Ontdek Spanje » De Spaanse Costa's » De Spaanse kust Costa Cálida

De Spaanse Costa Cálida 

Ontdek en beleef de Spaanse kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa's’. Deze vakantiekusten hebben ieder een eigen gezicht. Een vakantie naar de Costa Cálida betekent in ieder geval een leuke vakantie aan de Spaanse kust!Hier nu de Costa Cálida - Warme kust

De costa Cálida betekent in het Spaans: de warme kust. Hij is 250 kilometer lang. Je vindt er prachtige witte zandstranden, maar ook uit de zee oprijzende rotsen! Van beschutte baaien tot en met toeristische stranden, het is een veelzijdige kust. Het binnenland is glooiend, van dorre vlakten tot en met bosrijke valleien.

Officieel loopt deze kust van El Mojón tot Águilas. De hoofdstad van deze regio is Murcia, al is ook Cartagena een grote stad. Er zijn aan de costa Cálida twee zeeën; Mar Menor en de Middellandse Zee. Je kunt in Mar Menor aan veel watersporten doen, en het wordt gezien als het grootste natuurbad ter wereld. Echter is Mar Menor de laatste jaren steeds meer vervuild geraakt. 

Snelle links:

Costa Cálida

Het weer

Los Alcazares en Cabo de Palos

Cartagena en Mazzarrón (uitgaan)

Aguilas en Murcia

Sport, eten en feesten

Badplaatsen

Maar niet alleen strandliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen tijdens een zonvakantie naar Spanje. Ook liefhebbers van cultuur vinden hier hun plek.

Wil je tijdens een vakantie of last minute genieten van lange zomeravonden, dan zijn de Spaanse costa’s dé plek voor jou. De costa Cálida is dan helemaal een prima plek!

Met ongeveer 300 zonnige dagen per jaar beleeft iedere vakantieliefhebber ongetwijfeld een heerlijke zonvakantie in het zuiden van Spanje ontdek en beleef een fijne ...

Lig je de ene dag heerlijk te luieren op een schitterend strand en de volgende dag slenter je door straatjes met een typisch sfeer. Of je nu van een ontspannen vakantie houdt

Bent u al aan het dromen over een zonvakantie 2019 gevuld met hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee? Dat snappen Nederlanders als geen ander als ...

Vanuit hier kunnen we over de gehele omgeving heen kijken. Ik zie de baai onder ons, die glinstert in het zonlicht. De groene heuvels daar achter reiken zo ver als ik kan kijken. De costa Cálida!

De populaire Costa Cálida

costa calida Spanje

De Spaanse Costa Cálida

Vanaf El Mojón ga je het gebied in wat de costa Cálida heet. Het is een voormalig vissersdorp met prachtige zandstranden. San Pedro del Pinatar en Lo Pagán liggen hier vlakbij, dit zijn mooie kleine dorpjes. Lo Pagán, wat overigens ze betalen hem betekent, is een dorpje dat bekend staat om de openlucht modderbaden. Parque Regional de las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar is een prachtig natuurgebied in de regio van Murcia. Het ligt tussen Mar Menor en de Middellandse Zee in. Mar Menor staat dan weer bekend om de zoutwaterbaden. 

Mar Menor

Mar Menor is een mooie binnenzee. Niet ondiep maar omgeven door prachtige stranden. Hoewel het vroeger bekend stond als een schoon gebied, is de laatste tijd vervuild landbouwwater het meer binnen aan het stromen. De blauwe vlaggen voor de schoonheid van de stranden zijn al afgepakt door de Spaanse milieuorganisatie die ze uitreikt. Mar Menor is zo'n 21 kilometer lang, en 100 tot 1200 meter breed. Tussen Mar Menor en de Middellandse zee in ligt La Manga.

Het weer aan de Costa Cálida

Los Alcázares

Ook populair in de buurt van Mar Menor is de plaats Los Alcázares. Een echt idyllisch dorp, bekend om de badhuizen waar je zo de zee in kunt lopen. Dit waren vroeger de paleizen van de Arabische koningen.

