor u op een eenvoudige manier de hele stad kunt bekijken!

Het plein Plaza de Mina, omringd met mooie gebouwen in koloniale stijl, is het pleintje waar vele gaditanos zich treffen voor een praatje. De wijk La Viña, een traditionele Spaanse wijk, dit is de plaats om naar de beroemde carnaval van Cadiz te kijken. Hier kunnen de gaditanos stoom af blasen het behoord dan ook tot de opwindendste van Spanje.

Hier kunt u ook heerlijk eten en van een glaasje sherry genieten en zien hoe het dagelijkse leven van de spanjaarden uit zuid Spanje zo afloopt! Het strand bij de wijk La Viña is het bekendste strand van Cadiz, In de James Bond film 'Die another Day' heeft het een grote rol gespeeld.Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt