Reisimpressies van het Balearische eiland Menorca

Spanje, Balearische eiland Menorca  - Vakantie op Menorca, Ontdek en Beleef  het eiland Menorca op de Spaanse Balearen in de Middellandse Zee. Minorca meestgebruikte spelwijze Menorca, is het op één na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen en is het meest oostelijk gelegen grondgebied van Spanje. De naam Minorca is afkomstig van het Latijn, insula minor, wat "kleiner eiland" betekent. Menorca is namelijk kleiner als het nabijgelegen eiland Majorca.

 

Ligging
Het eiland is anderhalf keer zo groot als Ibiza, maar ongeveer 5 keer kleiner dan Majorca.
Het eiland is ongeveer 47 km lang en heeft een breedte van 10 tot 19 km. Voor de 286 km lange kustlijn liggen 30 eilandjes, waarvan de meeste erg klein zijn. De belangrijkste (grootste) eilandjes zijn Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d'en Colom en Illa de l'Aire.

 

Ongeveer 40% van het eiland is bebost met hoofdzakelijk pijnbomen en zeedennen. Op het eiland is een grote variatie van planten aanwezig. In de droge dalen (barrancs) komen ca. 200 plantensoorten voor, waarvan 25 soorten die alleen op Minorca groeien. Het eiland is ook uitgeroepen tot 'genetisch reservoir' voor een aantal zeldzame dieren zoals arenden, een kleine giersoort, valken, wouwen en een met uitsterven bedreigde waterschildpad.

De noord- en zuidkust zijn heel verschillend van karakter. De noordkust kenmerkt zich door zijn 'fjorden', bizarre rotsformaties en onregelmatige kustlijn die kan bogen op een aantal natuurlijke havens. Aan de zuidzijde wordt de kust gekenmerkt door een regelmatige kust met kleine baaien, beboste dalen (barrancs) en veel stranden. Het hoogste punt van het eiland is de 357 meter hoge Monte Toro. Op de top van deze heuvel staat het klooster Verge de Gràcia

Op het eiland wonen rond 82.000 mensen (2005), van wie rond een derde wonen in Ciutadella en een ander derde in Maó; iedere stad aan de tegenovergestelde einden van het eiland.Goedkope vakantie Menorca - Tui

Vamos a la playa! Wie graag een zonvakantie doorbrengt onder de Spaanse zon, zit goed op Menorca, het meest oostelijke eiland van Spanje, dat rijk is aan stranden. Aan de oostkant van het Balearen eiland sta je zo op de rustig aflopende zandstranden aan de baai. Het heldere water van de Middellandse Zee is ideaal om te snorkelen, dus neem je snorkelspullen mee en duik de onderwaterwereld in en verwonder je over de prachtig gekleurde vissen. In het SPLASHWORLD Aquapark kunnen de kids zich tijdens een vakantie met kinderen uitleven op de vele glijbanen. Tijdens een goedkope vakantie op Menorca kun je ook aan de andere kant van het eiland op de kindvriendelijke stranden in Cala ’n Bosch genieten van het rustige Mediterrane eilandleven. Wil je wat meer ondernemen? Ontdek dan met een huurauto, of goedkoper, met de bus, de mysterieuze bezienswaardigheden die je overal op Menorca aantreft: de ‘talaiots’, megalitische steenmonumenten.


Eliza was here

Denk ik aan Menorca, dan denk ik aan de fantastische stoofschotel met kreeft die ik daar gegeten heb in het vissersdorpje met witgeverfde huizen en een boulevard met palmbomen. Maar natuurlijk zal ik de rest van het eiland ook nooit vergeten. De indrukwekkende bergen, de heuvels vol pijnbomen, de prachtige stranden en enorme rotsformaties staan in mijn geheugen gegrift. Aan de westkust spuiten geisers zeewater de lucht in. Gek dat er nog altijd maar weinig toeristen komen op dit eiland van Spanje. Ssssst, ons geheim!

