Reisimpressies van het Balearische eiland Ibiza

Vakantie op het eiland Ibiza, Balearen - Ontdek en beleef het eiland Ibiza, met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en en nog veel meer informatie!

 

Ibiza

Ontdek en Beleef  het sprookjesachtig eiland Ibiza op de Spaanse Balearen in de Middellandse Zee. Het is een van de Pitiusen en maakt deel uit van de Balearen. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany. Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen: Majorca en Minorca liggen oostelijk van Ibiza

 

 

Het is een van de Pitiusen en maakt deel uit van de Balearen. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany. Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen: Majorca en Minorca liggen oostelijk van Ibiza

Het eiland is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, voornamelijk als gevolg van het drukke nachtleven op het eiland. Jaarlijks trekken DJ's met een grote reputatie naar Ibiza om zich dikwijls de hele zomer te verbinden aan één discotheek.

 

Sa Caleta is een plaats waarvan de Fenicische nederzetting deel uitmaakt van het Werelderfgoed.

Op het eiland Ibiza zijn naast de opgravingen bij Sa Caleta ook verschillende andere bezienswaardigheden te vinden waaronder Punische rotsschilderingen, het natuurgebied Ses Feixes, de opgravingen Ses Païsses, de Catedral de Dalt Vila, de oude muren van Dalt Vila en de grotten Can Marçà, Sa Cova d´es Vi, Ses Fontanelles en Es Culleram. Verder is er een archeologisch museum in Dalt Vila.

 

Als ik voorheen over Ibiza hoorde, dacht ik vooral aan het extravagante en bruisende nachtleven dat er heerst. Nu ik op Ibiza geweest ben, heb ik ook andere herinneringen aan het eiland. Ik denk aan de lappendeken van boomgaarden en groene heuvels in het noorden, aan de rotsachtige baaien in het zuiden en aan de traditionele, witte boerderijen of de schilderachtige kerkjes in het binnenland. Het landschap is woest en ongerept en op de zoutvlakten van Las Salinas kun je zelfs flamingo’s zien! Wat een bijzonder stukje Spanje.


Dit zegt de ANWB over Sunnycars:

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

autohuur Ibiza

Geschiedenis
Acht miljoen jaar geleden ontstonden de Baleaarse eilanden doordat deze boven de zeespiegel werden opgestuwd. De eerste menselijke bewoning gaat terug naar het jaar 5000 voor Christus. Er zijn van de vroegste periode slechts weinig resten overgebleven en opgegraven. Pas vanaf 654 voor Christus zijn de eerste echte historische feiten opgetekend en neergeschreven. Toen stichtten de Feniciërs de huidige hoofdstad van Ibiza en gaven de havenstad de naam Ibossim mee, naar de Egyptische god Bes. Zowel de naam Ibiza als de Catalaanse naam Eivissa zijn van deze naam afgeleid. Tijdens de Fenisische periode brachten ook de Grieken een bezoek aan het eiland en het was de Griek Diodorno Siculo die voor de eerste maal schriftelijk verwees naar de eilanden Formentera en Ibiza als de Pituisa, de eilanden bedekt met dennenbomen, verwijzend naar het grote aantal dennenbomen.

Nadat het Fenicische rijk verzwakt was door de Assyrische invasies kwam het eiland in handen van de Carthagers en groeide het uit tot een belangrijke handelspost in het Middellandse zeegebied. De belangrijkste exportproducten in die tijd waren zout, vissaus en wol. Toen Carthago in oorlog trad met de Romeinen ( de Punische oorlogen) was het eiland eerst nog trouw aan Carthago maar door de talrijke verliezen op het slagveld was Ibiza al gauw genoodzaakt om een bestand af te sluiten met de Romeinen, waardoor het bespaard bleef van een volledige vernietiging en uitgeroepen werd tot een Romeinse provincie. Rome hechtte niet zoveel belang aan Ibiza en het eiland verloor al gauw zijn belangrijke handelsstatus. De zoutmijnen op Ibiza waren voor de Romeinen wel heel interessant. Het zout werd namelijk gebruikt om voedingswaren op de schepen van de Romeinen langer goed te houden.De val van het Romeinse Rijk zorgde ervoor dat het eiland uiteindelijk in handen kwam van de Arabische Moren die het eiland de naam Yebisah gaven. Deze Moorse bezetting duurde tot de historische datum 8 augustus 1235, toen Ibiza weer in handen kwam van het christendom door de verovering van de Koning Jacobus I van Aragón. Het eiland kreeg een autonoom zelfbestuur. In 1479 werd bepaald dat Ibiza officieel tot zowel de Balearen behoorde als tot het Koninkrijk Spanje. Het eiland werd in die tijd nog continue geteisterd door zeerovers. Het buureiland Formentera is in die tijd eens helemaal leeggehaald door zulke piraten. De bewoners van Ibiza gingen beseffen dat ze een goede verdedigingsstrategie moesten gaan kiezen om op het eiland te kunnen blijven wonen. De bewoners gingen samen een burgerwacht opstellen die waakte over de kust en probeerde zo vijanden van het eiland te houden.

