Ontdek en Beleef Valencia

Gepubliceerd op 14 januari 2019 om 18:49


Ontdek en Beleef Valencia

Valencia - Valencia is niet alleen de hoofdstad van de provincie Valencia maar ook de hoofdstad van de hele autonome regio Comunidad Valenciana. Valencia is erg hot geworden de laatste jaren en is een gewilde bestemming voor een lang weekend of midweek. Er is dan ook veel te zien en te doen in Valencia waarbij de bezoeker van oude monumenten naar moderne architectuur gaat tijdens een bezoek.

 

Een van de beste manieren om de stad te ontdekken is via een stadswandeling met een plaatselijke gids. Of wat dacht je van een fietstour met een groep of een georganiseerde tour op een Segway, het is allemaal mogelijk en van te voren te boeken. Tijdens deze tours zul je ongetwijfeld het oude centrum (Ciutat Vella) bezoeken met de Kathedraal (La Seu), het Palacio de la Generalitat waar de regioregering zit, het Convento de Santo Domingo, het prachtige gotisch burgerlijk gebouw Lonja de la Seda en de Torres de Quart die via de stadsmuur de toegang geven aan de stad.


sunweb-zonvakantie-Spanje
zonvakantie-tui, Spanje Reisburo-zonvakantie kras-vakantiereizen Spanje

De Jong- zonvakanties Spanje Ontdek de stad op zijn Hollands

Wat zeker niet mag ontbreken is de moderne Stad van Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y Ciencias) van de wereldberoemde architect Santiago Calatrava. Boek je entreebewijs voor een bezoek aan het Principe Felipe Wetenschapsmuseum of bekijk een 3D film in het Hemisferic. Leuk en leerzaam is ook een bezoek aan het l’Oceanografic, een van de grootste aquarium complexen van Europa.

 

Valencia is al wandelend met een gids te bezoeken, te ontdekken met een begeleide fietstour overdag of in de avond, met een Segway tour of met de toeristische hop-on hop-off bus. Het is ook mogelijk een kortingspas aan te schaffen waardoor een bezoekje aan Valencia voordeliger kan worden. Oh ja, wil je leren hoe je de echte Valenciaanse paella moet maken, doe dan eens een kookcursus in de regio waar deze rijstmaaltijd vandaan komt.

 

Bron: Spanje Vandaag