Ontdek Spanje » Costa Blanca  » Alicante ontdekken - de reisgids voor AlicanteReisimpressies van stad Alicante

De magnifieke stad Alicante -  Op de luchthaven van de magnifieke stad Alicante begint voor de meeste toeristen een leuke vakantie aan de Spaanse Costa Blanca.

Ontdek en beleef de stad Alicante met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen en nog veel meer informatie voor een onbezorgde vakantie naar Alicante!!

 

Alicante stad

Alicante aan de Costa Blanca,  de Oude Stad is betrekkelijk klein. Ze ligt ingeklemd tussen de Rambla, een boulevard die op de plaats ligt van de vroegere stadsmuur, en de heuvel waarop zich het Kasteel van Santa Barbara bevindt.

Het historisch stadscentrum van Alicante kunt u in twee delen, Casco Antiguo en El Barrio. Waarbij de wijk Casco Antiguo de oudste van de twee wijken is! In de wijk Casco Antiguo bevindt zich de basiliek Santa Bárbara, Plaza Ayuntamiento, Mercado Central en het stadstheater. De oude wijk Santa Cruz. Dit is een geheel van smalle straatjes met trapjes, dat tegen de hellingen van de Monte Benacantil is gebouwd. De schilderachtige straatjes zijn omgeven door witte huisjes die rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van versierde tegeltjes. We vinden hier de schilderachtige Hermitage van het Heilig Kruis .

De Sint Rochus kerk werd in 1559 gesticht als hermitage. Ze werd in 1875 herbouwd en onlangs opnieuw gerestaureerd. De Kathedraal van Sint Nicolaas. Deze kerk in de Herrera en barokke stijl werd voltooid in 1662. Merkwaardig is de vierkantige vorm aan de buitenkant. De Onze Lieve Vrouwe kerk María. Dit is een van oorsprong gotische kerk die gebouwd werd op de funderingen van een Moorse moskee. Door glazen in de vloer kan men de overblijfselen van deze moskee nog bewonderen De kerk werd later voorzien van een. Barokke gevel.


Gemeentehuis van Alicantie.
Dit is een van oorsprong barok gebouw. Op de eerste trede van de trap van het ge-meentehuis is een schijf geplaatst met de tekst punto cero (het nulpunt). Dit punt, dat zich op 3,407 meter hoogte boven de zeespiegel bevindt, dient als referentiepunt voor de Spaanse hoogtemetingen. Het is een bijzonder mooi gebouw met twee torens, ingangspartij en een koepel.Het klooster van de Zusters van het Heilig Bloed is een gesloten gebouw waarin de kloosterlingen door tralies afgesloten zijn van de buitenwereld. De kerk van dit klooster kan men bezoeken. De oudste delen zijn uit 1725. De kloosterlingen zijn Augustinessen . Palacio Maisonnave dit is een voormalig herenhuis uit de 18e eeuw met elementen uit vroegere eeuwen. Hierin is het Provinciaal Archief gehuisvest. Het gebouw ligt aan de Calle Labradores.


Ontdek Alicante op de fiets

Ontdek Alicante  op de fiets met gids! In een paar uur nemen we je mee langs de highlights, de leukste plekken en waar de locals graag zijn.

Fietstocht Playa san juan. Verken één van de meest legendarische stranden van Spanje tijdens deze mooie fietstocht langs de kustlijn van Alicante.

Comfortable stadsfietsen met 3 tot 6 versnellingen en een mandje. Trekking bikes beschikbaar met 21 versnelling. E-bikes met 3 tot 7 versnellingen.


Het Kasteel van Santa Barbara  is een complex van gebouwen en verdedigingsmuren op een 166 meter hoge heuvel, de Monte Benacantil, die hoog boven de stad uittorent. Deze plaats werd al benut in prehistorische tijden. Men heeft er overblijfselen gevonden uit de Bronstijd, de keltoiberische cultuur en de Romeinse tijd. De voorloper van de huidige vesting werd gebouwd door de Moren, einde 9e eeuw. De oudste delen van de huidige vesting stammen uit de 11e tot 13e eeuw. Ze werd ten tijde van koning Filips II van Spanje, tussen 1562 en 1580, verder uitgebreid. Tot in de 18e eeuw volgden nog meer verbouwingen en uitbreidingen. Het is een van de grootste kasteelcomplexen van het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig is het kasteel vrij toegankelijk. Tegen de helling van de heuvel is een park aangelegd, het Parque de la Ereta, en ook in het kasteelgebied zelf zijn er tuinen aangelegd. Daarnaast zijn hier enkele terrasjes en kiosken, tentoonstellingsruimten voor eigentijdse kunst, en een ontvangstruimte te vinden.

