Reisimpressies van het Canarische eiland El Hierro

Spanje · Canarische eiland · El Hierro -  Ontdek en beleef het Canarische eiland El Hierro met tips, inspiratie, informatie, bezienswaardigheden en reisaanbod!

Vakantie El Hierro - Ontdek, beleef en het Canarische eiland El Hierro ook wel La Isla Chiquita genoemd, oftewel het kleine eiland, genoemd.  Geniet van het Canarische eiland El Hierro van een heerlijke zonvakantie op Isla de El Hierro. 

Ferro (Spaans en meestgebruikte spelwijze: El Hierro) is het meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Het behoort tot Spanje. Het eiland wordt ook wel La Isla Chiquita, oftewel het kleine eiland, genoemd en deze naam dankt het aan het feit dat Ferro het kleinste van de bewoonde Canarische Eilanden is.Geschiedenis

Ferro werd eeuwenlang beschouwd als het meest westelijke punt van de wereld. De oude meridiaan van Ptolemaeus loopt om die reden door het eiland. Voordat de Spaanse veroveraars het eiland inlijfden werd Ferro bevolkt door Bimbachestammen. Zij woonden in hutten en grotten en leefden van het land en de zee. Toen de Spaanse troepen het eiland innamen werden de oorspronkelijke bewoners tot slaaf gemaakt. In latere tijden werden vijanden van de Spaanse staat, naar het eiland verbannen.

 

Vulkanische activiteit
In september 2011 bereidden de autoriteiten van het eiland zich voor op een mogelijke vulkanische uitbarsting. Sinds 19 juli van dat jaar werd er toenemende seismische activiteit waargenomen op het eiland. In het geval van een uitbarsting zullen in korte tijd 4000 mensen geëvacueerd moeten worden. Uiteindelijk kwam het niet tot een uitbarsting op het eiland. Wel waren er een groot aantal (kleine) aardbevingen. Onder water, ongeveer 2km uit de kust van Ferro, was inmiddels wel een uitbarsting begonnen. Waar de oceaanbodem zich voorheen zo'n 150m tot 180m onder zeeniveau bevond, werd de hoogste top van de kegelvormige vulkaan in april 2012 gemeten op 86m onder zeeniveau. Van seismologische activiteit in het gebied is inmiddels vrijwel geen sprake meer, maar in theorie zou de vulkaan op termijn nog verder omhoog kunnen komen en zo een nieuw eiland vormen.


Houdt u ook zo van natuur, zon en rust tijdens uw vakantie? Dan is het eiland El Hierro uw vakantiebestemming. El Hierro biedt dan ook van alle Canarische Eilanden het meeste op het gebied van flora en fauna. Dat heeft het eiland te danken aan de onbekendheid onder toeristen. Daarom kunt u tijdens uw vakantie op El Hierro heerlijk tot rust komen en genieten van natuurlandschappen die zich nog in de oorspronkelijke staat bevinden.

El Hierro heeft een subtropisch steppeklimaat. Dat betekent vrijwel het gehele jaar door hoge temperaturen met weinig regenval. De nachten zijn gewoonlijk erg helder en onbewolkt. Hierdoor kunt u ’s avonds tijdens uw vakantie op El Hierro heel veel sterren zien.

Uw vakantie op El Hierro met Neckermann!


Bedenk dat er op het eiland El Hierro:

  • Op het eiland El Hierro is het 1 uur vroeger dan in Nederland, dit geldt voor zowel zomers als winters.
  • Naturisme is niet toegestaan op El Hierro
  • Naar El Hierro kom je vooral voor je rust.
  • Burger King, McDonalds, Pizzahut...etc.etc. zul je hier niet tegen komen

Wilt u liever zelf uw reis naar El Hierro samenstellen?
Met onderstaande reisonderdelen kunt u zelf uw ideale reis naar El Hierro samenstellen. Nadat u op het reisonderdeel van uw keuze heeft geklikt, wordt u direct doorgeschakeld naar de pagina van uw keuze.

Tip:  Kies voor uw vliegtickets, vliegveld Valverde

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt