Reisimpressies van de Magische stad Sevilla

Sevilla de mooiste stad van Andalusië

De stad Sevilla is de hoofdstad van de provincie Sevilla en de hoofdstad van Andalusië. De stad Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir, het centrum van Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje. In het historische centrum liggen de mooiste bezienswaardigheden van de stad, zoals: de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro.

In de wijk Triana is de bekende Spaanse dans- en muziekstijl flamenco ontstaan.Ontdek en beleef de stad Sevilla met zijn vele prachtige bezienswaardigheden. Bent u op zoek naar dé mooiste bezienswaardigheden van Sevilla, leuke routes, fietstours de mooiste musea, kunstgalerieën, winkelstraten en waar man heerlijk kan shoppen, klimaat en nog veel meer toeristische informatie over Sevilla?  Ontdek en beleef Sevilla en laat u verrassen hier op Magisch Sevilla!

Sevilla

Sevilla de stad van romantiek, van lange nachten, zeker in de warme en hete zomers, heerlijk eten, en drinken en heel veel praten. Als je nog nooit in Sevilla bent geweest, dan wacht je wel een geweldige belevenis. Op deze prachtige stad moet je wel verliefd worden, of je wild of niet. Sevilla bruist dag en nacht en slaapt nooit.

 

Volgens de Griekse en Romeinse mythologie zou Sevilla gesticht zijn door Herakles/Hercules. De La Alameda de Hércules avenida in de wijk Macerena dankt hier haar naam aan. Door opgravingen weet men dat de stad rond 1000 v. Chr. in het gebied van Tartessos lag. Na veroveringen door de Feniciërs en Carthagen werd de stad door de Romeinen bezet en tot hoofdstad van Hispania Baetica uitgeroepen. Twee belangrijke Romeinse keizers zijn hier geboren, Hadrianus en Traianus.

 

De stad Sevilla ligt in het dal van de Guadalquivir en bezit de enige rivierhaven van Spanje. Het is er vochtig en heet, in de zomer koelt het ook s'nachts niet af. In de het natuurpark van de Sierra Norte ten noorden van de hoofdstad is dat anders: daar is de warmte droog en koelt het 's nachts wel af.

 

Werelderfgoed ( UNESCO ) Monumenten van Sevilla
Sevilla heeft een prachtig historische centrum , hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Sevilla, de Kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. De wijk Triana wordt gezien als de geboorteplaats van de Spaanse flamenco.

Toeristeninformatie Sevilla
Hier de adressen met de openingstijden:

Calle de Arjona 28
Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 21.00 uur
zaterdag en zondag van 09.00 - 14.00 uur.

Airport San Pablo.
Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 20.30 uur
zaterdag van 10.00 - 14.00 uur
zondag van 10.00 - 14.00 uur.


Voordelige vakanties naar de Costa's in Spanje - Hier schijnt de  zon!!!


Avenida de la Constitución 21
Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 19.30 uur en op
zaterdag en zondag van 09.00 - 14.00 en van 15.00 - 19.00 uur.

Station Santa Justa

Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 20.00 uur en op
zaterdag en zondag van 10.00 - 14.00 uur.

Plaza del Triunfo 1.
Open van maandag - vrijdag van 10.30 - 19.00 uur.


Het weer in Sevilla


De jaartemperatuur in Sevilla is gemiddeld 18,6 graden. (wikipedia) Sevilla heeft veel zon uren en hete tot zeer hete zomers en weinig regen. In de zomer maanden is de temperatuur vaak boven de 40 gr

Sevilla
Na de val van het West-Romeinse rijk werden de Visigothen de baas totdat de Moren Spanje in de 8e eeuw veroverden.
De Moren gaven de stad de naam "Isbiliya".
Onder het moorse bewind beleefde de stad een belangrijke economische en culturele groei. Het huidige stadsbeeld van Sevilla wordt nog voor een groot deel bepaald door de Moorse erfenis.
In de 13e eeuw werd Sevilla tijdens de Reconquista (de terugverovering) ingenomen door de Spanjaarden en beleefde nogmaals een explosieve groei na de ontdekking van Amerika in 1492.
Omdat de Guadalquivir rivier bevaarbaar is vanaf zee tot aan Sevilla werd de stad de aanvoerhaven en administratiestad voor alles wat afkomstig was van de nieuwe koloniën.
La Torre del Oro was één van de belangrijke wacht- en opslagtorens voor het goud en andere schatten.

