Home » De Spaanse kust » Costa de Almería & Costa Tropical


De costa del Almería en de costa Tropical

De Spaanse Costa de Almería & Costa Tropical zijn twee kusten. In het Spaans zul je zeggen: costa's. Hoewel deze twee costa's heel veel op elkaar lijken, vind je duidelijk verschillen tussen de costa de Almería / costa Tropical en bijvoorbeeld de costa Brava in het noorden, of de costa del Sol richting het westen. Elke vakantiekust heeft zijn eigen gezicht. Ontdek hier de wetenswaardigheden over deze kusten in Spanje!

Snelle links

Costa de Almería

De stad Almería

Costa Tropical

Motril

AlmuñécarCosta de la Almería en Costa Tropical

De Costa de Almería en de Costa Tropical zijn eigenlijk twee kusten die op elkaar lijken. We hebben er daarom maar 1 pagina van gemaakt. De kusten gaan van het dorpje San Juan de Los Terreros tot de plaats La Herradura. De officieuze 'hoofdstad' van Costa de Almería is Almería en van de Costa Tropical is Granada de hoofdstad. Omdat de kusten zo zuidelijk liggen schijnt hier ook in de winter de zon! De zon is daarom een soort voorjaar. Jaarlijks is de temperatuur gemiddeld zo'n 20 graden Celsius, dit is inclusief de nachten!

Dit is natuurlijk wel aan de kust. In het binnenland van de costa Tropical ligt namelijk Granada, en Granada ligt bij de Sierra Nevada. Hier ligt 's winters heel veel sneeuw, er is gewoon een skigebied! Je kunt daarom in 1 dag van de skipiste richting het strand! Tussen deze uitersten liggen veel mooie bergdorpjes waar je kunt genieten van de echte Spaanse cultuur! Hoewel je dan niet kunt genieten van het strand, zijn er hier wel een stuk minder toeristen. 


Costa de Almería

De kust van Almería hoort vanzelfsprekend bij de Spaanse stad Almería. Toch is dit niet enkel zon zee strand en strandtenten. De landschappen zijn heel verschillend. Van mooie Andalusische dorpjes tot en met brede stranden, de costa del Almería heeft het allemaal!

Van waar tot waar loopt de costa de Almería?

Van waar tot waar loopt deze kust? Van het dorpje San Juan de los Terreros tot het dorpje Adra. Het oosten van dit hele gebied heeft de beste stranden. Vooral bij San Juan de los Terreros en bij Garrucha in de buurt vind je brede stranden.

Mojácar

Ten ten zuiden van Garrucha ligt Mojácar. Dit is een zogenaamde pueblo blanco, oftewel een wit dorpje. Het ligt niet direct aan het strand, maar een paar kilometer van de kust vandaan. Het dorpje is echt bergachtig, er zijn vele verschillende niveau's. Het dorpje is namelijk op een helling gebouwd. Kronkelende straatjes met veel hoogteverschillen is het resultaat. Het werd in 2003 uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Spanje!

Mojácar playa en Carboneras playa

Bij het dorpje hoort Mojácar playa, het strand van Mojácar. Dit strand ligt niet aan het dorpje vast maar het strand is wel goed verbonden met het dorpje. Mojácar playa (tot en met het plaatsje Carboneras) bestaat uit meer dan 16 kilometer strand. Playa de los Muertos maakt hier onderdeel van uit, het heet eigenlijk het dodenstrand. Deze stranden behoren tot de mooiste stranden van de costa de Almería.

Nijar

Spreek uit: niegar. Dit dorpje is bekend door de keramiek die hier met de hand wordt gemaakt. Ook is Nijar het startpunt van wandeltochten in de Sierra de Alhamilla / Tabernas woestijn.

Cabo de Gata en parque natural cabo de gata

Natuurpark cabo de gata is echt geweldig mooi. Het bezit mooie stranden, mooie bergen en mooie woestijnen; het heeft alles! Het is dan niet voor niets een UNESCO bioreservaat. Je kunt ook flamingo's spotten bij Las Salinas! Ze overwinteren hier namelijk. In dit gebied is men bezig met zoutwinning bij het dorpje San Miguel. Een beroemd strand in Cabo de Gata is playa Mónsul. Hier is onder andere een Indiana Jones film opgenomen.


All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

De stad Almería

De hoofdstad van de costa de Almería is, vanzelfsprekend, de stad Almería! Het is een hele mooie stad. Het heeft onder andere een mooie boulevard aan de zee, een geweldig centrum en mooie bezienswaardigheden zoals een Arabisch fort (La Alcazaba, zelfde naam als in Málaga). 

Natuurparken

Ten westen van Almería ligt natuurpark Punta Entinas y Punta Sabinar. Het is een park met veel verschillende watervogels, ook flamgino's en een mooie vuurtoren. Nog iets verder naar het westen ligt natuurpark Albufera de Adra. Ook hier zijn veel zwemvogels, het is een gebied met vele lagunes aan de costa de Almería. Het laatste dorp aan deze costa is Adra, een toeristische trekpleister.

Costa Tropical

Van Rábita tot La Herradura, dat zijn de grenzen van de costa Tropical. De gemiddelde temperatuur is rond de 20 graden Celsius en de zon schijnt hier meer dan 85% van de dagen in het jaar. Waar staat deze Spaanse kust bekend om? Prachtige wandelroutes naar het binnenland, golfcourses en natuurlijk mooie stranden.

Granada

Granada mag toch wel de hoofdstad van de costa Tropical worden genoemd. Het was ooit de hoofdstad van het kalifaat Granada. Het symbool van de Arabische cultuur lag hier in zuid-Spanje! Dat is terug te zien door het prachtige Alhambra paleis dat in Granada pronkt. Ook de wijk Sacromonte herbergt mooie straatjes en is een voorbeeld van hoe het er 500 jaar geleden uitzag. In de buurt van Granada ligt de Sierra Nevada, een mooie bergketen waar je 's winters kunt skiën. Maar dat ligt toch wel heel ver in het binnenland, ver van de costa Tropical.

Motril

De mooie stranden bevinden zich onder andere in de buurt van Motril. Playa de Poniente is het meest bezochte strand in de buurt. Dit strand heeft een geweldig mooie boulevard. Met de dorpjes Calahonda en Torrenueva, bij Cabo de Sacratif, is het de toeristische hotspot van de costa Tropical. 

Salobreña

Salobreña ligt ook aan de kust, iets ten westen van Motril. Een echte pueblo blanco, een dorpje met vele witte huizen. Mooie stranden in de buurt van Salobreña, met een grote rots die uit de zee oprijst.

Almuñécar

Iets ten westen van Salobreña ligt Almuñécar. De Romeinen vonden dit een belangrijke plek, en ook de Moren vonden dit. Er staan wat bezienswaardigheden zoals het kasteel van San Miguel en een archeologisch museum. Het is het oudste dorp aan de costa Tropical! 

La Herradura

La Herradura ligt naast Almuñécar. Het is een oud vissersdorpje in een mooie baai. Ook dit weten de toeristen tegenwoordig te vinden. Je kunt hier goed watersporten; wakeboarden en surfen. Er is een mooie haven waar je in de buurt goed kunt duiken. Probeer anders eens je PADI te halen!


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Badplaatsen aan de Costa de Almería & Costa Tropical

Almería, Aguadulce, Roguetas de Mar, Mojacar, Motril, La Herradura, Almuñécar, Salobreña, Castell de Ferro, La Rábita- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -