Ontdek Spanje » Costa Blanca  » provincie Alicante » De magnifieke stad en badplaats Alicante

Reisimpressies van stad Alicante

Ontdek en beleef de stad Alicante

Vakantie in de stad Alicante - Ontdek en beleef de stad Alicante met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en en nog veel meer informatie!De magnifieke stad Alicante -  Op de luchthaven van de magnifieke stad Alicante begint voor de meeste toeristen een leuke vakantie aan de Spaanse Costa Blanca.

Ontdek en beleef de stad Alicante met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen en nog veel meer informatie voor een onbezorgde vakantie naar Alicante!! Lees meer informatie » 

Voordelige vakanties naar de Costa Blanca - Hier schijnt de  zon!!!

De magnifieke stad en badplaats Alicante

Toe aan zon? Boek dan een vakantie Costa Blanca bij Sunweb! Boek een luxe all inclusive vakantie of geniet op kleinschalige vakantieadresjes. Je vindt hier ..

De magnifieke stad en badplaats Alicante

Struin door de kronkelende straatjes van Alicante of bezoek de gekleurde vissershuisjes van Villajoyosa dit is mogelijk tijdens een heerlijke vakantie aan de Costa Blanca! ...

De magnifieke stad en badplaats Alicante

Vakantie Costa Blanca

Door de witroze kleur van bloeiende amandelbomen, is deze streek van Spanje omgedoopt tot “witte kust” oftewel de Costa Blanca ...

De magnifieke stad en badplaats Alicante

Geliefde zonovergoten costa: Costa Blanca is een van de zeer geliefde costa’s, gelegen in het zuidoosten van Spanje. Onder een strakblauwe lucht wacht uitnodigend

De magnifieke stad en badplaats Alicante

Aan de Spaanse Costa Blanca gaan de goudgele stranden aan de kust over in prachtige natuurgebieden. De bekendste badplaats van de Costa Blanca is Alicante en Benidorm

De magnifieke stad en badplaats Alicante

De Costa Blanca ligt halverwege de Middellandse Zeekust en kreeg zijn naam niet zomaar. Een vakantie aan de Costa Blanca betekent voor de meesten namelijk vooral genieten 

Hier meer informatie over Alicante aan de populaire Costa Blanca

Hier meer informatie over Alicante aan de populaire Costa Blanca

Alicante stad

Alicante aan de Costa Blanca,  de Oude Stad is betrekkelijk klein. Ze ligt ingeklemd tussen de Rambla, een boulevard die op de plaats ligt van de vroegere stadsmuur, en de heuvel waarop zich het Kasteel van Santa Barbara bevindt.

Het historisch stadscentrum van Alicante kunt u in twee delen, Casco Antiguo en El Barrio. Waarbij de wijk Casco Antiguo de oudste van de twee wijken is! In de wijk Casco Antiguo bevindt zich de basiliek Santa Bárbara, Plaza Ayuntamiento, Mercado Central en het stadstheater. De oude wijk Santa Cruz. Dit is een geheel van smalle straatjes met trapjes, dat tegen de hellingen van de Monte Benacantil is gebouwd. De schilderachtige straatjes zijn omgeven door witte huisjes die rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van versierde tegeltjes. We vinden hier de schilderachtige Hermitage van het Heilig Kruis .

De Sint Rochus kerk werd in 1559 gesticht als hermitage. Ze werd in 1875 herbouwd en onlangs opnieuw gerestaureerd. De Kathedraal van Sint Nicolaas. Deze kerk in de Herrera en barokke stijl werd voltooid in 1662. Merkwaardig is de vierkantige vorm aan de buitenkant. De Onze Lieve Vrouwe kerk María. Dit is een van oorsprong gotische kerk die gebouwd werd op de funderingen van een Moorse moskee. Door glazen in de vloer kan men de overblijfselen van deze moskee nog bewonderen De kerk werd later voorzien van een. Barokke gevel.


Het weer in de badplaats Alicante


Gemeentehuis van Alicantie.