Vakantie Menorca - Sunweb
Menorca is een prachtig eiland in de Middellandse Zee. Je kunt er door de 286 km lange kustlijn maar liefst kiezen uit wel 99 stranden. Ieder baaitje is weer een verrukkelijke ontdekking.

Aan de zuidzijde van het eiland wordt de kust gekenmerkt door ongerepte, beboste dalen die uitlopen in rustige, kleine baaien met witte zandstranden en turquoise zeewater. Aan de noordkust kom je veel fjorden tegen met schilderachtige rotsformaties. Een van de beroemdste stranden van dit eiland is Cala Turqueta. Hier schitteren, tussen de rotsformaties, talrijke betoverende baaitjes met kristalhelder water. Behalve de prachtige stranden is er voor de natuurliefhebbers ook genoeg te zien. Menorca is een tamelijk rotsachtig eiland, met een overwegend heuvelachtig landschap. De natuur is er grillig, met ravijnen, grotten en een ruige kustlijn. Er is een prachtig natuurpark, waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ook de top van de Monto Toro is een echte aanrader, waarvandaan je uit kunt kijken over het hele eiland.


Hoogtepunten Menorca - D-Reizen
Een bezoek aan één van de grootste natuurlijke zeehavens kunt u niet laten schieten. Deze levendige haven ligt in Mahon, de hoofdstad van Menorca. En sla dan zeker de historische bezienswaardigheden, sfeervolle restaurantjes en terrasjes niet over.

Ciutadella is de ‘historische’ hoofdstad van het eiland. Deze harmonieuze stad is een van de mooiste Spaanse steden. Bezoek de kathedraal van Ciutadella of maak een boottocht langs de grillige kustlijn van Ciutadella. In het centrum van de stad kunt u bijkomen in één van de intieme restaurants.

Natuurliefhebbers vinden in Menorca een eiland naar hun hart. Menorca is groen en ongerept. Met 19 beschermde natuurgebieden heeft Menorca een bijzondere en gevarieerde natuur. Een eilandtour langs de verschillende natuurreservaten is dan ook een aanrader. Bovendien ziet u onderweg de pittoreske dorpjes en gezellige badplaatsen.


Een heerlijke vakantie op Menorca - Neckermann
Vakantie op Menorca te Spanje betekent heerlijk genieten van zon, zee en strand op misschien wel het mooiste eiland van de Spaanse Balearen. Geniet tijdens uw vakantie op Menorca van een dagje op één van de prachtige stranden of huur een scooter en bewonder de mooie natuur van het eiland. Verwen uzelf 's avonds met tapas in een gezellig restaurant in de buurt of in één van de steden. Verblijf tijdens uw vakantie op Menorca in één van onze luxe hotels en appartementen of in de wat eenvoudigere verblijven. Voor welke vakantie op Menorca u ook kiest, u beleeft een heerlijke vakantie op Menorca!


Menorca - Kindvriendelijk vakantie eiland
Menora is het op een na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen. Het is een klein rustig eilandje en een ideale vakantiebestemming voor families met kinderen. In vergelijking met buureilanden Ibiza en Mallorca, in Menorca niet zo gefocust op toerisme. Als je op zoek bent naar een rustige vakantie op een minstens zo mooi eiland dan ben je hier op de goede plek.

Je vindt hier net als op de andere eilanden van de Balearen, prachtige zandstranden, een aangenaam klimaat, betoverend natuurschoon en dit alles gecombineerd met rust en talrijke sportmogelijkheden. Prachtige zandstranden wisselen zich af met heuvelachtige landschappen, prachtige rotspartijen, afgelegen baaitjes en pittoreske dorpjes. Hierdoor is het eiland ideaal voor een zonvakantie, maar ook wandelaars en fietsers zullen zich prima vermaken tijdens een vakantie op Menorca.