Ontdek en Beleef Gerona

Gepubliceerd op 17 januari 2019 om 09:21


Ontdek en Beleef Gerona

Gerona in het Catalaans Girona - De Catalaanse stad Gerona, is gelijktijdig de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de comarca Gironès aan de Costa Brava. Gerona is een  middelgrote provinciestad die de bezoeker genoeg bezienswaardigheden te bieden heeft.

 

Een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens een wandeling of georganiseerde tour is de Kathedraal van de stad die hoog bovenaan een lange trap is gelegen. Deze kerk en de daaromheen liggende Joodse wijk El Call waren o.a. te zien in de populaire serie Game of Thrones waarbij de hoogtepunten met een georganiseerde stadswandeling zijn te bezoeken.


Op vakantie naar Girona


Ook bezienswaardig is het Arabische badhuis ofwel “Els Banys Árabs” en een wandeling over de stadsmuren van Gerona. Uiteraard mag een wandeling over een van de bruggen over de rivier de Onyar niet ontbreken om zo een mooi uitzicht te hebben op de gekleurde huizen.

 

Buiten een bezoek aan de stad Gerona liggen dichtbij ook diverse bezienswaardigheden zoals het Dalí theatermuseum in Figueres, de geboortestad van de beroemde Catalaanse kunstenaar of het dorp Cadaqués en Port Lligat waar hij woonde. Bezoek ook eens het prachtige dorp Besalú of rij richting de Costa Brava kust om de populaire kustplaatsen te bekijken.

 

Bron: Spanje Vandaag   -   Bron foto: Wikipedia