Ontdek Spanje » Málaga


Reisimpressies van de stad Málaga

Ontdek en beleef alles over de sprankelende stad Málaga in Andalusië

Malaga in Andalusië aan de Costa del Sol een heerlijke stad voor een fijne vakantie of een onbezorgde stedentrip. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden, de beste tips en info over de sprankelende stad Malaga. Haal het beste er uit tijdens je bezoek aan Málaga!Je komt in een stad met mooie historische bouwwerken, prachtige musea, een heerlijk stadsstrand en neem daarbij de hypermoderne pier laat die vakantie maar komen. Málaga met tips, inspiratie, informatie, bezienswaardigheden en vakanties!

Bent je op zoek naar dé mooiste bezienswaardigheden van Málaga, leuke routes, fietstours de mooiste musea, kunstgalerieën, winkelstraten en waar man heerlijk kan shoppen, klimaat , prachtige stranden en nog veel meer toeristische informatie over Málaga? Ontdek en beleef Málaga en laat u verrassen hier op sprankelend Málaga. Lees hier meer informatie over Málaga »

Voordelige vakanties naar de Costa del Sol

TUI

Een goedkope vakantie naar Malaga boek je eenvoudig en snel op TUI.nl. Bekijk ons uitgebreide aanbod voordelige vakanties Malaga online! Je vliegt uiteraard met TUI!

Bijna alle plaatsen aan de Costa del Sol waren oorspronkelijk een vissersdorpje en hebben een pittoreske kern met smalle straatjes. Ook Málaga.

Geniet van een stad overgoten met zon en cultuur. Boek voordelig een vakantie naar Málaga uit de selectie van onze reisspecialisten. Ik zou 't ....

Je ideale stedentrip naar Malaga boek je bij de grootste vakantie-vergelijker van Nederland. Bespaar uren zoeken en krijg de beste deal!

Málaga aan de populaire Costa del Sol

Bezienswaardigheden van de sprankelende stad Málaga

Malaga is een leuke, warme en charmante stad, met een heerlijk en gezellig autovrij stadscentrum. De stad Málaga is een levendige havenstad, met een hippe pier, en de vernieuwde typische chiringuitos, strandrestaurants waar je lekker verse sardientjes kunt eten.
Geniet, beleef en ontdek op een leuke manier deze bruisende stad, en geniet van de Spaanse lifestyle en dat alles onder een heerlijk Méditerranées klimaat. Een levende, bruisende, dynamische en hartverwarmende stad, een stad die simpelweg leeft...

Tegenwoordig is Málaga een stad waarin traditie en moderniteit gecombineerd worden, terwijl er al meer dan 2.000 jaar diverse mediterrane volken gewoond hebben. Onder de oplettende blik van het kasteel Gibralfaro strekt zich een vrolijke en drukke stad uit die gevuld is met mooie hoeken, zoals de Alameda Principal of de strandboulevard La Farola, en waar het mogelijk is om echte volksbuurten te ontdekken, zoals El Perchel of La Trinidad. Málaga is een stad waarvan de straten jaarlijks overmand worden door de volks hartstocht van haar inwoners tijdens de Goede Week die tot internationale toeristische trekpleister uitgeroepen is.


Boek jouw reis eenvoudig hier

De beste partners voor een onbezorgde zonvakantie!Dankzij de mildheid van de het klimaat, en haar stranden heeft Málaga een onverbeterlijk aanbod van golfvelden dus ideaal voor een Golfvakantie aan de Costa del Sol. Málaga is de hoofdstad van de Costa del Sol, één van de meest belangrijke toeristische bestemmingen van heel Spanje.
De stad Málaga heeft een bepaald charme, waardoor iedereen het gezien moet hebben. Cultuur, tradities, gastronomie, een heerlijk klimaat en de gastvrije mensen verstevigen het beeld van de stad als paradijs. De Spaans dichter en nobel prijswinnaar Vicente Aleixandre noemde de stad Málaga een paradijs.

Plaza de toros de la Malagueta

Als wij met de bus komend uit Torre del Mar, ongeveer 25 km voor Málaga uitstappen aan de haven, dan merk je gelijk dit is Andalusiën puur, heerlijk. Als wij via de Puerto de Málaga naar Plaza de toros de la Malagueta flaneren, zien wij dat er een deur open staat van de arena.

