Ontdek en Beleef Granada

Gepubliceerd op 28 januari 2019 om 08:17


Ontdek en Beleef Granada

Ontdek en Beleef Granada - De stad Granada ligt niet aan de kust maar de Costa Tropical is uiteraard een bezoek waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van het wereldberoemde Alhambra paleizencomplex. Dit is een must om te bezoeken maar je doet er verstandig aan om de entreebewijzen ruim van te voren aan te schaffen om teleurstellingen te voorkomen.

 

Aangezien het druk kan zijn met bezoekers bij dit prachtige Moorse bouwwerk is een ticket met voorrang wellicht ook een optie. Naast het Alhambra en Generalife is er echter nog meer te bewonderen in Granada.

 

Het centrum van Granada is niet heel erg groot en is makkelijk te voet te ontdekken maar de geschiedenis is zo overweldigend dat een wandeltocht met een professionele gids wellicht een goede optie is. Er zijn tal van kerken te vinden maar ook de Kathedraal wat een van de grootste is ter wereld. Hier bevindt zich de Koninklijke Kapel met de graven van de Katholieke Koningen Ferdinand en Isabella.


de stad Madrid de stad Madrid de stad Madrid de stad Madrid de stad madrid

Een van de leukste wijken om rond te struinen en te genieten van het prachtige uitzicht op het Alhambra (wacht zeker op het moment dat de lichten aangaan) is Albaicín, de oude Arabische wijk met kronkelige smalle straatjes en huizen uit de 14e eeuw. Ook de wijk Sacromonte is typisch en beiden zijn met een speciale tour met gids te bezoeken om eventueel af te sluiten met een traditionele flamencoshow.

 

Granada heeft ook een kust genaamd Costa Tropical waar enkele leuke plaatsen te vinden zijn zoals Almuñecar en Salobreña. Daarnaast ligt er hoog boven Granada in de Sierra Nevada een skigebied dat als een van de beste en sneeuwzeker van Spanje gezien wordt … en met uitzicht op zee en soms op Afrika. Ook de Alpujarra streek is zeker een bezoekje waard.