Reisimpressies van de magische stad Sevilla

De stad Sevilla ligt in Andalusië. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is niet Málaga maar Sevilla de hoofdstad van de zuid-Spaanse regio. De rivier die door de stad stroomt heet Guadalquivir, het is dezelfde rivier die door Córdoba stroomt. De must-see's zijn het kathedraal van Sevilla, plaza de España, het kathedraal van Sevilla, het Alcázar en de wijk Triana. Men zegt dat hier flamenco is ontstaan.

Snelle links:

UNESCO monumenten

Kathedraal van Sevilla

Plaza de España

Real Alcazar - het koninklijk paleis

Wijken in Sevilla

Ruïnes van Itálicate

Praktische tips

Tours in Sevilla

Bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden in Sevilla zijn Torre del Oro, metropol parasol en het parque de Maria Louisa. Sevilla is de stad van de romantiek, de stad van de warme zomers en de lekkere terrasjes! De stad in zuid-Spanje die bekend staat om de flamenco dans!

Het is gewoon een heerlijke prachtige stad bezaaid met Moorse bouwwerken, kloosters en kerken en het mooiste plein van Spanje; plaza de España. Julius Caesar was er al verliefd op, later kwamen de Moren welke verfijnde leefgewoonten brachten. Ontdekkingsreizigers losten al waardevolle scheepsladingen in de stad met het perfecte klimaat!Geschiedenis

Sevilla zou zijn gesticht door Hercules. Na de Carthagers waren de Romeinen hier de baas. Het werd de hoofdstad van Hispania Baetica. In die tijd was het de geboorteplaats van keizer Hadrianus. Het was een belangrijke stad in de Romeinse tijd. Na de Romeinen namen de Visgoten de stad over. Na de Visgoten kwamen de Moren. Dit Islamitische volk behield de stad tot en met het jaar 1248. In de tussentijd werd de stad nog wel 4 keer aangevallen door de Vikingen.

Werelderfgoed (UNESCO) monumenten van Sevilla

Hoewel het niet direct iets zegt over de kwaliteit van het monument, staan er in Sevilla 3 UNESCO-monumenten. Het kathedraal van Sevilla, het Alcazar en het Archivo de Indias. De laatste is een archief met archieven Hoge raad van de Indiës. Gevestigd in een mooi gebouw geeft het een belangrijk zicht op de geschiedenis van het Spaanse Rijk van de 16e tot en met de 19e eeuw. Brieven, koninklijke decreten, instructies, landkaarten en nog veel meer documentatie is hier dus te vinden. Het gebouw stamt uit de 16e eeuw.

Toeristeninformatie Sevilla

Officina de Turismo
Plaza del Triunfo, 1, 41004 Sevilla, Spanje
Open van maandag - zondag van 09:30 - 19:30
zaterdag en zondag van 09.00 - 14.00 uur.Het weer in Sevilla

De gemiddelde temperatuur gemeten over een heel jaar in Sevilla is 18,6 graden. Dit lijkt minder hoog dan het eigenlijk is, want in de zomer kan het heel heet zijn in sevilla. Temperaturen stijgen dikwijls tot boven de 40 graden.Kathedraal van Sevilla

Het kathedraal van Sevilla is een Gotische kathedraal welke in het jaar 1402 werd gebouwd. De bouw duurde meer dan 100 jaar lang. Het is het grootste Gotische kerkgebouw ter wereld en het op 2-na grootste kerkgebouw ter wereld. Op de plaats van de vroegere kathedraal van Sevilla stond eerst de grootste moskee van Sevilla. Nadat de katholieken de stad op de Moren veroverden werd de moskee vernietigd. Het kathedraal van Sevilla heeft een mooie inventaris en je kunt hem bezoeken! Je kunt de kathedraal iedere dag van de week bezoeken van 08:00 - 14:00 en van 16:00 - 19:00. Bij de kassa staan vaak lange rijen dus je kunt beter vooraf een ticket kopen zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Plaza de España

Plaza de España is naast parque de Maria Louisa gebouwd in 1929. Het is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van dat jaar. De vier bruggen over het water voor het plein in het midden stellen de 4 oude koninkrijken van Spanje voor; León, Castilla, Aragon en Navarra. Ook vind je 52 tegelmozaïken met de 52 provincies van Spanje. Het plaza de España komt voor in veel films. Star Wars II - Attack of the Clones (2002) en the Dictator (2012) hebben scenes bij dit plein.

