Ontdek Spanje» De regio Galicië


Vakantie in de regio Galicië - Spanje

Galicië (Galicia) - Ontdek en beleef de regio Galicië - Beleef de regio Galicië en zijn bezienswaardigheden. Ontdek regio Galicië op de fiets of maak een leuke wandeling. Hier vind je tips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke vakantie in de regio Galicië.



Galicië

Dikke kleding en een paraplu zijn de belangrijkste voorwerpen van de Galiciërs, zo grappen de Spanjaarden uit het zonnige zuiden. Helemaal ongelijk hebben ze niet; er valt hier vaak regen, is er mistig en waait een stevige wind. De mensen gaan door voor introvert, zwijgzaam en bijgelovig. Net als het weer slaat hun stemming om en zijn ze zelden toeschietelijk.

REGIO GALICIË

De inwoners van Galicië en de gebruiken

De inwoners van Galicië spreken een eigen taal. Ook hebben ze een eigen identiteit en eigen tradities en culturele gebruiken. Het lijkt ook wel of de Moren hier helemaal nooit hebben gezeten, dit in tegenstelling tot de Romeinen. Romeinse bruggen zijn namelijk wel veelvuldig te vinden! 

Wat werden de Galiciërs vroeger? Vaak visser! Toch emigreerden er vroeger en ook tegenwoordig nog veel mensen uit de streek omdat er weinig werk te vinden is. De achtergebleven inwoners van Galicië, of Galiciërs, zijn stug en trots op hun eigen gebied. Het zijn echt oude kelten. 

In het Gallische achterland heeft niet echt een florerende vastgoedmarkt. Je eigen grond verkoop je daar namelijk nooit! Dit heeft als resultaat dat veel grond en huizen eigendom zijn van Galiciërs, en niet van buitenlandse bedrijven. In de eeuwenoude dorpen staan soms net zo oude huizen. 

In de 9e eeuw na Christus werd in Santiago de Compostela een graftombe gevonden. Men dacht dat deze van de apostel Jakobus was. Santiago de Compostela werd een bedevaartsoord. Pelgrims en toeristen kwamen speciaal hiervoor naar Noord-Spanje toe. 


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Zoek je hotel in Galicie, Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Galicie Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

De regio Galicië

De meeste mensen denken bij Spanje aan warme zomers en droge gebieden, met mooie stranden aan de kust. De regio Galicië is niet helemaal zo. Het Don-Quichot-gehalte is heel laag. De regio Galicië lijkt meer op noord-Europa. Er zijn veel rivieren, weiden, bossen en ruige kusten. Het is zeker een bijzonder landschap. De golf van Biskaje heeft mooie sporen achtergelaten en de kusten zijn echt ruig en wild. Ook de gebieden aan de zee zijn zo. Er is iets dat Ria's heet. Dit zijn bergdalen waar de zee het heeft overgenomen, soort inhammen in de zee. Kustvolkeren wisten Galicië daarom wel te vinden. Vikingen, Engelsen, Fransen maar ook Kelten en Romeinen vestigden zich hier in het vroege begin van hun bestaan.

REGIO GALICIË

A Pobra do Caramiñal

Dit is een plaatsje in de Spaanse provincie A Coruña met de gelijknamige hoofdstad A Coruña in de regio Galicië.

Playa Ria de Arosa

A Pobra do Caramiñal een klein plaatsje met ongeveer 10.000 inwoners. Ze leven hoofdzakelijk van de visserij en de mossel teelt.

Hier waren wij op de camping "Playa Ria de Arosa" direct aan het strand van Arosa. Het was een leuke camping, alleen de plaatsen zijn een beetje klein. Wij mochten 2 plaatsen gebruiken. Toen wij de eerste keer het dorpje inreden was het eb.

En als het eb wordt zie je de mensen naar de bekende kokkels zoeken. De eerste keer dachten wij: wat zijn die hier aan het doen? Tientallen mensen, sommigen tot hun middel in het water met een soort van hark fibrerend, trekkend en daarna worden ze op grootte gesorteerd. Vooral de oudere vrouwen sorteren ze gelijk omdat deze op het droge aan het zoeken zijn. De anderen die soms tot hun middel in het water staan sorteren de kokkels later op het strand. 



Het dorp Corrubedo

Percebes heten ze in het Spaans; eendenmossel. En ze lijken in de verste verte niet op mossels! De eendenmossel stelt het geduld van de Galiciërs eeuwig op de proef. De Percebes komt uit Galicië (Noordwest Spanje), waar ze als een delicatesse beschouwd worden. Dit is namelijk de enige streek in Spanje waar ze vandaan komen. Ook is de prijs voor Spaanse begrippen niet goedkoop. Dit komt door de manier van vangen die spectaculair en risicovol is. Ze worden namelijk van de rotsen gehakt, gestoken en dat in de gevaarlijke branding van de Atlantische Oceaan.

Wij waren aan de kust in Cabo Corrubedo bij de vuurtoren toen ze deze op spectaculaire manier van de rotsen aan het steken waren. De moedigste en meest ervaren mannen wat vaak over gaat op vader en zoon, laten zich door hun kameraden met snelboten naar de rotsen varen waar na deze voor op de boot staande mannen op de glibberige rotsen springen met een net aan hun middel en een steekijzer, gelijktijdig rollen de golven met volle kracht tegen de rotsen. Waanzinnige en Halsbrekende toeren, waarbij men de branding steeds in de gaten houdt. De Percebe of wel eendenmosselen die zich in een dichte laag vastgehecht hebben aan deze rotsen. In de maand juni en rond november, december gebeurd dit waarbij ze in deze tijd, spreek kerst en jaarwisseling nog veel duurder zijn. Zo ons verteld werdt zijn ook elk jaar 2 tot 3 doden te betreuren. Het droevige is eigenlijk dat toen het met de economie slecht ging in Spanje er vele het ook eens willen proberen zonder de ervaring en het materiaal. De gevolgen kun je raden.

Een voorgerecht van eendenmosselen kost al gauw 30 tot 40 €. Aan de noordwestkust van Galicië leveren de percebeiros hun vangst direct bij de plaatselijke restaurants af. Hier is de prijs een stuk lager. De goedkoopste percebes vind je natuurlijk op de plaatselijke vismarkt. Eendenmosselen zijn ongeveer zo lang als een duim en lijken een kleine versie van een olifantspoot. Ze hebben een driekantige, gelede schaal, die met een beetje goede wil vergeleken kan worden met de snavel waarmee eendenkuikens uit het ei komen... Eigenlijk zijn de percebes echter geen schelpdieren, maar kreeften die zich aan de rotsen vastzuigen. Kook eendenmosselen gewoon in water met een laurierblad en eet ze warm of koud. Breek de schaal open, trek de dikke. vlezige huid naar buiten en dan ligt uiteindelijk het roze vlees bloot dat je van de schaal af kunt bijten. Het smaakt best lekker en is natuurlijk vrij zilt.



Grand Duna

De grote duin, in het Spaans ligt bij het plaatsje Corrubedo. Het is eigenlijk geen grote duin, maar een massieve duin. Meer dan een kilometer lang, zo'n 300 meter breed en 20 meter hoog; hij werd dan ook 3000 jaar geleden gevormd. Twintig jaar geleden was de Grand Duna 40 meter hoger dan dat hij nu is. Grand Duna is nu een beschermd natuurmonument en dat is maar goed ook!


De mooiste ontdekkingen van Spanje

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!


Ook interessant