Het Canarische eiland La Gomera

Het Spaanse eiland La Gomera: Hier vindt u voor u vakantie naar La Gomera, informatie, tips en inspiratie voor een goedkope zonvakantie naar het Canarische eiland La Gomera, Spanje.

Ontdek, beleef en geniet van een fijne onbezorgde vakantie in La Gomera met de beste deals en een groot aanbod aan goedkope zonvakanties. Ontdek ons reisaanbod en vakantie aanbod aan reizen naar La Gomera of te wel Isla Redonda, het Ronde Eiland La Gomera.Net als de andere Canarische Eilanden kende La Gomera als vroegste bewoners de Guanchen. De Spanjaarden veroverden het eiland in 1404 met Jean de Béthencourt. De Guanchen gaven zich over, maar kwamen daarna vaak in opstand vanwege onrechtvaardige behandeling door de veroveraars. Christoffel Columbus stopte als laatste aanlegplek op La Gomera voordat hij op 6 september 1492 begon aan zijn oversteek van de oceaan. Het huis in San Sebastián waar hij verbleef, is nu een toeristische attractie.

 

Anders dan de meeste andere eilanden is La Gomera altijd een agrarisch eiland gebleven en hebben industrie en toerisme zich hier niet of nauwelijks ontwikkeld. De huidige bewoners zijn nog altijd grotendeels boeren en het leven op La Gomera is zeer traditioneel en kent vele oude gebruiken.

Het eiland is ongeveer cirkelvormig, ongeveer 24 km in doorsnee en met als hoogste punt de 1487 meter hoge Garajonay. De vulkanische oorsprong is nog zeer goed te zien. Qua vorm lijkt het op een geschilde sinaasappel waarvan de partjes van elkaar zijn losgemaakt zodat er diepe ravijnen of barrancos tussen vallen, die bekleed zijn met laurisilva, regenwoud van laurierbomen.

De natuur van La Gomera

De hoogvlakten en dalen (de barranco's) zijn dichtbebost. Ze vormen het beschermde Nationaal park Garajonay, dat als wereldnatuurerfgoed erkend wordt door de UNESCO. Het is 40 km² groot en in het park groeien zo’n 450 plant- en boomsoorten. Bijzonder aan het park is de mist, die vrijwel constant aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos.

Het middengebergte vangt het vocht van de wolken van de passaatwind en schept een jungleklimaat, rijk aan begroeiing hoog in de koelere lucht, in contrast met de warmere zongeblakerde kliffen rond het zeeniveau.Tussen deze uitersten bevindt zich een boeiende variatie aan begroeiing, en de Gomeranen hebben eeuwenlang de lagere niveaus op de hellingen in cultuur gebracht en het water gekanaliseerd voor bevloeiing van het land. Voor de watervoorziening van de als terrassen op de berghellingen aangelegde velden wordt regen- en condensatiewater in reservoirs opgevangen en onder de bewoners verdeeld. Naast bananen en aardappelen worden ook tomaten en druiven verbouwd.

 

De cultuur van La Gomera
De Gomeranen hebben een unieke manier om over de brede valleien te communiceren met een wonderlijk soort gefloten spraak genaamd Silbo. Deze werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanchen, werd overgenomen door de Spaanse kolonisten in de 16e eeuw en overleefde het uitsterven van de Guanchen. Toen vroeg in de 21e eeuw deze unieke wijze van communiceren op het punt stond te verdwijnen, besloot het lokale bestuur er een verplicht schoolvak van te maken.

Sommigen kiezen echter voor een langer verblijf op het eiland om de rust en om het landschap te kunnen verkennen. Massatoerisme is op het eiland niet te vinden. Het meest toeristisch is Valle Gran Rey, een samensmelting van enkele kleine badplaatsjes met zwarte zandstranden.


Voordelige zonvakanties naar de Canarische Eilanden - Daar schijnt de  zon!!!!!!


In het bekendste dal van het eiland, de Valle Gran Rey (dal van de grote koning), bevonden zich communes van hippies, die gedeeltelijk in grotten langs het strand van de zogenaamde 'Varkensbocht' woonden.

De karakteristieke plaatselijke wijn past goed bij een tapa van Gomerische kaas of geroosterd varkens- of geitenvlees.

 

Toerisme
Veel toeristen bezoeken La Gomera voor één dag met een tocht vanaf Tenerife.