Cabo de Palos

Ook Cabo de Palos is een gezellig dorp. Nog echt een vissersdorp met een leuke haven. Je hebt een mooi uitzicht over La Manga vanaf de vuurtoren van Cabo de Palos. Park Calblanque en Cartagena

Het regionale park van Calblanque is een park waar je de natuurschoon duidelijk ziet. Een aanrader ook! Het ligt ten westen van Cabo de Palos. Nog verder naar het westen ligt Cartagena. De haven was in de oudheid een van de veiligste havens van de Middellandse Zee. De stad heeft een mooie beschutting tegen piraten, wat vroeger natuurlijk echt een dreiging was. Cartagena heeft een gezellig oud stadscentrum en een rijk historisch verleden. Dat levert een hoop aantal mooie oude gebouwen op.

Ciudad Encantada de Bolnuevo

Een ander gezellig stadje is Mazzarrón. Je kunt hier goed uitgaan, er is een rijk nachteven In het nabijgelegen Bolnuevo ligt Ciudad Encantada. Dit is een stad uitgehouwen in zandsteen. Een indrukwekkend bouwsel om te zien.

De Spaanse Costa Cálida

Águilas

Het laatste plaatsje voordat de volgende kust begint, is Águilas. Hierna houdt de costa Cálida op, en begint de costa Almería. Het is een dorp dat al in de Romeinse tijd een vissersdorp was. Ook was het destijds een plek waar veel mijnwerkers woonden. Vandaag de dag is het een van de beste gebieden voor duikers.

Murcia

Murcia is een stad dat dan wel niet aan de costa Cálida ligt, maar wel belangrijk is in de omgeving. Alle voorzieningen zijn hier, politie, ziekenhuizen en bureaucratische gebouwen. Het is het centrum van de omgeving, qua cultuur en qua leven. Het is niet voor niets de provinciehoofdstad! Het centrum van Murcia is rondom La Traperia. De straat komt uit bij het kathedraal van Murcia.Sport

Wat voor sporten zijn nu populair aan de costa Cálida? Door de aanwezigheid van Mar Menor zijn het vooral watersporten. Het goede zicht onder water bij verschillende dorpjes aan de Middellandse Zee zorgt ervoor dat ook duiken in dit gebied populair is. In de binnenlanden kun je goed wandelen en zelfs een beetje bergbeklimmen. Verder kun je mountainbiken, bij Murcia goed golf en in de bergen ook prachtig paardrijden.

Specifieke feesten aan de costa Cálida

Ze houden hier van carnaval, dat is iets dat zeker is. In Águilas, Lorca en Cartagena gaat dit lang door. Ook tijdens Pasen kun je de nodige optochten verwachten in de grotere steden aan de costa Cálida. In juli zijn de Virgen del Carmen feesten, de maagd van de zee wordt dan in bootjes door het water getrokken. Dit gebeurt vooral bij Mar Menor.

Wil je echt uitgaan in Spaanse barretjes, niet verbonden met een specifiek feest? Dan kan dat in alle groten steden en natuurlijk in Mazzarrón. Dit dorp staat erom bekend.

Romeinse feesten in Cartagena

Cartagena heeft nog iets speciaals. Er worden 10 tot 15 dagen lang in de stad gevechten tussen de Romeinen en de Carthagers nagebootst. Slagvelden, kampen en optochten. Ze zijn maar wat trots op hun Romeinse achtergrond! Dit vindt plaats in september.

Eten

Typische gerechten aan deze costa zijn calderos. Dit zijn rijstgerechten met vis en paprika's. Ook mojama (een soort zoute tonijn) en pastel cierva (een pastei met gevogelte en eieren) is populair. Verder is de geitenkaas van Cartagena een beetje beroemd, en kent men de afsluiters hier wel! Dat heet asiático en bevat behalve koffie en koffiebonen ook kaneel, melk en likeur.

Badplaatsen aan de costa Cálida

  • Cartagena
  • Los Alcázares
  • Mazarrón
  • San Pedro del Pinatar
  • Cabo de Palos
  • Santiago de la Ribera
  • Águilas

Vakanties aan de Spaanse Costas 

Voorjaarsvakantie     Meivakantie     Zomervakantie     Herfstvakantie     Kerstvakantie


Voordelige vakanties naar de Costa Calida