Dit is een van oorsprong barok gebouw. Op de eerste trede van de trap van het ge-meentehuis is een schijf geplaatst met de tekst punto cero (het nulpunt). Dit punt, dat zich op 3,407 meter hoogte boven de zeespiegel bevindt, dient als referentiepunt voor de Spaanse hoogtemetingen. Het is een bijzonder mooi gebouw met twee torens, ingangspartij en een koepel.Het klooster van de Zusters van het Heilig Bloed is een gesloten gebouw waarin de kloosterlingen door tralies afgesloten zijn van de buitenwereld. De kerk van dit klooster kan men bezoeken. De oudste delen zijn uit 1725. De kloosterlingen zijn Augustinessen . Palacio Maisonnave dit is een voormalig herenhuis uit de 18e eeuw met elementen uit vroegere eeuwen. Hierin is het Provinciaal Archief gehuisvest. Het gebouw ligt aan de Calle Labradores.


Ontdek Alicante op de fiets

Ontdek Alicante  op de fiets met gids! In een paar uur nemen we je mee langs de highlights, de leukste plekken en waar de locals graag zijn.


Fietstocht Playa san juan. Verken één van de meest legendarische stranden van Spanje tijdens deze mooie fietstocht langs de kustlijn...


Comfortable stadsfietsen met 3 tot 6 versnellingen en een mandje. Trekking bikes beschikbaar met 21 versnelling. E-bikes met 3 tot 7 versn.


Castillo de Santa Bárbara - Kasteel van Santa Barbara 

Het Kasteel van Santa Barbara  is een complex van gebouwen en verdedigingsmuren op een 166 meter hoge heuvel, de Monte Benacantil, die hoog boven de stad uittorent. Deze plaats werd al benut in prehistorische tijden. Men heeft er overblijfselen gevonden uit de Bronstijd, de keltoiberische cultuur en de Romeinse tijd. De voorloper van de huidige vesting werd gebouwd door de Moren, einde 9e eeuw. De oudste delen van de huidige vesting stammen uit de 11e tot 13e eeuw. Ze werd ten tijde van koning Filips II van Spanje, tussen 1562 en 1580, verder uitgebreid. Tot in de 18e eeuw volgden nog meer verbouwingen en uitbreidingen. Het is een van de grootste kasteelcomplexen van het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig is het kasteel vrij toegankelijk. Tegen de helling van de heuvel is een park aangelegd, het Parque de la Ereta, en ook in het kasteelgebied zelf zijn er tuinen aangelegd. Daarnaast zijn hier enkele terrasjes en kiosken, tentoonstellingsruimten voor eigentijdse kunst, en een ontvangstruimte te vinden.

De magnifieke stad en badplaats Alicante

Men kan door het park of over de vestingsmuur naar het kasteel wandelen, maar ook met de auto, de toeristenbus of met twee liften aan de Avenida Jovellanos kunt u het kasteel bereiken. 

Prijs
Volwassenen: € 3,00
Kinderen en 65-plussers: € 1,50

Theater:
12 jaar en ouder: € 5,00
Tussen 4 en 12 jaar: € 3,00
Tot 4 jaar: gratis

Openingstijden
Dagelijks geopend

van 10.00 uur t/m 20.00 uur.

De Boulevards langs de kust. Met palmen omzoomde, parkachtige voetgangersgebieden strekken zich uit langs de kust met zicht op de jachthaven. Arena (Plaza de Toros) uit 1888. Het heeft een stierenvechtersschool, een museum aan het stierenvechten gewijd (Museo Taurino), en een bronzen beeldengroep die een gaucho met een aantal stieren voorstelt.

 

Markten Alicante

Mercado Central
In de Art Nouveau markthal is de Mercado Central uit 1912 gevestigd. hier vind je vele marktkraampjes vol kleurig en vers fruit en groenten, en natuurlijk vis in alle variaties met een paar leuke barretjes en restaurantjes waar de ook de marktkooplieden hun café en/of tapa eten en drinken

Avenida Alfonso X El Sabio, Alicante

 

Esplanada
Op de boulevard, de Esplanada bevindt zich de ´hippiemarkt´ van Alicante. Het is altijd weer leuk om langs deze kleurrijke kraampjes te slenteren.