Men kan door het park of over de vestingsmuur naar het kasteel wandelen, maar ook met de auto, de toeristenbus of met twee liften aan de Avenida Jovellanos kunt u het kasteel bereiken. 

Prijs
Volwassenen: € 3,00
Kinderen en 65-plussers: € 1,50

 

Theater:
12 jaar en ouder: € 5,00
Tussen 4 en 12 jaar: € 3,00
Tot 4 jaar: gratis

 

Openingstijden
Dagelijks geopend van 10.00 uur t/m 20.00 uur.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Het Kasteel van San Fernando.

Dit kasteel werd gebouwd ter verdediging van de stad tegen de invasie van de troepen van Napoleon. De vesting, die op een lagere heuvel ligt, is nooit geheel voltooid.

 

De nieuwere wijken.

Het betreft hier de wijken Centro, Mercado, en San Antón. Ze kennen enkele fraaie boulevards (Avenidas) die zich kruisen op het: Plaza de los Luceros. Deze rotonde bevat een fraaie en zeer opvallende fontein met opvallende sculpturen. Dit is de Fuente de los Luceros , ontworpen door Daniel Bañuls in de jaren '20 van de 20e eeuw. Er zijn paarden en mythologische figuren op te zien. Het Provinciehuis, dit is een gebouw aan de Avenida Estación dat uitgevoerd is in neoklassieke stijl met barokke invloeden. Het werd in 1931 in gebruik genomen. Hier was sinds 1934 het archeologisch museum gevestigd dat zich nu in een ander gebouw bevindt onder de naam MARQ. De Centrale Markt  is een markthallen complex van twee verdiepingen uit 1912. Het is gebouwd op de plaats van de vroegere ommuring.

De Boulevards langs de kust. Met palmen omzoomde, parkachtige voetgangersgebieden strekken zich uit langs de kust met zicht op de jachthaven. Arena (Plaza de Toros) uit 1888. Het heeft een stierenvechtersschool, een museum aan het stierenvechten gewijd (Museo Taurino), en een bronzen beeldengroep die een gaucho met een aantal stieren voorstelt.

Museum voor Schone Kunsten in het Gravinapaleis.

Het museum is gevestigd in een voormalig herenhuis dat is gebouwd ten tijde van economische opbloei tijdens het midden van de 18e eeuw. Het werd geopend in 2001. Dit museum geeft een overzicht van 500 jaar schilderkunst vanaf de 16e tot en met de 20e eeuw.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

Museum voor Moderne Kunst.

Dit museum is gevestigd in La Asegurada, een 17e eeuws gebouw dat is uitgevoerd in Valenciaanse barokstijl. Dit museum toont kunst uit de 20e eeuw. Het werd als museum aan Alicante geschonken door de kunstenaar Eusebio Sempere. Een modern gebouw werd later aan het museum toegevoegd. Het herbergt een verzameling moderne kunst, onder andere werken van Pablo Picasso, Juan Gris, en Joan Miró. Voordat dit gebouw museum werd, werd het onder andere gebruikt als gemeentehuis, gevangenis, en graanopslagplaats.

 

Museum voor Kerststallen.

Dit kleine museum in de Oude Stad belicht de Spaanse traditie van het maken van kerststallen die teruggrijpt tot 1300, toen de eerst bekende kerstgroep in de Kathedraal van Barcelona werd opgesteld. Ook de contrareformatie stimuleerde de bouw van kerststallen. De Asociación de Belenistas de Alicante is sedert 1959 bouwt niet alleen kerst-groepen, maar ze is ook de initiatiefnemer van dit museum geweest. De tentoongestelde groepen komen niet alleen uit Alicante, maar ook uit Valencia, Murcia, Salamanca, en Jerez de la Frontera.


Voordelige vakanties naar de Costa Blanca - Hier schijnt de  zon!!!!!!