Nationaal Park El Teide -Tenerife

Spanje, Park El Teide op Tenerife - Het Parque Nacional de las Cañadas del Teide is sinds 1954 een nationaal park, hier bevind zich een enorme vulkaankrater met een omvang van 48 km. Vanuit hier gaat de berg El Teide naar een duizelingwekkende hoogte van 3718 meter, waarmee het ook gelijktijdig de hoogste berg van Spanje is. Park El Teide heeft ongeveer een oppervlakte van 19 000 hectare, en heeft een unieke flora en fauna.El Teide: en zijn grillig maanlandschap

De hele week had ik El Teide al zien liggen. Het is de grootste berg van Spanje en de derde grootste vulkaan van de wereld. En hoewel Tenerife met haar zwarte stranden en honderden bloemen zoveel moois te bieden heeft, mag een bezoekje aan El Teide niet ontbreken.

Na mijn desayno met koffie en churros met suiker, stap ik mijn huurauto in. Over slingerende weggetjes rijd ik door bloemenvelden en zie ik ongerepte lavavelden. Na een mooie rit stop ik bij de populaire plek de Roques de Garcia, ook vaak aangeduid als Los Roques. Ik krijg kippenvel van het uitzicht op de grillige rotsen in het vulkanische landschap.

Ik besluit mijn auto te laten staan en wandelend verder te gaan. Ik snuif de frisse lucht op. Mijn goede vriend José had me voordat ik naar Tenerife vertrok, al gezegd dat ik een vergunning moest aanvragen waarmee je de top mag beklimmen. Je kan ook met een kabelbaantje naar boven, vertelde hij. “Daar wacht een adembenemend uitzicht,” beloofde hij mij.Het is een pittige klim, maar bij elke stap die ik zet wordt het uitzicht mooier. Het is hier zoveel groener dan ik had verwacht! Ik zie veel zandweggetjes rond de berg kronkelen en al gauw sta ik boven. José had gelijk. Het uitzicht op de krater en het maanlandschap is adembenemend. Je kan Tenerife niet verlaten zonder El Teide te bezoeken!

Wil jij ook wandelen op El Teide? Zorg dan dat je van te voren een vergunning aanvraagt. Deze heb je nodig als je de hele berg gaat beklimmen, maar ook voor de laatste 200 meter als je helemaal naar de top wil. Een kaartje voor de kabelbaan kan je ter plaatse kopen.

Zorg dat je goed oriëntatiemiddelen bij je hebt, voldoende water en eten. De weersomstandigheden zijn hier veranderlijk en heel anders als aan de kust. De harde wind kan soms veel stof c.q. zand doen opwaaien, de felle zon en de lagere temperaturen kunnen het u hier vrij zwaar maken om te wandelen. Daarom zorg dat je uitrusting hier op aangepast is.

Elk jaar bezoeken ongeveer 2,8 miljoen bezoekers het Teide Nationaal Park en is hiermee het best bezochte nationale park van Spanje.

Bron: Eliza was HereMisschien ook interessant

Voordelige vakanties naar Tenerife - Hier schijnt de  zon!!!!!!

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Parkeren op Schiphol Met Neckermann naar Spanje
De Jong- zonvakanties Spanje

Met Vrijuit naar het zonnige Spanje Traveltroef-koffer vol kortingen
Trivago hotel vergelijker Vliegtickets Spanje Hotels-Booking.com