Ontdek Spanje » Granada informatie, tips & bezienswaardigheden


Reisimpressies van Granada

Granada eens bezoeken? Hier alles over de bezienswaardigheden van Granada . Wat is er allemaal te beleven in Granada Spanje en zijn omgeving? Vakantie in de stad Granada in Andalusië - Ontdek en beleef de stad Granada met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en en nog veel meer informatie voor een onbezorgde vakantie naar Granada !Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van Granada!  Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden voor u in kaart gebracht! Op de pagina Granada vindt u de meest leuke tips en informatie maar zeker de interessantste bezienswaardigheden van deze geweldige stad! ... Lees meer informatie over Granada »

VOORDELIGE VAKANTIES NAAR DE stad Granada

D-reizen - Vakantie

VAKANTIES NAAR DE STAD GRANADA

Je ideale stedentrip naar Granada boek je bij de grootste vakantie-vergelijker van Nederland. Bespaar uren zoeken en krijg de beste deal!

Vakantie Granada. Kom terecht in een mengelmoes van Moorse en Spaanse invloeden in deze historische stad van Spanje. ...

Gegarandeerd de beste deal voor je vakantie naar Granada. Ontdek ons uitgebreide aanbod en boek gemakkelijk online!

HIER MEER INFORMATIE OVER DE STAD GRANADA

Bezienswaardigheden en de geschiedenis van Geweldig Granada!

Bezienswaardigheden en de geschiedenis van Geweldig Granada!

U komt in Granada in een mengeling van Spaanse maar vooral Moorse invloeden. Het indrukwekkende Alhambra is misschien wel het meest bewonderde en bezochte bezienswaardigheid van de stad Granada.

De stad Granada ligt in het zuidoosten van Spanje in de regio Andalusië, en is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Granada.


De stad Granada in de regio Andalusië het land van flamenco, paarden, stieren, tapas, sherry, olijven en zon.
Granada is een stad in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Granada. Het is de vierde stad van Andalusië, na Sevilla, Málaga en Córdoba. En ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van het Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus.

Alhambra het meest bewonderde bezienswaardigheid

Granada bezit een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis. Het gebied waar Granada ligt werd al in de 8e eeuw v. Chr. bewoond door verschillende Iberische volkeren, deze omgeving hete toen “Ilturir”.Hier woonden o.a. de Feniciërs, Tartessos, Grieken en Carthagenen. Er bestaan sporen uit de 6e eeuw v. Chr., de stad hete toen “Lliberri”. In het jaar 193 v. Chr. werd “Lliberri” veroverd door de Romeinen, die haar “Lliberis” noemden. Veel betekenis had de plaats niet.?Tot 711 hoorde Granada bij het rijk van de Visigothen. In het jaar 713 werd het veroverd door de koning, “Abdelaziz” en kreeg het de Arabische naam “Elvira”. ?In het jaar 740 ontstonden er opstanden van de Afrikaanse Berbers, die werden onderdrukt door het Moorse leger.

De Moorse bevolking in Granada woonde vanaf 756 rondom de wijk Albaicín en het Alhambra. De stad was zeer belangrijk in het Arabische Al-Andalus, en maakte deel uit van het Kalifaat van Córdoba, onder de twee namen “Madina Ilbira” en “Elvira”. In de 11e eeuw werd de stad ‘verplaatst’ van het toenmalige Medina Elvira naar Medina Granata, waar de naam “Granada” van afstamt. Na deze verhuizing begon een periode van vele oorlogen om de macht over Al-Andalus. In 1013 werd het Rijk van Granada opgericht door Zawi ben Ziri. Het Rijk van Granada was in 1035 één van de Taifarijken, dat werd geregeerd door de Berbers.

Daarna begonnen de aanvallen van de Almoraviden en de Almohaden en daarmee vele gevechten waardonder de Slag bij Las Navas de Tolosa. Desondanks ontwikkelde de stad zich verder. In 1232 werd de macht overgenomen door Alhamar, die opnieuw een koninkrijk van Granada maakte.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Málaga op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je een hotel in Granada

Hier vind je de beste accommodaties in Granada, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Granada. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto zonder zorgen in Granada

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Hier werden liefst twintig verschillende sultans koning van dit rijk.

In 1492 kwam een eind aan het Moorse Rijk. Er kwam een einde aan 800 jaar Arabische macht. De Moslims en Joden werden door de Katholieke Koningen van Spanje gedwongen tot bekering, en werden daar door niet uit het land gezet. Diegenen die de Spaanse Inquisitie overleefden, vluchtten naar Noord-Afrika. Langzaam verloor de Arabische taal haar rol in Granada, en werd steeds meer vervangen door Spaans.De moskees werden katholieke kerken.Het was in de 15e eeuw één van de rijkste steden van Europa. Tijdens de regering van Sultan Alhamar in tijd van de Moren, was het Alhambra gebouwd. Het Alhambra van vandaag werd echter pas geconstrueerd in de 17e eeuw. En was het nieuwe regeringspaleis van de stad. In het district Albaicín woonden de ambachten en de adel.. De Joodse bevolking leefde in de wijk El Realejo. Na de val van het Moorse Rijk groeide het nieuwe Spanje al gauw uit tot één van de machtigste van deze landen ter wereld.

