Reisimpressies Canarische eiland Lanzarote

Lanzarote, Ontdek en beleef van het Canarische eiland Lanzarote

Spanje · Canarische eiland · Lanzarote -  Ontdek en beleef het Canarische eiland Lanzarote met tips, inspiratie, informatie, bezienswaardigheden en reisaanbod!

Vakantie Lanzarote - Ontdek, beleef en geniet van het Canarische eiland Lanzarote, dit eiland heeft een grillige kustlijn. met mooie brede en lange stranden afgewisseld met leuke kleine baaien. Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan

 

De kunstenaar César Manrique heeft veel bijgedragen aan de karakteristieke bebouwing van Lanzarote. Veel gebouwen en projecten op het eiland Lanzarote zoals Mirador del Rio, Jameos del Agua, Jardín del Cactus, Cueva de los Verdes als ook het restaurant El Diablo in het Nationaal park Timanfaya en het hotel Gran Melia Salinas in Costa Teguise behoren tot zijn werken. Op verschillende rotondes op Lanzarote staan windsculpturen van zijn hand.

 

Manrique heeft ervoor gezorgd dat de meeste gebouwen op Lanzarote niet hoger gebouwd worden dan vier verdiepingen, dat zij voornamelijk wit en zeer licht van tint werden, en dat de raamkozijnen in de kleuren groen, blauw of bruin werden geverfd. Manrique maakte een boek met eigen foto's over de lokale historische architectuur. Er zijn enkele hotels die méér etages tellen, zoals het Gran Hotel in Arrecife. Dit gebouw is neergezet in de tijd dat Manrique een aantal jaren in Amerika verbleef. In Puerto de Carmen staat het zeven verdiepingen tellende hotel Hotel Los Fariones en het appartementencomplex Fariones Playa.


Dit zegt de ANWB over Sunnycars:

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars
Boek een huurauto bij partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent verzekerd van de beste verhuurders en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos huren!

Spanje autohuur

Ook zorgde Manrique ervoor dat er geen advertenties aan de kant van de wegen werden geplaatst en schakelde hij daarnaast een tijdelijke bouwstop in. Hij organiseerde protesten tegen grootschalige nieuwbouw ten behoeve van het massatoerisme op het eiland in de jaren 80.

 

Zijn beweegreden was zijn liefde voor het eiland. Manrique wilde niet dat de unieke cultuur en natuur werden beschadigd door massatoerisme en heeft dat ook daadwerkelijk weten te voorkomen. De bevolking is hem hier zeer dankbaar voor.

Geschiedenis
Lanzarote is een vulkanisch eiland, dat meer dan vijftien miljoen jaar geleden is ontstaan. Het is vanwege de ligging de afgelopen eeuwen vaak het toneel geweest van strijd.

De naam van het eiland is waarschijnlijk afkomstig van de zeevaarder Lanzarotto of Lancelotto Malocello, die in 1312 het eiland aandeed.

Tussen 1730 en 1736 en in 1824 heeft een reeks vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden waarbij elf dorpen verzwolgen zijn.

 

Timanfaya

Het nationale park Timanfaya bestaat uit vulkaankraters, lavavelden etc die dateren uit de recentste periodes met uitbarstingen (1730-1736 en 1824). Op een nog bestaande magmakamer staand wordt toeristen op verschillende manieren getoond hoe heet het op geringe diepte onder de grond is. Grind op slechts 10 centimeter diepte kan niet in de hand worden gehouden omdat het te heet is. Op één meter diepte wordt een stuk stro tegen de hete steen gehouden zodat het stro spontaan ontbrandt. Wanneer een emmer water in een gat in de grond wordt gegoten, spuit dat er als stoom met grote kracht uit. Bij het restaurant is een put van ongeveer acht meter diep, waarop permanent gebarbecued kan worden.

