Reisimpressies van de Balearen

Ontdek en beleef de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. De eilanden liggen ten oosten van Spanje en bestaan uit: Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera en de twee kleinere eilanden Cabrera en Dragonera. Ibiza en Formentera liggen in het westen van deze eilandengroep en heten de pijnboom-eilanden. De Balearen zijn een autonome regio in Spanje met als hoofdstad Palma de Mallorca.

Geschiedenis

Mensen leefden al lang op de Balearen, dit begon al vanaf 6000 jaar geleden! Het waren vooral geitenhoeders. 3000 jaar later, in het jaar 1.000 voor Christus arriveren de Feniciërs. Ze gebruiken Menorca als handelskolonie. De inwoners van Menor waren goede slingeraars. Toen in de 7e eeuw het Carthaagse Rijk grote invloed had op het Middellandse Zeegebied, namen ook zij de Balearen in. Ze stichtten Eivissa, de hoofdstad van Ibiza. 500 jaar later veroverden de Romeinen het gebied. Ze heersten de voglende 500 jaar, waarna het Byzantijnse Rijk kwam. Ten slotte veroveren de Moren het.


Spanje autohuur

Hierna komen de katholieken. Maar eerst zijn het de Catalanen. Hierna zijn het niet de Spaanse katholieken, maar de Engelsen en de Fransen die het heft in handen nemen. Vanaf de 19e eeuw zijn de Spanjaarden weer de baas over de Balearen. Er volgen niet per se goede jaren, want er zijn veel epidemieën en er heerst veel honger. Vanaf de midden jaren 60 beginnen de hippies zich op Ibiza te vestigen en breken betere tijden aan. Helemaal omdat het vanaf 1983 een autonome regio wordt. Het massatoerisme begint op gang te komen. Vandaag de dag leven veel inwoners van Mallorca, Ibiza en de andere Balearen van het toerisme.Vakantie op de Balearen

Het weer op de Spaanse Balearen is perfect. De eilanden hebben alles om jou een perfecte strandvakantie te bezorgen! Niet alleen strand, maar ook cultuur (vooral op Ibiza) en lekker rustig liggen. Een beetje varen of fietsen tussendoor; het wordt geweldig! Heb je misschien zin in een week vol feesten? Dan moet je op Ibiza zijn. Dit wordt niet voor niets het partyeiland van Spanje genoemd! Als je iets minder te besteden hebt dan is ook Mallorca een goede optie; het nachtleven in El Arenal gaat tot diep in de nacht door!Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is een aantrekkelijke stad. Het is iets meer dan 2 uur vliegen maar dan ben je ook echt in een ander klimaat! Na de drukte van het vliegveld achter je gelaten te hebben wordt het echt heel rustig. Het eiland is namelijk een oase van rust. Er zijn veel fietsvakanties in de bergen gaande en er staan veel palmbomen te wuiven in de wind. In het centrum van Palma de Mallorca is het misschien iets drukker; de tapasbarretjes staan her en der en je kunt bijna overal wel een restaurant vinden. Aan de boulevard is het nog drukker, vooral 's nachts in de buurt van El Arenal. Dit is namelijk het uitgaansgebied van Palma de Mallorca. Maar ook op de zomerdagen kun je aan de boulevard prima een biertje drinken. Dan zijn er ook veel festivals met muziek en gezelligheid. En tussen al deze evenementen staan gewoon de oude bezienswaardigheden van Palma de Mallorca, mooie gebouwen en musea.


Reisonderdelen

Via deze manier kun je zelf je gewenste reis samenstellen aan de hand van verschillende reisonderdelen zoals een vliegticket, een hotel, autoverhuur en de reis zelf!


Castell de Bellver en Deia

Vanuit Palma kun je prima naar Castell de Bellver. Dit kasteel ligt op een hoge berg. Je hebt hierdoor een fantastisch uitzicht over Palma. Het ligt niet zo ver van Palma de Mallorca vandaan en is een bijzonder gebouw. Het vertelt veel over de cultuur en de geschiedenis van Mallorca, en de Balearen in het algemeen. In het kasteel vind je een museum.

Ook leuk is het dorpje Deia. In het westen van Mallorca vind je dit oude dorp. Er hangt een speciale sfeer in dit dorp, veel kunstenaars zijn namelijk vroeger neergestreken in Deia. Er zijn ontzettend (en dan bedoelen we echt tientallen!) kunstgalerijen te vinden! De stranden vlakbij boden blijkbaar veel inspiratie want die zijn er ook wel! Je kunt vanaf Deia goed wandelen op het eiland.Vakantie op Ibiza of Formentera?

Ook Ibiza is een fantastisch eiland. Het partyeiland van Spanje staat dan wel bekend om het exclusieve toerisme, ook minder vermogende mensen kunnen hier een geweldige vakantie hebben. Je zult dan wel niet naar Niki Beach gaan, maar nog steeds heeft Ibiza een hele aparte sfeer. Dit komt door de hippies die hier in de jaren 60 zijn neergestreken. Ze zorgen voor een vrijgevochten sfeer op het eiland dat ongeëvenaard is in de rest van Europa!

Ook Formentera staat bekend als een geweldig eiland op de Balearen. Ook op Formentera is het altijd zomer! Hoewel het een minder bekend eiland is, is het ook hier in de zomer erg druk. Ga er daarom naartoe op vakantie in de maanden mei of september! Het is een chill eiland, een eiland dat in contrast staat met het drukke Ibiza waar het altijd druk is! Er is veel minder verkeer en je ziet hier minder partygangers. Het eiland heeft de grootte van Terschelling en is weinig bebouwd. In de rustige maanden kun je hier echt genieten van privacy in de beschutte baaitjes, knusse huisjes en ongebouwde kuststrook. Internationale hotels zijn hier niet welkom, en massatoerisme ook niet!