Hoewel het plein gratis te bezoeken is, is het wel leuk om een fietstocht door de stad te doen. Hierbij komt de gids ook langs plaza de España en kan hij of zij jou op een leuke manier nog meer achtergrondinformatie geven! Dit duurt 3 uur en kost slechts 25 euro per persoon!


Het Real Alcazar - het koninklijk paleis

Het Real Alcazar is een koninklijk paleis in het midden van Sevilla. Alcazar betekent in het Spaans: een versterkt fort. Dit was het vroeger dan ook. Er stond tot het naar 913 een Romeins fort. In 913 gaf de eerste kalief van het Moorse rijk Al-Andalus echter de opdracht om een nieuw kasteel te bouwen. 200 jaar later gaf een Moorse koning de opdracht tot de bouw van een paleis op die plek. Het kreeg de naam Al-Moewarak, dit lijkt natuurlijk helemaal niet op het Alcazar!

Koning Peter van Andalusië beval de bouw van een nieuw paleis in het jaar 1364. Hij gebruikte veel Moorse architecten die het paleis een duidelijke Mudejar-stijl meegaven. In de 16e eeuw werd de laatste grote hand gelegd aan het paleis; Keizer Karel V voegde renaissance-elementen toe aan het paleis dat inmiddels de naam Alcazar had gekregen.

Bekend aan het paleis zijn ook de sprookjesachtige tuinen die erbij horen. In deze Patio de las Doncellas staat een mooie vijver, verzonken tuinen en een bovenetage welke doet denken aan de Italiaanse renaissance. Deze werd dan ook door Karel V toegevoegd.

Met een rondleiding ontdek je echt veel meer!Wijken van Sevilla

Santa Cruz wordt ook wel de joodse wijk genoemd. Je vindt er nauwe straatjes en vele kleine patio's, verscholen achter de muren van de huizen. Je vindt er kleine straatjes, verscholen terrasjes en prachtige Sevillaanse architectuur! 
Triana is een wijk die aan de rivier de Guadalquivir ligt. Dit is de geboorteplaats van veel stierenvechters en ook de plek waar flamenco is 'geboren'. Deze dansstijl is tegenwoordig bekend in heel Spanje.

Flamenco en tapas

Als je in Sevilla bent zul je dus minstens een flamencoshow moeten bezoeken. Eet ook verschillende soorten tapas want Sevilla staat hier ook om bekend. Vraag de ober gewoon of hij wat typische tapas uit Sevilla kan neerzetten en laat je gewoon verrassen!

Ruïnes van Itálicate

Itálicate was de eerste stad die door de Romeinen in Spanje werd gebouwd (jaar 206 voor Christus). Deze stad is opgegraven en is daarom een archeologisch hoogtepunt geworden. Je kunt de ruïnes gewoon bezoeken. Je vindt er een amfitheater, mozaïken, en met een gids ontdek je veel meer over deze periode. Het was ook de geboorteplaats van twee Romeinse keizers: Trojanes en Hadrianus.


Praktische tips

  • Neem zonnebrandcrème mee. Niet meer dan 100 milliliter, tenzij je niet met het vliegtuig gaat! De zon kan erg fel zijn in Sevilla, ook in de winter schijnt hij volop.
  • De inwoners van Sevilla eten vaak erg laat; rond 22:00. Doe een beetje mee, want om 18:00 eten kan lastig worden in deze zuid-Spaanse stad!
  • Contant geld is aangeraden. Hoewel je op de meeste plekken met de pinpas kunt betalen, houden de Spanjaarden nog van dinero en effectivo!
  • Neem buiten de deur altijd een flesje water mee, zo blijf je drinken. Ondanks de chloorsmaak is water in Spanje (en dus Sevilla) wel gewoon uit de kraan te drinken!
  • Houd rekening met de siësta, die meestal van 13:00 tot 16:00 duurt. Winkels en overheidsgebouwen kunnen dan gesloten zijn.
  • Koop je tickets voor de bezienswaardigheden online. Zo vermijd je lange wachtrijen.

Ook interessant in Sevilla