Ontdek Spanje » Spaanse eilanden - De Balearen - Canarische eilanden

De Spaanse eilanden

De Canarische Eilanden en de Balearen

De twee grootste en fijnste Spaanse Eilanden groepen in Spanje zijn de Canarische Eilanden en de Balearen. Wat zijn nu de mooiste eilanden van Spanje, naar welk eiland kun je nu het beste op vakantie gaan? Wij hebben ze voor je in kaart gebracht.De Balearen

De Balearen bestaan uit zes eilanden, waarvan de grootste Majorca, Minorca, Ibiza (Catalaans: Eivissa) en Formentera zijn. De overige kleinere eilanden zijn Cabrera, dat het Nationaal park Archipiélago de Cabrera huisvest, en Dragonera. Ibiza en Formentera, de westelijkste Balearen, heten samen de Pitiusen of Pijnboomeilanden.

Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 km lang, en heeft ruim 10.000 inwoners. Het vormt de groep Pitiusen, een sub-groep van de Balearen.

Mallorca is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee behorende tot Spanje. Het is een van de populairste zonbestemmingenin Europa. Het is een heel gevarieerd eiland met natuur ...

Het eiland is een populaire vakantie bestemming onder jongeren, voornamelijk door het drukke nacht leven op het eiland. Jaarlijks trekken de meest bekende DJ's naar Ibiza. Toch staat Ibiza ook bekend om de hippie cultuur.

Minorca (Spaans, Catalaans en meestgebruikte spelwijze Menorca) is het op één na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen en is het meest oostelijk gelegen grondgebied van Spanje. De naam is .....

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur


De Canarische Eilanden

De Spaanse eilanden groep Islas Canarias bij ons beter bekend als De Canarische Eilanden.
Grote eilanden: Ferro · Fuerteventura · Gran Canaria · La Gomera · La Palma · Lanzarote · Tenerife
Kleine eilanden: Alegranza · Graciosa · Isla de Lobos · Montaña Clara · Roque del Est

De zeven bekendste Canarische Eilanden zijn:  Tenerife, Lanzarote, Gran CanariaFuerteventura, La PalmaLa Gomera en El Hierro  Hier vind je info, tips, bezienswaardigheden en alles wat je moet weten voor een heerlijke vakantie op deze eilanden.

Het Canarische eiland Gran Canaria ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd, ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. Op Gran Canaria heb je het hele jaar door zon .

Het  eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische ...

Dit eiland heeft een grillige kustlijn. met mooie brede en lange stranden afgewisseld met leuke kleine baaien. Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan


El Hierro is het meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Het behoort tot Spanje. Het eiland wordt ook wel La Isla Chiquita, oftewel het kleine eiland.

Fuerteventura is een van de eilanden van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan die hoort bij Spanje en ongeveer honderd kilometer voor de noordwestkust van Afrika ligt. Het eiland behoort tot de Canarische Eilanden en is daarmee een belangrijk onderdeel van de groep.

Het eiland La Palma is het groenste eiland van de Canarische eilanden met zijn hoge bergtoppen en een prachtige ongerepte natuur. Hier staat ook een belangrijke Europese telescoop.

Het Canarische eiland La Gomera is op het eiland El Hierro na, het kleinste eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan.  La gomera of te wel Isla Redonda, het Ronde Eiland La Gomera. La Gomera is een agrarisch eiland.

De mooiste ontdekkingen van Spanje

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Ook interessant