Informatie luchthaven Alicante - Airport Alicante 

Info Airport Alicante

Luchthaven Alicante - Airport Alicante met Informatie over: Vluchten, Aankomsttijden en vertrektijden van en naar vliegveld Alicantie, Vliegtickets, Parkeren bij vliegveld Alicante, Alicante Airport bus, Openbaar vervoer (bus) centrum , autoverhuur en taxi.

Alicante en de Costa Blanca, Airport shuttle bus....


Het Kasteel van San Fernando.

Dit kasteel werd gebouwd ter verdediging van de stad tegen de invasie van de troepen van Napoleon. De vesting, die op een lagere heuvel ligt, is nooit geheel voltooid.

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00-20.00 uur (oktober-maart)
Maandag t/m zondag: 10.00-22.00 uur (april, mei, juni en september)
Maandag t/m zondag: 10.00-00.00 uur (juli en augustus)

 

De nieuwere wijken.

Het betreft hier de wijken Centro, Mercado, en San Antón. Ze kennen enkele fraaie boulevards (Avenidas) die zich kruisen op het: Plaza de los Luceros. Deze rotonde bevat een fraaie en zeer opvallende fontein met opvallende sculpturen. Dit is de Fuente de los Luceros , ontworpen door Daniel Bañuls in de jaren '20 van de 20e eeuw. Er zijn paarden en mythologische figuren op te zien. Het Provinciehuis, dit is een gebouw aan de Avenida Estación dat uitgevoerd is in neoklassieke stijl met barokke invloeden. Het werd in 1931 in gebruik genomen. Hier was sinds 1934 het archeologisch museum gevestigd dat zich nu in een ander gebouw bevindt onder de naam MARQ. De Centrale Markt  is een markthallen complex van twee verdiepingen uit 1912. Het is gebouwd op de plaats van de vroegere ommuring.

 

Basilica de Santa Maria

Deze prachtige kerk is de oudste kerk van Alicante die nog steeds in gebruik is. De kerk is gebouwd in barokstijl tussen de 14e en 16e eeuw, het barok zie je overal in terug. De ingang wordt omgeven door een prachtig, ambachtelijk steenwerk, het is te mooi om zo voorbij te lopen! Je kan de kerk ook bezoeken, de binnenkant is namelijk net zo mooi en weelderig.

Ook de omgeving van de kerk biedt veel moois. Het is een rustige buurt, dus kom even bij van de drukte met een kopje koffie in een cafeetje.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Santa Cruz

Santa Cruz is een oude wijk in Alicante. Santa Cruz, dit pittoreske, schilderachtig oude wijk vol met kleine smalle straatjes, trappetjes en wit gekalkte huisjes met bloemen en gekleurde tegels is niet alleen een leuke wijk maar van hieruit heb je ook een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Slenter hier heerlijk door de smalle straatjes en trapjes op en af en geniet van de rust midden in de stad. ‘La cuna de Alicante’, zoals de wijk ook wel genoemd wordt "de wieg van Alicante" betoverend!

 

MARQ Provincial Archaeological Museum

Als je in de zomer naar Alicante gaat en even de verkoeling wil opzoeken én iets wilt leren, bezoek dan het MARQ Provincial Archaeological Museum. Je leert en ziet van alles over de Costa Blanca aan de hand van de vondsten die er zijn gedaan, heel erg interessant! Daarnaast is het museum prachtig van binnen en er worden wisselende collecties en tentoonstellingen getoond.

Contactgegevens

Plaza Doctor Gómez Ulla s/n
03013  Alicante-Alacant, Alicante, Alicante - Alacant  (Region of Valencia)
www.marqalicante.com
Tel.:+34 965149006
Tel.:+34 965149000

 

Museum voor Schone Kunsten in het Gravinapaleis.

Het museum is gevestigd in een voormalig herenhuis dat is gebouwd ten tijde van economische opbloei tijdens het midden van de 18e eeuw. Het werd geopend in 2001. Dit museum geeft een overzicht van 500 jaar schilderkunst vanaf de 16e tot en met de 20e eeuw.