Montañas del Fuego

’En toen spleet plotsklaps de aarde open. Dieprode vuurkolommen schoten naar boven en braakten vloeibaar gesteente uit, die als kolkende rivieren richting zee stroomden. Enorme wolken rook begeleidden as, zand en rook’.

Pater Lorenzo Curbelo, priester van het dorp Yaiza op Lanzarote, schreef het bijna 300 jaar geleden, maar staande op de Montanas del Fuego oftewel de Vuurbergen lijkt het net of het gisteren is gebeurd. We maken per bus een bizarre tocht door een intrigerend maanlandschap, speciaal uitgezet om de reiziger bij elke bocht een nieuwe verrassing te tonen.


Vliegtickets


Toerisme
Het toerisme is in het begin van de eenentwintigste eeuw de belangrijkste bedrijfstak.[1] Toeristisch interessant op het eiland zijn, naast het nationale park Timanfaya (vuurbergen), de cactustuin bij Guatiza, de oude hoofdstad Teguise, de lavatunnels van Cueva de los Verdes en Jameos del Agua, het uitzichtpunt Mirador del Rio, het vroegere woonhuis van César Manrique, Los Hervideros, El Golfo (groen kratermeer) en het wijngebied la Geria (werelderfgoed). Vanaf het hooggelegen Mirador del Río is een mooi uitzicht op het eiland La Graciosa.

Daarnaast komen veel toeristen voor het prettige weer en het strand. In het zuiden van het eiland liggen de Papagayostranden.

 

Puerto del Carmen

De badplaats Puerto del Carmen ligt in het zuiden van Lanzarote. Dit voormalige vissersdorp is wel de grootst badplaats van Lanzarote. Puerto del Carmen beschikt over drie grote zandstranden en een meer als 6 kilometer lange boulevard en zo als overal bezaait met leuke winkeltjes, terrasjes, restaurants en barretjes. Het haventje bestaat nog steeds en is een leuke en gezellig plaats in het oude centrum met een heerlijke sfeer en goede en leuke restaurants. De badplaats Puerto del Carmenis is zeer geschikt voor kinderen, dan de stranden lopen langzaam af in zee.


Voordelige vakanties naar Lanzarotte - Hier schijnt de  zon!!!!!!


Bezienswaardigheden Van Lanzarote

1 - Nationaal Park Timanfaya of Montañas del Fuego is een natuurgebied, het gebied bestaat uit een uniek vulkanisch, "maan" landschap.

 

2 - De Jardín de Cactus is een botanische tuin, gespecialiseerd in cactussen en cactusachtige euphorbia´s. De tuin ligt bij het plaatsje Guatiza,

 

3 - De Cueva de los Verdes is een grottenstelsel met een lavatunnel. De grotten werden vroeger gebruikt om te schuilen tegen piraten en andere vijanden.

 

4 - Playa Blanca is van oorsprong een klein vissersdorp dat is uitgegroeid tot een rustige toeristenplaats. Dit schilderachtige dorpje met voornamelijk witte huisjes is gelegen aan het zuidelijkste puntje van Lanzarote.

 

5 - Casa Jose Saramago. Het huis van de Portugese schrijver José de Sousa Saramgo is tegenwoordig opengesteld voor publiek. Omstreeks 1993 kwam hij samen met zijn vrouw naar Lanzarote om er te gaan wonen. Een paar jaar later ontving hij zijn eerste Nobelprijs voor de Literatuur.

 

6 - Volcàn del Cuervo. Voor een pittige maar zeker wonderschone wandeling moet je beslist eens richting deze vulkaan gaan.

 

7 - Mirador del Río. Dit prachtige uitzichtpunt del Río, ligt in het noorden van Lanzarote Dit gebouw is door de architect César Manrique ontworpen. 


Reisonderdelen

Via deze manier kunt u zelf uw gewenste reis samenstellen aan de hand van verschillende reisonderdelen zoals: Vliegticket, Hotel, Hostel, treinreizen, Auto huren.