Ontdek Spanje » De stad Almería

Reisimpressies van de stad Almeria

Ontdek en beleef de stad Almeria 

Ontdek en beleef de stad Almeria met de leukste tips en de beste vakantietips over onder andere bezienswaardigheden, natuurparken, forten en veel meer!

In het Arabisch betekent Al-Mariya spiegel van de zee. Waarschijnlijk komt de naam van de stad dan ook uit het Arabisch.De stad Almería

Almería is een stad en gemeente in Andalusië, Zuid-Spanje, aan de Middellandse Zee. De stad ligt ten oosten van Málaga en Motril en ten zuidwesten van Murcia. Richting het binnenland liggen een aantal natuurparken. Ten noordwesten van Almería ligt de bergketen Sierra Nevada. Aan de andere kant vind je de stad Granada.

Almería ligt in de provincie Almería. De kust van Almería heet dan ook costa de Almería en heeft mooie stranden. Een leuk feitje is dat de regio heel veel zonuren per jaar kent. 

Voordelige vakanties naar de Costa Almeria- Hier schijnt de  zon!!!

TUI

Een vakantie Costa de Almeria laat je kennismaken met deze onbekendere Spaanse costa. Authentieke dorpjes én luxe hotels: boek je vakantie met TUI en ervaar Almería!

Op zoek naar een vakantie Andalusië aan de Costa de Almería? Vind jouw ideale vakantie voordelig bij Sunweb! Gratis bedenktijd, en altijd een goede prijs!

Je ideale zonvakantie naar Costa de Almería boek je bij de grootste vakantie-vergelijker van Nederland. D-reizen vergelijkt alles en zorgt voor de ideale prijs! 

Vakantie aan de Costa de Almería? Verken de pittoreske badplaatsen en veelzijdige natuurgebieden in Zuid-Spanje. Boek een vakantie Almeria met Kras.

Hoe kom ik in Almería?

Vakantie Almeria

Bij de stad Almería liggen een aantal bezienswaardigheden. Je kunt er komen door met Transavia op vliegveld Málaga te vliegen. Vanaf daar gaan verschillende bussen direct naar Almería. Almería heeft een eigen vliegveld, hier gaan in de zomer vluchten van Transavia vanaf Rotterdam. Vanaf Almería kun je naar de Spaanse exclave Melilla, maar ook naar Nador of Al Hoceima. Toch kun je dit beter doen vanaf het meer westelijke Algeciras of Tarifa (ligt dichterbij). 

Oude en nieuwe stad van Almería

De streek van Almería is erg mooi. Toch moet je de oude stad natuurlijk ook bezoeken. Er zijn heel veel kleine straatjes met gezellige terrasjes om een koffie te drinken. Er zijn oude wijnwinkels, oude bodega's en een oud plein. Dit heet ook letterlijk plaza vieja. Het oude deel van de stad Almería is echt authentiek. 

Ook het nieuwe deel van de stad is leuk om te bezoeken. Dit heet zoals in veel steden de Ramblas. Het ligt uiteraard bij de haven waar vissersboten 's ochtends (heel) vroeg nog binnenkomen om de vangst direct te verkopen.

Geschiedenis van Almería

Toen het huidige Spanje nog door de Moren werd bestuurd, was het onder het kalifaat Cordóba een belangrijke havenplaats. Er kwam veel handel binnen en het was een grote stad in de regio. Toen de katholieke Spanjaarden onder leiding van Ferdinand van Aragón de regio veroverden, was het geen grote speler meer. Zeker nadat er in 1522 een grote aardbeving overheen ging, was Almería als het ware uitgespeeld als regionale macht.

La Alcazaba

Toen de Islamieten (de Moren) hier nog de baas waren, lieten ze een groot fort bouwen. Dit fort heette La Alcazaba. De constructie begon in het jaar 955 en was in de 11e eeuw ten einde. Het heeft geen actieve rol gespeeld in de verovering van de katholieken van de stad Almería.Flamingo's spotten bij Almería

In de lente kun je flamingo's spotten in de buurt van Almería! Dit doe je door vanuit Almería naar het oosten te rijden. Eerst kom je langs het dorpje San Miguel, dat overigens niets te maken heeft met het beroemde biermerk. Iets verder ligt een natuurgebied dat cabo de Gata heet. Hier kun je dus echt flamingo's spotten! Maak er een foto van en mensen denken dat je in Bonaire bent! 

Tussen de dorpjes San Miguel en San José (iets verder weg) ligt een kaap. Bij de kaap en iets verder zul je de mooiste stranden zien. Lagunes, mooie duinen, rotsen die in het water steken. Zelfs het dorpje San José is gebouwd op een mooie steile rots. Rij je nog een beetje door dan kun je een mooi kasteel zien in een plaatsje dat Los Escullos heet.

En dan mag je langs de Costa Almería het plaatsje Mojácar zeker niet missen. Dit ligt ten noorden van het natuurpark Cabo de Gata. Het ligt met zijn Moorse huizen bovenop een heuvel die overweldigend uitkijkt over de Middellandse Zee. 

Vandaag de dag wonen er vele kunstenaars. Het is leuk om door de smalle straatjes met de vele pleintjes en hun terrasjes te slenteren. Ben je een liefhebber van vis? Rijd dan door naar het nabijgelegen plaatsje Garrucha, met vele visrestaurants, gelegen in de kleine vissers- en jachthaven.

Bezienswaardigheden in en rondom Almería

  • 16e-eeuwse kathedraal
  • Cabo de Gata
  • Alcazaba (Arabisch fort)
  • Muralla de Jairan
  • Sala de Prehistoria (museum over de prehistorische tijd)
  • Sala de Historia Antigua (museum over de oudheidTorre de los Espejos

Misschien ook interessant:

Voorjaarsvakantie     Meivakantie     Zomervakantie     Herfstvakantie     Kerstvakantie