Openingstijden

1 september –  30 juni
Maandag gesloten
Dinsdag – zaterdag 10:00 – 20:00
Zon- en feestdagen 10:00 – 14:00

1 juli – 31 augustus
Maandag gesloten
Dinsdag – zaterdag 11:00 – 21:00
Zon- en feestdagen 11:00 – 15:00Openbaar vervoer Bus en tram vanaf airport Alicante 

Busverbindingen 

Er zijn verschillende busverbindingen van Airport Alicante met Elche en de stad Alicante, De bushaltes kunt u vinden door de borden met de opschrift BUS te volgen.

Er rijden ook diverse bussen naar Santa Pola, Torrevieja en Benidorm

Er zijn verschillende busverbindingen van Airport Alicante met Murcia, Santa Pola, Torrevieja en Benidorm , 

De bushaltes kunt u vinden door de borden met de ....


Museum voor Moderne Kunst.

Dit museum is gevestigd in La Asegurada, een 17e eeuws gebouw dat is uitgevoerd in Valenciaanse barokstijl. Dit museum toont kunst uit de 20e eeuw. Het werd als museum aan Alicante geschonken door de kunstenaar Eusebio Sempere. Een modern gebouw werd later aan het museum toegevoegd. Het herbergt een verzameling moderne kunst, onder andere werken van Pablo Picasso, Juan Gris, en Joan Miró. Voordat dit gebouw museum werd, werd het onder andere gebruikt als gemeentehuis, gevangenis, en graanopslagplaats.

 

Museum voor Kerststallen.

Dit kleine museum in de Oude Stad belicht de Spaanse traditie van het maken van kerststallen die teruggrijpt tot 1300, toen de eerst bekende kerstgroep in de Kathedraal van Barcelona werd opgesteld. Ook de contrareformatie stimuleerde de bouw van kerststallen. De Asociación de Belenistas de Alicante is sedert 1959 bouwt niet alleen kerst-groepen, maar ze is ook de initiatiefnemer van dit museum geweest. De tentoongestelde groepen komen niet alleen uit Alicante, maar ook uit Valencia, Murcia, Salamanca, en Jerez de la Frontera.

 

San Juan Beach

Dit strand is zeker een fijne plek om wat zonnestralen te vangen. Ondanks dat dit het stadsstrand is, krijg je wel de kans om de stad even (letterlijk) achter je te laten. Bikini of zwembroek aan, drankje in je hand en een middagje heerlijk bruinbakken in de heerlijke Spaanse zon!

 

Tabarca Island

Tabarca Island is een eiland waar je zo bent vanuit Alicante. Het is een beschermd natuurgebied van slechts 2 kilometer lang en 450 meter breed, een klein eilandje dus. Je kunt hier duiken, zwemmen en lekker eten. Als je dit gevoel wat langer wilt vasthouden, is het mogelijk om een nachtje te slapen in één van de hotels van het eiland.Plaza del Ayuntamiento - Placa de l'Ajuntament

Plaza del Ayuntamiento is wel één van de mooiste pleinen in de stad Alicante. Het plein wordt beschouwd als het centrum van Alicante.  Op Plaza del Ayuntamiento bevindt zich ook het stadhuis. Het gemeentehuis is een barok bouwwerk uit de 18e eeuw dat gebouwd werd boven het oude Casa de la Ciudad.

De architect van dit gebouw was Lorenzo Chapuli. Er zijn twee torens en kolommen van Solomonic op de façade. Boven op de galerij is Salon Azul, oftewel de Blauwe Zaal deze is in Isabelino-stijl ingericht. Een andere salon is de Salon de Plenos, hier worden regelmatig raadsvergaderingen gehouden. Het gebouw heeft verschillende schilderijen van de kunstenaars Padilla, Cabrera, Amoros en Gaston Castello.

 

Explanada de España

De Explanada de España is een maritieme promenade die parallel loopt aan de haven, van de Puerta del Mar tot het Canalejas park en is een  van de meest populaire gebieden van Alicante. La Explanada de Españais ook bekend als de "Paseo de la Explanada" is een tot een symbool van de stad Alicante geworden, en is aan beide zijden omgeven met palmbomen. De promenade is versierd met 6.600.000 driekleurige marmeren tegels die een ontwerp vormen met een Karakteristiek golf effectmozaïek.

Misschien ook interessant: