Ontdek Spanje » Reisimpressies van Huelva


Reisimpressies van de stad Huelva

Spanje › Andalusië › Huelva: Ontdek en beleef de Andalusische stad Huelva. Ontdek Huelva en zijn bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, , monumenten, gebouwen en nog veel meer leuke informatieve informatie voor een heerlijke onbezorgde vakantie naar de stad Huelva.Huelva is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die zich bevindt bij de samenvloeiing van de rivieren Tinto en Odiel, zo'n 90 km ten westen van Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. De Huelva was een trefpunt van verschillende culturen en beschavingen. Huelva is in ongeveer het jaar 1000 v.Chr. gesticht door de Feniciërs met de naam Onoba (Onos Baal = de vestiging van God).

Ook al is de hoofdstad Huelva niet de mooiste stad van Andalusie, toch zijn er vele mooie en interessante plaatsen om te bezoeken en te ontdekken. Twee voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de kloosters Santa Clara en San Francisco, die de moeite van een bezoekje waard zijn.

Het monument van het geloof van de ontdekkingsreizigers (Monumento a la Fe Descubridora): Een grote stenen sculptuur uit 1929 die vervaardigd werd door de Amerikaanse beeldhouwster Gertrudis Whitney. Het monument staat op Punta del Sebo, aan de monding van de rivieren Tinto en Odiel. Het is een alegorische voorstelling van de rol die Huelva speelde bij de ontdekking van Amerika.

Huelva heeft een welvarende chemische industrie en een belangrijke haven. Het is niet bepaald een toeristische trekpleister. De oorsprong van de stad is Grieks. Ook Romeinen en Moren hebben er gewoond.

Huelva is weliswaar een provincie hoofdstad, maar heeft nog altijd de karakteristieke sfeer van een kustplaats weten te behouden. De Feniciërs noemden de stad Onuba en de Arabieren Guelbah, waar de huidige naam van afgeleid is, en maakten het tot een klein Moors rijk. Door de aardbevingen in de 18de eeuw werd een groot deel van de stad verwoest. Een 18de-eeuwse kathedraal is bewaard gebleven, evenals de kerken van San Pedro (barok, gebouwd op de overblijfselen van een oude moskee) en van La Concepción (16de eeuw, herbouwd na de aardbeving van Lissabon), en het klooster van La Merced (de huidige kathedraal met een bijzondere voorgevel).

Twee bekoorlijke plekjes zijn de Paseo de las Palmeras (bij de haven) en de witgekalkte kapel van La Virgen de la Cinta (op het hooggelegen deel van de stad), beschermheilige van de stad. Vanaf hier heeft men een schitterend uitzicht op Huelva, met de riviermonding en het natuurgebied Marismas del Odiel. Vooral bij zonsondergang vormen deze een onvergetelijke aanblik. Columbus bracht ooit een bezoek aan dit heiligdom, hetgeen is weergegeven op de siertegels.

In de stad zelf vindt u het Historisch museum, met alle informatie en tentoonstellingen over de historie van dit gebied. Verder is de Plaza de Toros een bezoek waard en natuurlijk het oude centrum met zijn markthallen. De Barrio Reina Victoria met zijn Engelse huizen uit de 19e eeuw is een oase van rust in de binnenstad. Er vlakbij vindt u een groot warenhuis, een Hipercor.


Reisaanbod vakantie Huelva, Spanje

Bij de hieronder genoemde reisorganisaties vind je een groot aanbod aan verschillende vakantieaanbiedingen en reisaanbiedingen voor een vakantie naar Huelva. Door op het logo naar keuze te klikken ontdek je een groot aanbod aan vakanties naar Huelva. Ben je op zoek naar een strandvakantie, stedentrip, last minute aanbieding of een all inclusive vakantie? Hier vindt u altijd wel een vakantie naar Huelva die aan al je wensen voldoet!- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -