Reisimpressies van de het eiland Mallorca

De stad Palma de Mallorca - Palma de Mallorca is de hoofdstad van de Spaanse eilandengroep de Balearen gelijktijdig de hoofdstad van het eiland Mallorca - Ontdek, Beleef en Geniet van de Wervelende stad Palma de Mallorca of kortweg Palma of Mallorca met zijn vele prachtige bezienswaardigheden.

De stad Palma de Mallorca, reisaanbod en reisinformatie . Dé online gids voor een onbezorgde vakantie naar de stad Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Genieten op een zonovergoten terras met wat tapas en een glas Sangria binnen handbereik, wegdommelen op één van de prachtige stranden en je mee laten slepen door de relaxte sfeer.

Het grootste eiland van de Balearen is Mallorca. Hier vindt u rust in het bergachtige binnenland, cultuur in de sfeervolle stadjes en vakantieplezier in de befaamde badplaatsen El Arenal en Playa de Palma. Dit zijn de places-to-be als het gaat om een verblijf vol zon, zee, strand en een trendy uitgaansleven.

Palma de Mallorca of kortweg Palma of Mallorca is de hoofdplaats van het eiland Mallorca en de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen.

Palma de Mallorca is bekend om de kathedraal La Seu, die uit de 13de eeuw dateert en tot de fraaiste kathedralen van Spanje wordt gerekend, en om de grote jachthaven. Koning Juan Carlos I heeft hier een kasteel dat over de stad en de jachthaven uitkijkt. Acht kilometer oostelijk vindt u het vliegveld Palma de Mallorca.

In het hart van het winkelgebied van Palma ligt de Plaza Major. Dit is een kopie van de Plaza Mayor in Madrid.Geschiedenis

Het eiland Mallorca werd in 120 voor Chr. door de Romeinen veroverd, die er de stad Palma stichtten. Tussen 1276 en 1344 was Palma, afwisselend met het Franse Perpignan, de hoofdstad van het koninkrijk Mallorca.

La Seu

Het verhaal gaat dat koning Jacobus I, op weg naar het heroverde Mallorca, in een hevige storm terecht kwam. Hij beloofde een kerk ter ere van de Maagd Maria te laten bouwen als hij veilig op Mallorca zou aankomen.

De bouw van de kathedraal begon in 1230 op de plek waar ooit de belangrijkste moskee van Palma stond. Na bijna 400 jaar werd de bouw in 1601 afgerond. Door een aardbeving in 1851 werd een groot deel van de westelijke gevel verwoest, maar dit deel is ook weer opnieuw opgebouwd.

De kathedraal is 121 meter lang en 55 meter breed. Hij heeft een roosvenster van 11,5 meter doorsnede, dat een van de grootste ter wereld is. Tussen 1903 en 1914 paste Gaudí het interieur aan. Hij ontwierp onder meer de kroonluchters en de niet voltooide doornenkroon boven het altaar.

Klimaat op Mallorca

Mallorca heeft een subtropisch Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zeer zachte winters. 's Zomers ligt de gemiddelde temperatuur op het eiland tussen de 20°C en de 30°C. Er waait meestal een heerlijke briesje over het eiland waardoor het nooit te heet aanvoelt. Alleen het klimaat zorgt er dus al voor dat uw vakantie op Mallorca heerlijk zal zijn.

Bellver

Bellver, Catalaans voor schoonzicht, is een 14e-eeuwse gotische burcht in het zuidwesten van Palma. Het is de enige geheel ronde vesting van Europa. De burcht werd in opdracht van koning Jacobus II gebouwd en door Pere Salvà ontworpen. Hij heeft vier ronde torens, waarvan er één door middel van een brug met het hoofdgebouw is verbonden. Het hoofdgebouw is een donjon en wordt Torre de l'Homenatge genoemd.

In de loop der jaren heeft het kasteel verschillende functies gehad. In de 14de eeuw diende het tot verblijf van de koning van Mallorca. In 1717 werd het als gevangenis ingericht en in 1821 als munterij. Tegenwoordig is in het kasteel een museum gevestigd.Openbaar vervoer

Palma de Mallorca heeft een metro-lijn: metro van Palma de Mallorca, en daarnaast een dicht busnet.

Eten en Drinken

Op culinair gebied is Mallorca een walhalla. Typisch Mallorcaans is een groentesoep gevuld met ui, tomaat en brood. Het karakteristieke gerecht 'tumbet', een combinatie van gebakken aardappelen, aubergines en paprika moet u op vakantie absoluut geproefd hebben. Er kan ook genoten worden van al het lekkers uit de zee, zoals kreeft die wordt gevangen tussen Mallorca en Menorca. Dit alles kan u nuttigen onder het genot van een Ferrer of Ribas wijn tijdens uw vakantie.

Bezienswaardigheden

We kunnen Mallorca indelen in vier delen op windrichting, namelijk Noord-, Oost-, Zuid- en West-Mallorca. Ieder deel heeft haar eigen karakteristieken. Zo kun je tijdens je vakantie naar Mallorca genieten van de natuur met een bergketen die je prima kunt beklimmen. Bezoek bijvoorbeeld bergdorp Valldemossa bovenop de bergtop. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. De meeste mensen komen echter voor de stranden en die vindt je vooral in het oosten, zuiden en westen. In het oosten kun je het beste de stranden bezoeken als je watersport gaat beoefenen. Hier waait het meer dan op de andere delen van Mallorca, waardoor surfen of zeilen een stuk beter gaat. In het dorp Artà kun je prachtige kerken bekijken maar ook diverse grotten bezoeken. Ga je naar Mallorca voor het uitgaansleven? Dan moet je in het zuiden, en met name het zuidwesten zijn. Op Mallorca wordt zout gewonnen en je kunt de plek waar dit gebeurt ook bezoeken, namelijk in het stadje Ses Salines. In west-Mallorca ligt de hoofdstad Palma de Mallorca waar veel bezienswaardigheden te zien zijn. Zo staat er een 13e eeuwse kathedraal en tevens een paleis van de koninklijke familie van Spanje. Hier kun je ook prima een fiets huren en de hoofdstad en omgeving met de fiets ontdekken.