Ontdek en beleef Alicante

Gepubliceerd op 14 januari 2019 om 17:48


Ontdek en beleef Alicante

Alicante - Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie maar ook de referentie plaats van de Costa Blanca. Veel bezoekers van de Costa Blanca kennen de naam Alicante alleen van het vliegveld maar de stad is verrassend leuk om te bezoeken. Maak samen met een lokale gids een wandeling door de oude stad en zie daarnaast alle bezienswaardigheden of boek een Segway Tour om de hoogtepunten van Alicante te ontdekken.

 

Hoog boven de stad staat op de Monte Benacantil het Kasteel van Santa Barbara wat niet alleen leuk is om te bezoeken maar waar je ook een fantastisch uitzicht hebt over de stad Alicante. Naast de oude stad (casco antiguo) is het ook leuk om de wirwar van smalle straatjes in de Santa Cruz wijk te ontdekken. Bezoek de haven van de stad en flaneer over de mooie met palmen omzoomde boulevard langs de kust.

 

‘s-Avonds kun je genieten van een georganiseerde 3-uur durende tapastour en wie weet daarna een mooie flamenco avond om in de Spaanse stemming te komen. Kortom, Alicante is meer dan alleen maar het vliegveld van de Costa Blanca en biedt de bezoeker veel moois.

 

Bron: Spanje Vandaag