Universidad de Granada

Granada staat ook bekend om haar prestigieuze universiteit: Universidad de Granada. Het is één van de belangrijkste Spaanse studenten steden.

 

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada, tussen de rivieren Darro en Genil, het een van de interessante steden van West Andalusië. Het indruk wekkende erfgoed van Al Ándalus wordt opgeteld bij de architectonische juweeltjes uit de Renaissance en bij de modernste faciliteiten uit de twintigste eeuw.Het feit dat het de laatste door het katholieke koningspaar in 1492 heroverde stad is, voorziet Granada van een onmiskenbaar Moors aroma. Haar gastronomie, ambachtswerk en stedenbouw zijn bepaald door haar historisch roemrijke verleden. Fonteinen, uitkijk plaatsen en Cármenes, de typische woningen uit deze stad omgeven door tuinen, dragen bij aan de creatie van onvergetelijke hoekjes.

Niet tevergeefs, is één van haar oude buurten, el Albaicín, Wereld erfgoed samen met het Alhambra en het Generalife. Gedurende vele eeuwen was Granada een belangrijk cultuurcentrum, zowel tijdens de moslimregering als tijdens de christelijke, tegenwoordig heeft ze een benijdenswaardige culturele en vrije tijds agenda.Bioscoop-, muziek of theatercycli en –festivals worden aangevuld met vaste en rond trekkende tentoon- stellingen die alle kennisgebieden omvatten. Oude renaissance paleizen huisvesten seminars, conferenties en colloquia, terwijl de meest vernieuwende infrastructuren ingesteld zijn op grote evenementen.

Maar wij hadden heel slecht weer wat je ook aan de foto’s kunt zien. Het was er koud tussen 7 en 10 gr (eind maart) met rijkelijk regen,aangezien wij onze tickets via internet besteld hadden bleef ons niet veel over, om het beste van te maken. Wij zijn ook naar 4 dagen vlug verder gegaan naar de kust, hier was het aangenamer.


Het Alhambra was een echt ommuurde “stad” Het woord Alhambra komt van het arabische woord qulat-al-hambra wat rood, roodkleurig rood kasteel betekend. Het Alhambra is een juweel en het Leeuwen Paleis is prachtige Arabische bouw-kunst vooral de Nasridische Paleizen zoals het Mexuar-Paleis, Comares paleis.

 

Het Generallife
Dit was een recreatief paleis en landgoed onafhankelijk van het Alhambra. Het werd gebruikt door de Nasridische Koningen om zich terug te trekken en van de rust te genieten.

Het werd vermoedelijk gebouwd onder de heerschappij van ISMAIL de 1ste (1314-1325) Boven op de Cerro del Sol (de zonneheuvel) Het was vroeger veel groter, het grensde aan de tot wat vandaag bekend staat als “Llano de la Perdiz” ( de partrijs vlakte ) Door de hoogste vesting van het Islamitisch Granada, het “Castillo de Santa Elena” (het kasteel van de heilige Helena) of “Silla del moro”( de stoel van de moor)werd het beschermd. Het was bedoelt voor ontspanning, land en tuinbouw, veeteelt en het was natuurlijk een mooi jachtterrein.


Zoek, vergelijk en boek je ticket


De Kathedraal
Op Paseo de los Triestes vind U leuke terrasjes en boven prijkt het Alhambra. Van hier uit loopt U ongeveer 5 minuten naar het centrum en de Kathedraal. Het historisch centrum, het HART van de stad Granada. Is een van de kenmerkende plaatsen vol van prachtige en interessante plekjes.

 

De Katholieke Koningen zagen de kathedraal als symbool van de expansie van het Christendom, maar Karel de 5de was eigenlijk de echte oprichter en stimulator hiervan. De Kathedraal een voorbeeld van pure Renaissancekunst. De bauw duurde lang en hierdoor is het een melange van Gotiek, Renaissance, Barok en Neoclassicisme maar het grootste deel is in Renaissancestijl gebouwd.

De Prachtige schilderijen zijn van “De Spaanse Michelangelo” Alonso Cano (1601-1667) Het heeft in totaal 180 jaar geduurd voordat de Kathedraal klaar was, de eerste steen werd gelegd 25 maart 1523 en de Kathedraal was voltooid in 1704.Wat moet deze stad mooi zijn als het mooi weer is, kom zeker nog een keer terug om de rest te bekijken zoals: het Koninklijk Hospitaal,klooster van Cartuja, klooster van de heilige Hiëronymus, de Basiliek van San Juan de Dios, etc.,etc.

Het Albyzin

Deze wijk is bekend om zijn mooie plekjes.Die ons aan de Islamitische oorsprong doen herinneren. Met de Darro rivier die er doorstroomt, is het een van de vele plekjes die van Granada een zo bijzondere stad maakt. Het Albayzin is onderverdeeld in het boven en laag Albayzin. Als je van het Plaza Nueva en Santa Anna die bijna in elkaar overgaan wandelt langs de Carrero del Darro naar Paseo de los triestes loopt U door een van de mooiste gedeelte van deze wijk met leuke restaurantjes en voor deze wijk typische islamitische winkeltje

Misschien ook interessant in Granada: