Ontdek Spanje » De stad AlmeríaReisimpressies van de stad Almeria

Ontdek en beleef de stad Almeria 

Vakantie in de stad Almeria in Andalusië - Ontdek en beleef de stad Almeria met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en en nog veel meer informatie!

 

De stad Almería

Almería is een stad en gemeente in Andalusië, Zuid-Spanje, aan de Middellandse Zee. De stadsnaam 'Almería' is afgeleid van het Arabische begrip Al-Mariya ('Spiegel van de Zee').

Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almería. De kust bij Almería heet de Costa de Almería en is 219 kilometer lang, met zonnige stranden. De regio kent gemiddeld de meeste zonuren per jaar van Europa.

Ten westnoordwesten van de stad ligt de Sierra Nevada, en aan de andere kant hiervan ligt de stad Granada.

 

Bij Almería ligt een vliegveld en een circuit, verder heeft de stad een treinstation. Vanuit de haven van Almería kan men de oversteek naar Noord-Afrika maken. Er zijn overtochten van Transmediterranea naar onder meer de Spaanse exclave Melilla, het Marokkaanse Nador en Al Hoceima. De oversteek naar Afrika vanaf Almería is echter veel duurder dan die vanuit Algeciras of Tarifa, aangezien de afstand van deze laatste steden tot Afrika veel kleiner is.

Almería is een goede uitvalbasis om deze streek te ontdekken en de bezienswaardigheden te bezoeken.


De oude stad is een wirwar van straatjes met gezellige cafés, bodega's, oude wijnwinkels en het mooiste plein van Almería: de 'Plaza Vieja'. Het nieuwere gedeelte van de stad, de 'Ramblas' is ook leuk om te bezoeken. Het loopt door tot aan de haven waar 's ochtends de vissersboten na hun vangst binnenkomen.

Geschiedenis van Almería
Tijdens het kalifaat Córdoba was Almería de belangrijkste havenplaats. De haven was van belang voor de handel. In 1489 kwam hieraan een einde, toen de katholieke Spanjaarden onder Ferdinand van Aragón en Isabella van Castilië de stad veroverden op de moren. In 1522 werd de stad verwoest door een aardbeving.

 

La Alcazaba

Alcazaba de Almería is een Arabisch fort en een van de belangrijkste Arabische monumenten van het land. De constructie van het grootste Arabische fort van Spanje begon in 955 op bevel van kalief Abd al-Rahman III en eindigde in de elfde eeuw

 

Wanneer je de kustweg vanuit Almería naar het oosten volgt, ligt het vissersdorpje San Miguel en zie je de lagunes van 'Las Salinas de Cabo de Gata', in de lente een broedplaats van flamingo's en vele andere vogelsoorten. Hierna volg je een weg met veel haarspeldbochten naar de vuurtoren van de kaap met het spectaculaire rif der zeemeerminnen die als een rots uit het water steekt.

 

Vanaf de kaap loopt de kustlijn van het park nog 40 km noordwaarts en tref je het oude vissersdorpje San José aan, gebouwd tegen een steile rots. Maar voordat je dit dorpje bereikt hebt, kom je langs de mooiste plekjes van het park, nl. de stranden van 'Playa de los Genoveses en Playa Mónsul, met indrukwekkende duinen en grote rotsen. Voorbij San José kom je in het plaatsje 'Los Escullos' waar een prachtig kasteel te aanschouwen is.

En dan mag je langs de Costa Almería het plaatsje Mojácar zeker niet missen. Dit ligt ten noorden van het natuurpark Cabo de Gata. Het ligt met zijn Moorse huizen bovenop een heuvel die overweldigend uitkijkt over de Middellandse Zee.

Vandaag de dag wonen er vele kunstenaars. Het is leuk om door de smalle straatjes met de vele pleintjes en hun terrasjes te flaneren.
En ben je een liefhebber van vis, rijd dan door naar het nabijgelegen plaatsje Garrucha, met vele visrestaurants, gelegen in de kleine vissers- en jachthaven.

Bezienswaardigheden in en rondom Almería

    *     16e-eeuwse kathedraal
    *     Alcazaba (Arabisch fort)
    *     Muralla de Jairan
    *     Sala de Prehistoria (museum over de prehistorische tijd)
    *     Sala de Historia Antigua (museum over de oudheid)
    *     Torre de los Espejos


Ontdek en Beleef Almeria

de stad Madrid de stad Madrid Overnachten-madrid de stad Madrid de stad madrid
de stad Madrid
de stad Madrid de stad Madrid auto-verhuur
de stad Madrid