De wijk La Macarena in Sevilla

Gepubliceerd op 2 november 2018 om 07:46

De wijk La Macarena in Sevilla - In de wijk La Macarena bevindt zich de Basilica de Macarena met de ‘Virgen de la Esperanza de Macarena de Sevilla’ of te wel de Heilige Maagd van de Hoop van Macarena – dit is de beschermheilige van Sevillianen en de stierenvechters.De wijk Macarena ligt noordelijk van het historische centrum van Sevilla. De stadspoort Macarena ligt aan de noordelijke ringweg van Sevilla, ook de restanten van de stadsmuur liggen hier.

De wijk Macarena

Calle Feria

Op Calle Feria vinden vele evenementen plaats zoals vele religieuze processies en natuurlijk de processies tijdens de La Semana Santa, de week vóór Pasen, waar de grootste processies voorbij komen. Hier kun je ook elke donderdagochtend van de grootste vlooienmarkt van Sevilla genieten. Het plein Plaza de Monte Sión en de gehele Calle Feria worden bezet door tal van handelaren en verkopers. Ook de Mercado de Calle Feria bevindt zich in deze straat. 

 

Deze markt op Calle Feria is de oudste markt van Sevilla. Het bestaat uit twee gebouwen met een klein steegje in het midden. Binnen in de markt vind je eetkraampjes met delicatessen, groenten- en fruitkraampjes, en in de verschillende bars kun je de populaire pescaíto frito (gefrituurde vis) krijgen. Op warme dagen, als menigten de markt vullen, zetten de bars en restaurants in de omgeving hun verfrissende nevelinstallaties aan.Deze wijk is bijzonder groot en loopt door tot aan het noorden van de stad. De grens van La Macarena ligt zelfs tot buiten de oude stadsmuren. Toen La Alameda steeds verder gegentrificeerd  raakte, trokken steeds meer alternatieve gemeenschappen, zoals kunstenaars en muzikanten, naar La Macarena.

 

Een andere belangrijke straat die door het centrum van La Macarena loopt is Calle San Luis. Deze straat kruist grote pleinen en straten waar je live muziekoptredens kunt bijwonen, en waar vele galeries, leuke onafhankelijke winkeltjes, bakkerijen en restaurants liggen. Op het noordelijke einde van Calle San Luis ligt de Basilica.

 

Op Plaza de San Marcos vind je de leuke pizzeria El Nómdada met een fantastisch dakterras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het plein en de gotische-mudejar San Marcos-kerk.

 

Als flamenco iets is dat je interesseert, dan liggen hier een aantal goede flamenco scholen, zoals Flamencos por el Mundo, evenals flamenco winkels, zoals Flamenco y Más. In La Macarena worden ook veel flamenco shows en culturele evenementen gehouden. Trompeta Verde, La Casa Ensamblá en Gallo Rojo zijn zeer de moeite waard. Interessante plekken net buiten de stadsmuren zijn Centro Cultural Don Cecilio De Triana en Café Tarifa.

 

La Macarena loopt door tot buiten de stadsmuren. Als je een langere tijd in Sevilla wilt verblijven, vind je net buiten de stadsmuren leuke en betaalbare accommodaties. Volg je de rivier verder naar het noorden, dan zie je de indrukwekkende Alamillo-Brug die je naar het Alamillo-Park leidt, het grootste park in het noorden van Sevilla.

 

Bron: Tix.nl     |     Author:  Heidi Mackenzie