Setenil de las Bodegas een heel bijzonder en uniek dorpje

Gepubliceerd op 8 december 2018 om 08:54


Setenil de las Bodegas is toegevoegd aan de lijst van Pueblos más bonitas de España

Setenil de las Bodegas is toegevoegd aan de lijst van Pueblos más bonitas de España of te wel aan de lijst van mooiste dorpen in Spanje. Elk dorp heeft natuurlijk zijn eigen charme en schoonheid en het is voor een ieder weer een andere ervaring maar Setenil de las Bodegas is in ieder geval een heel bijzonder, uniek en mooi dorpje in Andalusië , Spanje.

 

Het dorp met wit-gekalkte huizen ligt in een dal dat uitgeslepen is door de Guadalporcún. De huizen maken gebruik van de uitgeslepen rots, die de achterkant van het huis of het dak vormt. Het zijn deels grotwoningen.

 

De twee bekendste straten van Setenil zijn Cuevas del Sol (grotten van de zon) en Cuevas de la Sombra (grotten van de schaduw). De naam hebben ze te danken aan de rotsen die als daken over de straten liggen.


Setenil de las Bodegas is toegevoegd aan de lijst van Pueblos más bonitas de España

Fotos: Andrei Dimofte, Wikipedia


Hoger in het dorp staat nog een vierkante verdedigingstoren. Na een lange belegering viel de plaats in 1484 toen de Christelijke troepen erin slaagden de Moslims uit het fort te verdrijven.

 

Het dorp Setenil de las Bodegas wonen ongeveer 3000 inwoners en dat allemaal onder een steen. Deze grotten van Setenil de las Bodegas werden gebruikt om huizen te bouwen waarbij de grotten werden gebruikt als een gedeelte van het te bouwen huis daarbij zijn de grotten een goede isolatie tegen warmte en de koude. Men vermoed dat hier sinds pre-historische mensen wonen.

 

Setenil, komt uit de Latijnse woorden "septem nihil" betekent niks meer en niks weiniger als zeven keer nee. Dit heeft te doen met de zeven pogingen die de Katholieke Monarchen tijdens hun Reconquista nodig hadden om dit stuk grond terug te veroveren van de Moren.  Zo Solide als de rots Setenil' is de door deze geschiedenis ontstane uitdrukking.

Het laatste gedeelte van de naam Bodegas betekent in het Spaans opslagplaats.

 

Oficina Turisme van Setenil de las Bodegas ligt in het 16de-eeuwse Casa Consistorial.

Adres:

Calle Villa, 2

Openingstijden:

Maandag tot zondag: van 10:00 uur tot 14:00 uur en van 17:00 uur tot 19:00 uur.

 

Bron: Wikipedia