Ontdek en Beleef Murcia

Gepubliceerd op 19 januari 2019 om 19:09


de stad murcia

Murcia stad - De stad Murcia is de hoofdstad van de autonome regio Murcia maar ook de provinciale hoofdplaats van de provincie Murcia. Deze stad heeft enkele bezienswaardigheden zoals de Kathedraal, het gemeentehuis, de Puente Viejo, de Plaza de Santo Domingo en de oude universiteit. Ondanks dat Murcia de belangrijkste stad van de regio is, ligt deze niet aan zee en worden andere plaatsen in de deelstaat meer bezocht.

 

Een van die steden is Cartagena, een havenplaats aan de Costa Cálida. Cartagena werd als Carthago al in de 3e eeuw v.Chr gesticht en maakte deel uit van het Romeinse Rijk toen de stad Carthago Nova werd genoemd. Er zijn in de stad dan ook nog Romeinse overblijfselen te vinden die wellicht het beste bezocht kunnen worden met een georganiseerde tour met een ervaren stadsgids.

 

Naast de Romeinse monumenten zijn er ook veel modernistische gebouwen te vinden die tijdens een wandeling onder begeleiding door de stad te bekijken zijn. In de nabijheid van Cartagena is ook veel natuur te vinden waarbij diverse natuurparken te bezoeken zijn.