 

Plaza de Espana
Het beroemde Plaza de Espana eventjes buiten het historisch centrum. Gebouwd in 1929 ter gelegenheid van de Exposición Iberoamericana. Hier vindt men 52 fresco’s. Elk schilderij beschilderd met afbeeldingen van de 52 Spaanse provincie

Een heerlijke prachtige stad bezaaid met Moorse bouwwerken, kloosters, kerken. Julius Caesar was er al verliefd op, later kwamen de Moren en brachten verfijnde leefgewoonten. En ontdekkingsreizigers die hier hun waarde volle scheepsladingen losten, waaronder b.v Christoffel-Columbus.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


De prachtige architectuur
Beeldbepalend in de stad zijn de prachtige moorse bouwwerken, ga eens naar het paleis Real Alcazar met zijn heerlijke tuinen, man waant zich in de sprookjes van 1001-nacht. Dit is het oudste paleis van europa en gebouwd in Renaissance, barok, mudejar en gotisch stijl. Hier nam in 712 Abdul Azis zijn intrek.


De Feesten Semana-Santa en Feria-abril.
De kerkelijke broederschappen die de eeuwenoude rituelen in ere houden. Tijdens jaarlijkse processies, dragen zij de heiligenbeelden door de nauwe straten.
Met de wereldberoemde Semana Santa - (PAASWEEK) - als massaal hoogte punt. En niet te vergeten, de Feria de Abril. Als men kan zal men een bezoek af stemmen op één van deze festiviteiten. 

Santa-cruz
En dwaal door (verdwaal niet) een van de mooiste wijken van Sevilla; Santa Cruz (de Joodse wijk) met zijn vele pleintjes, nauwe straatjes en niet te vergeten de vele patios en geniet van al dat mooi's.

 

Flamenco's en Tapa's
Ga, een keer in Sevilla op stap en stort u in het straat leven van het centrum en de wijken er omheen. Bezoek minstens een keer een flamenco voorstelling in de wijk Triana. En eet de verschillende soorten tapas, want Sevilla is de stad van deze verrukkelijke dekseltjes wat tapas eigenlijk betekend

De provincie Sevilla

De provincie Sevilla heeft een warm oceanisch klimaat, met zachte winters en hete zomers met temperaturen die gemakkelijk de veertig graden overschrijden. De jaartemperatuur in de provincie Sevilla is gemiddeld 18,6 graden. (wikipedia) Sevilla heeft heel veel zon uren en hete tot zeer hete zomers en weinig regen.

Even buiten de stad Sevilla zijn de Romeinse ruïnes van Itálicate te vinden. Er zijn nog herkenbare overblijfselen van een amfitheater met vooral veel mozaïeken van Romeinse vloeren. Verder biedt de provincie een aantal mooie karakteristieke dorpen en is er in het noorden een prachtig natuurreservaat: la Sierra Norte de Sevilla is de grootste provincie van Andalusië.Een paar Praktische tips van Heidi Mackenzie

  • Breng zonnebrandcrème mee. De zon schijnt het gehele jaar door in Sevilla, en is ook erg sterk.
  • De warmte kan je erg vermoeien, de nachten zijn lang en men eet vaak nog om 22.00 uur. Neem een siësta als je even nieuwe energie op wilt doen.
  • Houd contant geld op zak. Als je naar een drukke bar gaat voor een hapje of een drankje, en met een kaart wilt betalen, houd je vele anderen op. Men accepteert ook niet overal een betaalkaart.
  • Draag comfortabele schoenen. Er zijn veel geplaveide straten in Sevilla, en de beste manier om de stad te ontdekken is door er doorheen te wandelen.
  • Breng een plastic fles mee die je kunt vullen met water. Je kunt de bediening in bars vragen deze bij te vullen, en de meeste bars hebben een kan met water staan waar je jezelf mee kunt bedienen.
  • Houd er rekening mee dat winkels op zondag over het algemeen gesloten zijn.
  • De meeste winkels sluiten ook tijdens de lunch. Probeer je aan te passen aan de lokale tijden, en geniet zelf ook van een lange lunch.
  • Koop online tickets voor bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Sevilla en Real Alcázar, en onthoud dat sommige musea op maandag gesloten zijn.

Een rondreis door Andalusië

De mooiste steden van Spanje liggen in het zuiden. Onze tip is daarom ook maak een heerlijke rondreis door de regio Andalusië en ontdek dit fascinerende land. Het is toch zonde als je maar één van deze prachtige steden zou gaan bezoeken. Kom ontdek, beleef en geniet van een heerlijk zorgeloze rondreis door het betoverende Andalusië .

Bron: Rondreizen door Andalusië, Spanje


Misschien ook interessant in Sevilla: