Home » De Spaanse kust » Costa Verde

De Spaanse costa Verde - de Groene kust

De Spaanse Groene kust. Ontdek en beleef de Spaanse kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa's’. Deze vakantiekusten hebben elk een eigen gezicht. De Costa Verde staat garant voor een mooie vakantie aan de kust!De Costa Verde - Groene kust

De kust Costa Verde ligt aan de noordkant van Spanje tussen Frankrijk en Portugal. De kuststreek strekt zich uit van de provincie Galicië, tot in Cantabrië omvat de volgende kusten van west naar oost:

  •     Rías Baixas: van Portugal tot Riberia
  •     Costa da Morte: van Riberia tot A Coruña
  •     Golf van Artabro: van A Coruña tot Sada
  •     Rías Altas: van Sada tot Ribadeo
  •     Costa Verde: van Ribadeo tot Val de San Vicente
  •     Cornisa Cantábrica: van Val de San Vicente tot Muskiz
  •     Costa Vasca: van Muskiz (kaap Punta Covarón) tot Frankrijk

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars


'Dit is wel een van de mooiere kusten van Spanje'

Onder de Costa Verde (Groene kust), verstaan wij in het algemeen de gehele kust van Asturië. De Costa Verde doet met de groen begroeide hellingen haar naam eer aan.

In het binnenland de steile bergtoppen, dichte bossen met de groene heuvels van de Picos de Europe. Deze bergketen ligt dicht bij de kust! Hier vind je prachtige bergdorpjes en spectaculaire uitzichtpunten.

Grillige kust in Asturië

De noordkust in Spanje is uberhaupt al grillig. Vooral de costa Verde in Asturië is dat! Brede zandstranden zijn er wel, maar daarnaast staan gewoon grote rotspartijen en hoge kliffen. En dan ineens, uit het niets, vind je een verborgen vissersdorpje. Cudillero is bijvoorbeeld zo een dorpje met zijn pastelkleurige huisjes. Een paar kilometer verder ligt Playa del Silencio. Misschien wel het mooiste dorpje van de vele baaien aan deze prachtige kust.Zeetraditie

Wat kun je doen in de vissersplaatsen van Asturië? bijvoorbeeld een visafslag meemaken in de visveiling, genieten van de heerlijke gastronomie en natuurlijk vis eten! Zulke dorpjes zijn er veel aan de costa Verde. Bekendere voorbeelden zijn Cudillero, Gijon, Llanes, Ribadesella, Luarca, Luanco en Candas.

Surfen aan de costa Verde

Veel watersportliefhebbers komen naar de groene kust om te surfen, om te kitesurfen en om te windsurfen. Een van de bekendste plaatsen is Tapia de Casariego.


In Asturië schijnt vaak de zon! Boek nu jouw vakantie.


- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -