Ontdek Spanje » De Spaanse Costa's » Costa Brava

De Spaanse Costa Brava

Op vakantie naar de Costa Brava

De Spaanse Costa Brava - Spaanse kust - De Costa Brava wordt ook wel de ruige of woeste kust genoemd. Deze kust bevindt zich in het noordoosten van Spanje. Ontdek en beleef deze Spaanse kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa's’. Deze vakantiekusten hebben elk een eigen gezicht. Hier een overzicht van de Costa Brava met leuke informatie en wetenswaardigheden over de Costa Brava in Spanje. Alles voor een unieke en leuke zonvakantie aan de Spaanse kust!

Snelle links:

Waar komt de naam vandaan?

Van waar tot waar loopt de costa brava?

Cadaqués

Lloret de Mar, Blanes en Girona

Natuur, sport en feestenCosta Brava Spanje

Hier nu de Costa Brava met leuke informatie en wetenswaardigheden over de Costa Brava in Spanje, voor een unieke en leuke zonvakantie aan de Spaanse kust! De Costa Brava - Catalaans voor Ruige, wilde kust - is een 200 kilometer lange kuststrook in Catalonië n het noordoosten van Spanje, in de provincie Girona. De kust begint officieel bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes.

Spanje heeft een kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa's’. Deze vakantiekusten hebben elk een eigen gezicht. Zo ook de costa Brava.

Voordelige vakanties naar de Costa Brava - Hier schijnt de  zon!!!

TUI

Ervaar de veelzijdigheid van 'Viva España' tijdens een vakantie aan de Costa Brava met TUI. Aan deze ruige kust in het noordoosten van Spanje vind je zowel authentieke vissers...

Lange zandstranden en kleine baaitjes brengen Costa Brava tot leven. Boek nu voordelig een vakantie.Géén boekingskosten & als beste beoordeeld. Ik zou 't ...

 De noordoostkust van Spanje biedt een grillige kustlijn met hoge kliffen, waaraan je schitterende baaien en goudgele stranden vindt. Langs de kust liggen de bekende toeristische...

Brede zandstranden, intieme baaitjes en een schitterend achterland: vakantie Costa Brava. Breng uw vakantie eens door in het meest noordelijke kustgebied van...

De ruige en zonnige kustregio aan de Middellandse Zee is met het vliegtuig in twee uur bereikbaar. Aan de Costa Brava liggen dan ook veel toeristen plaatsen. De bekendste daarvan ...

Op zoek naar een vakantie  naar de Costa Brava? Vind jouw ideale vakantie voordelig bij Sunweb! Gratis bedenktijd, last minutes en altijd scherpe prijzen bij Sunweb! Boek nog voor dit seizoen!

Altijd willen weten hoe woest de ruige kust van Noord-Spanje is? Of heeft u gewoon zin in een zonnige strandvakantie in Spanje? Dan kunt u bij Kras een vakantie aan de Costa...

Op zoek naar een zonovergoten Spaanse Vakantie? De Costa Brava is een van de bekendste en populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse vakantieganger...

Vamos a la playa! Ben je op zoek naar een vakantie aan de Costa Brava? Deze Spaanse regio staat natuurlijk bekend om haar fijne stranden. Maar er is nog meer te ontdekken met Eliza was here!

De Spaanse Costa Brava

Waar komt de naam “wilde kust” dan vandaan? Men denkt dat dit uit een krantenartikel komt uit het jaar 1908. De schrijver Ferran Agulló beschreef de toen nog onbewoonde delen en het onherbergzame karakter van deze kust. Hij dichtte over de vele rotsen en baaien die de costa Brava rijk was. Er is een gedenkteken bij Sant Feliu de Guíxols die deze theorie onderschrijft. Deze werd in 1963 geplaatst. Toch is niet iedereen het met dit verhaal eens. 

Het weer aan de Costa Brava


Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Van waar tot waar?

Het meest noordelijke deel de Catalaanse kust is de costa brava. Van Portbou (Franse grens) tot en met Blanes. De kust wordt woeste en wilde kust genoemd, dit is doordat het een grillige kust is. Het toeristische aanbod is hier groot, en toch zie je niet overal hoogbouw en hotels aan de kust! Dit is het mooie van de costa brava, hij is nog niet helemaal 'ontdekt'. 

De regio heeft een mooie geschiedenis, die teruggaat tot voor de Romeinse tijd. Ook kust, architectuur en sport zijn hier te beoefenen. Watersporten staan hier natuurlijk centraal, maar ook bergsporten kun je hier goed beoefenen. 

Cadaqués

Eigenlijk begint de Costa Brava nog voor Portbou, namelijk net onder de bergketen Sierra de la Albera. Dit is het laatste deel van de Pyreneeën. Iets verder vinden we inderdaad de 1e Spaanse plaats met de naam Portbou. Er is hier vlakbij een schitterend schiereiland, waar je Cadaqués vindt. Een groot aantal kunstenaars en intellectuelen hebben een band of gehad met deze plaats. Voorbeelden van kunstenaars die dit hadden is Pablo Picasso. Dit is de reden dat je in de omgeving van Cadaqués zoveel musea en kunst bezienswaardigheden vindt..Lloret de Mar, Blanes en Girona

Platja d'Aro en Lloret de Mar zijn de centra wat betreft toeristische aspecten. Er zijn in beide kunstplaatsen veel uitgaansgelegenheden te vinden. In Lloret is er echter meer te vinden dan clubs en disco's. Niet iedereen weet dit, maar er staan hier belangrijke monumenten en er is een interessante stadsgeschiedenis. 

Girona

Ook Blanes is belangrijk als toeristische hotspot. Hier gaan vooral veel jongeren naartoe, per bus of met het vliegtuig. Ten slotte is Girona de hoofdstad van de costa brava. Het ligt niet aan de kust. Het wordt de stad van de vier rivieren genoemd, er komen bij Girona namelijk vier rivieren bijeen. Girona kent de meest interessante geschiedenis van alle plaatsen aan de costa Brava. De Romeinen zijn er geweest en Antoni Gaudí ook. Zo zie je maar, Girona is van alle tijdperken.

Uitgaan

Uitgaan kun je natuurlijk ook. Men denkt dan vooral aan Lloret de Mar en Blanes. Dit zijn de zogenaamde jongeren vakantiebestemmingen. Ook zijn er andere plaatsen aan de costa Brava waar je kunt uitgaan. Zo massaal en toeristisch als in deze twee plaatsen vind je het (gelukkig) niet ergens anders aan de Costa Brava.

Het klimaat aan de costa Brava

Aan de costa Brava heerst natuurlijk een zeeklimaat, maar dan een mediterraanse. Het is geen zeeklimaat die wij in Nederland kennen, al kan er een ijzige wind zijn. 's zomers is hier natuurlijk geen sprake van.

Natuur

De costa Brava is dan wel de woeste kust, er zijn geen heel belangrijke natuurparken. Toch zijn er wel een aantal, vooral botanische tuinen. Dit zegt natuurlijk niet dat je er geen rust kunt vinden, er zijn mooie wandelroutes te vinden.

De woeste kust

Waarom het de costa Brava dan ook wel de woeste kust? Dit komt door de rotspartijen die vaak zo de zee inlopen. Mooie baaitjes zijn er zeker wel te vinden. Brede zandstranden vind je vrijwel alleen bij de toeristische hotspots Lloret de Mar en Blanes. Kiezels en grof zand tekent de rest. Het water is hierdoor overal heel erg helder.

Sporten

Aan de costa Brava zijn er genoeg sporten te beoefenen. Door de nabijheid van de Pyreneeën en natuurlijk het water kun je skiën en watersporten. Ook golf is vrij groot aan de costa Brava. Ook is de zeebodem een terrein dat vele duikers bekend is. Duiken is een grote sport aan de costa Brava.

Carnaval en Sant Joan

Welke volksfeesten vind je aan de costa Brava? In de dorpen Palamos en Platja d'Aro zijn er een befaamd carnavalsfeesten. Dit vindt vanzelfsprekend plaats in februari.

Ook vindt er op 23 en 24 juni een feest plaats waar het begin van de zomer wordt gevierd. Het wordt Sant Joan genoemd en is eigenlijk hetzelfde als San Juan in de rest van Spanje. Sant Joan is namelijk Catalaans. Het wordt gevierd met vuurwerk en strandfeesten.

De Catalaanse keuken

De costa Brava wordt natuurlijk 100% beinvloedt door de Catalaanse keuken. Denk aan tomáquet. Dit is een stuk brood met tomaat en ham. Ook Escudella, een soep en esqueixada zijn populair. De laatste is een kabeljauwsalade. Natuurlijk is de invloed van de zee erg merkbaar aan de costa Brava. Denk aan gerechten met vis en schelpdieren. 


Voordelige vakanties naar de Costa's in Spanje - Hier schijnt de  zon!!!