Ontdek en Beleef Almería

Gepubliceerd op 27 januari 2019 om 19:36


Ontdek en Beleef Almería

Ontdek en Beleef Almería - De stad Almería, is gelijktijdig de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt aan de aan de Costa Almeria. De stad Almería ligt in zuid-Spanje in de autonome regio Andalusië aan de prachtige blauwe Middellandse Zee. De naam 'Almería' is afkomstig van het Arabische Al-Mariya wat zo ongeveer betekend 'Spiegel van de Zee').

 

De haven van Almeria was van groot belang voor de handel tijdens het kalifaat Córdoba. Uit de Moorse tijd stamt ook het Alcazaba de Almería, het grote Arabische fort.  In 1489 werd de stad door Ferdinand van Aragón en Isabella van Castilië terug veroverd op de Moren.

 

Almería is de eerste grote provinciale hoofdstad die we tegenkomen tijdens deze route in de autonome regio AndalusiëTijdens een georganiseerde stadswandeling zul je niet alleen het oude fort bezoeken maar ook de rest van de mooie stad en o.a. de Kathedraal van Almería met de prachtige poort kunnen bewonderen of over de verschillende pleinen en de Ramblas wandelen.

 

De provincie Almería is echter ook bekend vanwege de vele bekende bioscoopfilms die er werden opgenomen. Bezoek eens het mini Hollywood ofwel het West-themapark Oasys waar je jezelf waant in de cowboy tijd in het Wilde Westen. Dit park is gelegen in de enige woestijn van Europa, de Taberna woestijn die o.a. met een 4×4 tour te ontdekken is.

 

Niet ver van Almería ligt ook het Cabo de Gata natuurgebied dat een van meest ongerepte kusten van de Spaanse Middellandse Zee is.


de stad Madrid de stad Madrid Overnachten-madrid de stad Madrid de stad madrid
de stad Madrid
de stad Madrid de stad Madrid auto-verhuur
de stad Madrid