In de twintigste eeuw werd, rond de jaren 70, Ibiza ontdekt door toeristen. Van over de hele wereld kwamen die naar Ibiza om te kunnen genieten van de zon en de cultuur. Ibiza werd beroemd vanwege de zogenaamde hippiebeweging die er neerstreek. Het eiland werd ontdekt en overgenomen door kunstenaars en hippies. Mensen kwamen bij elkaar op het eiland om te dansen, zingen, eten en te roken van de natuur. Ibiza was voor veel kunstenaars een heel inspirerende plek. Ook Nederlandse kunstenaars als Cees Nooteboom en Harry Mulisch gingen daarom naar Ibiza. Vandaag de dag is het eiland Ibiza vooral populair bij feestvierders en zonzoekers. Ibiza staat nu bekend als hét party-eiland van Europa met veel wilde feesten en een bruisend nachtleven.

 

Populaire cultuur
Ibiza heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op subculturen. In de jaren zestig trokken er veel hippies naar het eiland. Het eiland was in die jaren een vrijhaven binnen het Spanje onder Franco. Artiesten als Santana, The Rolling Stones en Pink Floyd traden er in die jaren op.

In de jaren tachtig veranderde het eiland langzaam. Hoewel de hippiecultuur nooit verdween verschoof het zwaartepunt richting dancemuziek. Onder invloed dj's als DJ Alfredo en Jose Padilla ontstond een eigen geluid. Deze stijl werd in 1987 door Paul Oakenfold verweven met de housecultuur. Hierdoor ontstond het invloedrijke Balearic Beat-geluid. Het eiland werd tijdens de Summer of Love van 1988 een populaire vakantiebestemming onder liefhebbers van dancemuziek en heeft die positie sindsdien weten vast te houden met grote discotheken als Pacha, Space, Privilege en Amnesia. De populaire balearic-muziek wordt uitgegeven op vele compilaties waarvan Hed Kandi en Café del Mar de bekendsten zijn.

 

Muziekeiland Ibiza

De muziekstijl 'Ibiza House' is zelfs naar dit eiland in de Middellandse Zee vernoemd. De vrolijke klanken galmen dan ook door de sfeervolle straten in het centrum van Ibiza-stad. Je vindt hier genoeg leuke barretjes waar je kunt genieten van deze muziek. Maar ook als liefhebber van live muziek bent u in Ibiza op de juiste plek. Onder het genot van een glaasje Hierbas Ibicencas, hét drankje van Ibiza, in een van de bars kunt u luisteren naar de gouden keeltjes van verschillende zangers en zangeressen.
Als de avond (of nacht) valt kunt u niet alleen naar deze muziek luisteren, maar ook de voetjes van de vloer gooien op de 'dance beats' in een van de vele discotheken die Ibiza rijk is. Pacha La Pineda is de bekendste en tevens de grootste discotheek op het eiland en is het hele jaar door geopend.


Voordelige vakanties naar Ibiza - Hier schijnt de  zon!!!!!!


Happy tussen de hippies

In (bijna) iedere stad op Ibiza wordt er wel een traditionele hippiemarkt georganiseerd. U vindt hier allerlei bijzondere - voornamelijk handgemaakte - producten. Van kledingstukken met vrolijke bloemenprints en exotische sieraden tot eindeloos veel kunstvoorwerpen en decoratiemateriaal. De bekendste hippiemarkt van het eiland is Las Dalias. Bezoek de markt zelf tijdens een vakantie in Ibiza om het hippie- of happy-gevoel zelf te ervaren. 


Zonvakantie in Spaanse sferen op Ibiza

Voor een feestelijke zonvakantie in Spaanse sferen is Ibiza een goede bestemming. Op dit eiland van de Balearen is het lekker relaxen op de witte zandstranden en zwemmen in de turquoise Iberische Zee. In Ibiza-Stad is de historische stadskern D’Alt Vila met de prachtige Santo Domingo kerk een bezienswaardigheid. Of wat dacht u van een middagje shoppen op Punta Arabí, de grootste hippiemarkt van Ibiza? Hier zijn er 500 kraampjes om langs te struinen met handgemaakte kledingstukken, kunst, sieraden en gezonde sapjes en overheerlijke paella.


Reisonderdelen

Via deze manier kunt u zelf uw gewenste reis samenstellen aan de hand van verschillende reisonderdelen zoals: Vliegticket, Parking, Hotel, Auto huren en vakantiehuizen.