Waar naar wij gewoon naar binnen lopen, en door de arena dwalen. Tot wij een meneer tegen komen en neemt ons mee naar het museum. Waar wij wel eerst intree moeten betalen (zakenmannetje). Na een uurtje hier rond gekeken te hebben, gaan wij via "Palacio de Aduana," (oorspronkelijk lag dit aan het water) Hier bevindt zich een botanische tuin, bekend als "El Parque."een stille oase midden in deze hectische metropole. Dit is één van de grootste tropische tuin in Europa, hier staan meer dan 160 verschillende soorten bomen en planten. Er zijn nog meer historische tuinen in Málaga, b.v "La Concepción," hier kun je onder begeleiding aan tochten deel nemen. Het "El Retiro," hier is een vogelkundige verzameling.

Zo verder lopend komen wij in het hart van de stad Málaga "Calle Larios", van hier gaan vele smalle straatjes, met oude en nieuwe winkeltjes.Romeins amphitheater

In het centrum van Málaga zijn meerdere historische monumenten te bekijken, b.v. het Romeinse amphit-heater uit 200 jaar na Christus. Dit werdt door toeval ontdekt in de tweede helft van de 19de eeuw. Bij opgravingswerk, tijdens de bouw van de Casa de la Cultura. Dit werd geofferd om het theater in zijn geheel op te graven.

La Alcazaba

Achter het amphitheater ligt het Moorse paleis bekend als "La Alcazaba." of moet ik zeggen Moors fort. Deze Arabische vesting is over een Romeinse ruïnes gebouwd in begin van de 9e eeuw door Caliph Abd er Rahman I als een verdedigingswal. Als je het "La Alcazaba." uitkomt 2 keer links, en je hebt een paar goede stevige schoenen aan ga niet met de bus naar Castillo de Gibralfaro maar te voet het is stijl, maar je krijgt prachtige ver gezichten te zien over de stad Málaga.

Castillo de Gibralfaro

Het Castillo de Gibralfaro was van oorsprong een vesting van de Feniciërs maar in de 14de eeuw werd het om gebouwd tot een Arabisch kasteel. Hier bevindt zich ook een klein museum. Vanuit het op een 130 meter hoge rots gelegen kasteel heb je een prachtig panorama over de stad Málaga en de omgeving.

Het kasteel is via een vestigings wal verbonden met het het boven genoemde lager gelegen Alcazaba. Van hieruit gaan wij weer te voet naar beneden, richting kathadraal.
Dicht bij de Kathadraal, staat een prachtig gebouw, het is het paleis van de graaf van Bellavista.
Dit werd in de 16e eeuw gebouwd, met een heel en onnavolgbaar mooi plafond in Mudéjar-stijl.
Dit is nu het Picasso museum. (fotograferen verboden alles moet je inleveren)

De kathedraal van Málaga

De kathedraal van Málaga staat ook wel bekend als "la manquita," de kleine een-armige vrouw, dit heeft met de de tweede toren te doen, die nooit is voltooid. Het heeft meer dan twee eeuwen geduurd tot de kathedraal zover was, en wel van de tweede helft van de 16e eeuw tot tegen het einde van de 18e eeuw. Dit verklaart.ook de verschillende bouwstylen. Een Gotische stijl, Renaissance (één van de tempeldeuren) en een barokstijl in de decoratie van de lateien en de voorgevel. Het priesterkoor is buitengewoon (17e eeuw), hier zijn 40 van de totaal 58 houten figuren zijn gekerfd door de beroemde beeldhouwer Pedro de Mena. De orgels, zijn gebouwd door Julian de la Orden in 1871.


Zoek, Vergelijk en Boek

Vergelijk vlug en goed de beste tickets en boek ook nog eens met de laagste prijsgarantie en thuiswinkel Waarborg. Lid van ANVR en SGR.


Nieuwe haven Málaga

Op 29 november 2011werdt de nieuwe haven in Málaga officieel geopend.
De oude pier Muelle de a Farola is nu heel vernieuwd. Hiermee is het havengebied aangenaam veranderd. De verwachting is dan ook dat hier een tweede Calle Larios zal kunnen ontstaan.

Met vele winkels, Cafes, restaurants, etc,etc, is dit een prachtig wandelgebied langs de zee geworden. Naast vele winkels met bekende merken als Timberland, Diesel, Lacoste, Tommy Hilfinger en Mango zijn er vele heerlijke en gezellige restaurants en bars te vinden in Muelle Uno. Dit winkelcentrum ligt op loopafstand van het historische centrum, en er is ook voldoende parkeergelegenheid aanwezig

Het nieuwe Muelle Uno, wordt door de Malagueños als de vele toeristen, gebruikt om heerlijk langs de promenade te wandelen er staan genoeg bankjes om heerlijk te genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de historische oud stad, de jachten en de vele passerende mensen.


Ook interessant in Málaga