Reisimpressies van Balearische eiland Formentera

Spanje, Balearische eiland Formentera  - Vakantie op Formentera, Ontdek en Beleef  het eiland Formentera op de Spaanse Balearen in de Middellandse Zee. Hier kunt u genieten van hagelwitte zandstranden en van de azuurblauwe Balearische Zee.

 

Het eiland Formentera op de Spaanse Balearen ligt vlak bij het eiland Ibiza. Hier kunt u genieten van hagelwitte zandstranden en van de azuurblauwe Balearische Zee. Bekijk de pijnbomen zover het oog reikt. Ga heerlijk snorkelen in het klaar heldere azuurblauwe zeewater aan het Migjorn strand en ontdek de onderwaterwereld. Of bezoek Far de la Mola dit is het hoogste punt van dit eiland, met een prachtig uitzicht over zee. 

 

Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft ruim tienduizend inwoners. Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een soort sub-groep van de Balearen.

Het hoogste punt is de steile rotskust van La Mola (192 meter) waar in 1978 een gedenksteen werd opgericht voor Jules Verne die het eiland beschreef in één van zijn boeken.

De gemeente Formentera bestaat uit het gelijknamige eiland en een aantal onbewoonde eilanden waarvan Espalmador (240 ha) en Espardell (60 ha) de belangrijkste zijn. De hoofdplaats is Sant Francesc de Formentera . Het eiland is alleen per boot bereikbaar en is daardoor rustiger dan de andere Balearen. De overtocht duurt van 35 minuten (snelveer) tot een uur (autoveer). Op de meeste stranden is naturisme toegestaan.

Geschiedenis

Formentera was 4000 voor Chr. al bewoond. De Romeinen noemden het eiland Fruimentera. Omdat de bodem vruchtbaar was en er veel zoet water werd gevonden, gebruikten ze het als graanschuur. Toen de bronnen uitgeput raakten ging ook de landbouw achteruit. Als gevolg van aanvallen door piraten werd het eiland in de 16e eeuw verlaten. Tweehonderd jaar later werd het vanuit Ibiza weer bevolkt.


Vliegtickets


De heerlijke stranden van Formentera


Playa de Migjorn
Playa de Migjorn ligt aan de zuidkant van het eiland en is het langste strand van Formentera. Aan dit witte zandstrand vind je genoeg beach bars en restaurants. Dit strand is zeer geschikt voor families met kinderen, de zee loopt langzaam af en rond de rotsen kun je heerliijk snorkelen.

Cala Saona
Dit hoefijzervormige kleine strand ligt aan de westkust van Formentera. De rode kliffen het helderblauw water de restaurantjes in de buurt en er is een beachbar maken het tot een prachtige plaats.

 

Playa de Ses Illetes
Je denkt dat je op een tropisch eiland bent beland, witte stranden met een azuurblauwe zee. Rondom de stranden van Ses Illetes vindt je ook diversen goede tot zeer goede restaurants. Je betaalt met de auto het gebied te betreden en met de fiets is het gratis.Espalmador
Het kleine en onbewoonde eilandje Espalmador ligt voor de kust van Formentera en is alleen toegankelijk per boot, witte stranden met een azuurblauwe zee een waar tropisch paradijs.


Playa Es Pujols
Het strand van Es Pujolsligt ligt midden tussen de zandduinen. Dit strand is bij uitstek geschikt voor de watersport liefhebber. De duinen zijn een beschermd gebied.

Playa Llevant
Je kunt hier voor zo’n 10 euro per dag een bed met parasol huren. Het strand Playa Llevant is een rustig strand met prachtige duinen. Hier vind je ook het Tanga restaurant, misschien wel het fijnste en leukste restaurant van Formentera. Met een prachtig uitzicht over strand en zee. Dit strand is niet altijd geschikt voor kleine kinderen.


Dit zegt de ANWB over Sunnycars:

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars
Boek een huurauto bij partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent verzekerd van de beste verhuurders en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos huren!

Spanje autohuur

Es Caló
Es Caló is eigenlijk alleen een goede plek om te snorkelen, de zee is hier ontzettend helder.

Sa Roqueta
De stranden tussen Pujols en Llevant, heeft is erg geschikt voor families met ondiep water. Ook bevindt zich aan het eind van het strandje een leuke beachbar waar je naast een snack ook een complete maaltijd kunt eten.


Vakantie aanbieders naar Formentera