Het veelzijdige Spanje en haar mooiste steden

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 11:52

Spanje is een veelzijdig land waar ieder soort reiziger terecht kan. Je vindt er campings en camperplaatsen om te overnachten, maar kunt ook terecht in luxe resorts. Het land heeft van alles iets te bieden. Vanuit je vakantiehuis Spanje kun je culturele en historische plekken bezoeken en hiervan leren, maar je kunt ook heerlijk aan het strand liggen en simpelweg genieten van de zon. Er zijn in Spanje mooie natuurgebieden, waar je kunt wandelen of wilde dieren kunt spotten. In Sierra Nevada kun je in de winter zelfs snowboarden of skiën. Dit gebied ligt vlak bij de stad Granada. Granada en Málaga

Granada is niet de meest bekende stad in Spanje, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Granada heeft een rijke geschiedenis en het Alhambra is een populaire plek voor toeristen. In Granada vind je behalve cultuur en natuur ook veel badhuizen en vakantiehuizen. Niet ver van Granada ligt Málaga. Daar kun je wel naartoe met het vliegtuig. Málaga is een stad die aan de Zuidkust van Spanje ligt. Het is een grote stad waar je zeker je culturele vakantie kunt doorbrengen. Je vindt hier bijvoorbeeld het Picasso museum, omdat Málaga de geboorteplaats van Pablo Picasso is. 


Málaga, paviljoen El Balneario de los Baños

Madrid, Barcelona en Valencia

Madrid en Barcelona zijn misschien wel de meest bekende steden van Spanje. Madrid ligt zo goed als in het midden van het land, terwijl Barcelona aan de kust ligt vlak bij de grens van Frankrijk. Dit zijn de twee grootste steden van Spanje en beide zijn bereikbaar met het vliegtuig. Andere steden waar je met het vliegtuig kunt komen zijn Valencia en Bilbao. In Valencia kun je vooral mooie kerken en kathedralen vinden. Behalve mooie architectuur, zijn de parken in Valencia ook erg populair.

 

Bilbao en Baskenland

Bilbao is een stad in Spanje die in het Baskenland ligt. Baskenland is eigenlijk een onafhankelijk deel van zowel Spanje als Frankrijk. Provincies uit beide landen horen bij Baskenland, waarvan vier uit Spanje en drie uit Frankrijk. Andere Spaanse hoofdsteden van provincies in Baskenland zijn San Sebastian, Pamplona en Vitoria-Gasteiz. Bilbao is met name bekend van het Guggenheim museum. In Baskenland kun je heerlijk pintxos eten.