Ontdek Spanje » Blog » De bekendste en traditioneelste feesten van Spanje


De bekendste en traditioneelste feesten van Spanje

De bekendste en traditioneelste feesten en evenementen in Spanje   Evenementen in Spanje - Lees hier alles over alle culturele, traditionele evenementen in Spanje. Hier op dit blog vindt u veel informatie over evenementen, soort feesten, jaarmarkten in Spanje en Spaanse tradities.Spanje is voor velen het land van de feesten ofwel de “fiestas” en enkele van hen zijn zelfs wereldberoemd. Denk aan de feesten in Pamplona met het stieren rennen, denk aan het tomaten gooien in Valencia of het flamenco dansen in Sevilla. Hier de bekendste en traditionele feesten van Spanje.


19 maart: Día del Padre - Vaderdag in Spanje

Vaderdag in het Spaans "Día del Padre" genoemd. - Komende dinsdag 19 maart is het in Spanje Vaderdag in het Spaans "Día del Padre" genoemd. Dit is misschien een leuk bericht voor de kinderen in Spanje, Spaans, Nederlands of Belgisch maakt niets uit.

Lees meer »

Kerst in Spanje

Kerst in Spanje - Spanje in december.  In december worden de dorpen en steden in Spanje omgetoverd in een fonkelende en betoverende kerstdecor. Dan in Spanje weet man ook hoe kerstmis gevierd moet worden en dat gaat gepaard met vele Kersttradities. Dan de maand december is ook in Spanje een grote feestmaand wat gepaard gaat met kerststallen ( Belenes), kerstverlichting en kerstmarkten en als je denkt dat hebben wij ook.

Lees meer »

Boloencierro in het dorpje Mataelpino, Madrid

Boloencierro in het dorpje Mataelpino, Madrid - Van het dorpje Mataelpino, heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar in dit dorp in de provincie Madrid vindt elk jaar in augustus een feest plaats waarbij de stier vervangen is door een  drie meter grote en 300 kilo wegende bal die door de straten rolt.

Lees meer »

Saltar bébes - Baby springen in Castrillo de Murcia

Saltar bébes - Baby springen ook wel de sprong van de duivel genoemd in Castrillo de Murcia, Burgos. Castrillo de Murcia is een Spaanse dorpje dat behoort tot de gemeente Sasamón, in de provincie Burgos. Dit is wel een van de gekste en vreemdste feesten die ik ken maar behoort zeker tot een van de traditioneelste feesten van Spanje.

Lees meer »

Feria Malaga - Feest in de stad Malaga

Feria Malaga - Feest in de stad Malaga.  Wil je weten waar en wanneer Feria Málaga plaats vindt? Hier alle Informatie en het programma. De Feria de Agosto , of kortweg Feria de Málaga, is een week met vele feestelijke evenement in de Andalusische stad Málaga.

Lees meer »

Paardenraces van Sanlucar

Carreras de caballos en la playa - De paardenraces van Sanlucar - Het paardenrennen van Sanlucar. Op de stranden van Sanliqueñas in Sanlúcar de Barrameda aan de Costa de la Luz in de provincie Cadiz, Zuid-Spanje vindt elk jaar in augustus het oudste paardenraces van Spanje plaats.

Lees meer »

Romería de Santa Marta de Ribarteme

Santa Marta de Ribarteme - As Neves in Pontevedra, Galicië - Santa Marta de Ribarteme is een heel eigenaardig festival. Mensen die bijna-doodervaringen meegemaakt hebben, worden tijdens het festival door de straten gedragen in open doodskisten.

Lees meer »

Carnaval in Spanje

Carnaval in Spanje -  Carnaval wordt ook in Spanje groot en uitbundig gevierd. In Spanje is carnaval  vrolijk, stijlvol en een humorvol feest en wordt hoofdzakelijk op straat gevierd. De bekendste carnavalsfeesten zijn die van Cádiz en Santa Cruz de Tenerife.

Lees meer »

Semana Santa in Spanje

Semana Santa in Spanje - De Semana Santa is in Spanje de gebruikte benaming voor de Goede Week, de week voor Pasen, die in Spanje uitbundig gevierd wordt. De Spanjaarden doen boete, en pijnigen zichzelf voor hun zonden. Dit is de oorsprong van al deze processies.

Lees meer »

Semana Grande in Bilbao, Baskenland

La Semana Grande de Bilbao, Baskenland -  De Semana Grande ( Baskisch: Aste Nagusia)  in de stad Bilbao, dit festival wordt elk jaar in augustus gehouden. Dit evenement vindt hoofdzakelijk in het Baskenland plaats en het grootste en spectaculairste feest vind je in de stad Bilbao.

Lees meer »

Festival de los Patios in Córdoba, Andalusië

Festival de los Patios in Córdoba, Andalusië - In Córdoba kun je tijdens  Festival de los Patios de mooiste patios een week lang bezichtigen. Festival de los Patios wordt in de maand mei gevierd en is een oude traditie. De patio’s zijn echt een kleurijk en ware bloemenparadijzen. Het festival de los Patios werd voor het eerst  georganiseerd in 1918 door de gemeente Córdoba.

Lees meer »

Las Fallas in de stad Valencia

Las Fallas in de stad Valencia - Las Fallas of Falles festival is wel het grootste feest dat Valencia rijk is - Las Fallas of Falles is een traditioneel feest ter ere van Sint-Jozef dat ieder jaar in de stad Valencia wordt gehouden. De term Fallas verwijst naar zowel het feest als ook naar de beelden die speciaal voor het feest worden gemaakt.

Lees meer »

San Fermín in Pamplona, Navarra

San Fermín in Pamplona, Navarra - De San Fermínfeesten in het Spaans: Fiestas de San Fermín worden jaarlijks gehouden van 6 tot 14 juli. Deze jaarlijks terugkerende fiestas ter ere van de heilige San Fermín in Pamplona  is de hoofdstad van de Spaanse regio Navarra.

Lees meer »

La Tomatina in Buñol

Het La Tomatina festival in Buñol vindt plaats op elke laatste woensdag van augustus. Wil je echt over de rooie gaan dan ben je hier op de juiste plaats. Hier, in Buñol vindt jaarlijks een groot tomaten gevecht plaats, maar juist er is één maar aan door het grote aantal dat wil deelnemen is dit terug gebracht naar maximaal 22.000 dus vroegtijdig in schrijven via deze website. 

Lees meer »

La batalla del vino in La Rioja - Het Haro wijnfestival

La batalla del vino in La Rioja - Het Haro wijnfestival. Het Haro Wijn Festival is een feest in de stad Haro in de regio La Rioja in Noord- Spanje. Het wordt elk jaar gehouden op 29 juni, de dag van de patroonheilige San Pedro. en omvat een Batalla de Vino (Slag om de Wijn), waar wijn emmers vol over je heen wordt gegooid.

Lees meer »

Hogueras de Sant Juan

 Las Hogueras de San Juan - Het feest van Sant Juan de geboortedag van Johannes de doper en het begin van de zomer. Van 23 op 24 juni viert men in Spanje immers de geboorte van San Juan. Noche de San Juan ( de heilige Johannes de Doper ) dit magisch feest vieren de Spanjaarden dat de zomer weer terug is.

Lees meer »

Feria del Caballo in Jerez de la Frontera, Andalusië

Feria del Caballo in Jerez de la Frontera, Andalusië - Feria del Caballo in Jerez de la Frontera is voor diegene die niet genoeg kunnen krijgen van de Feria de Abril en de flamenco muziek en jurken etc. is er een mogelijkheid om het nog eens dunnetjes over te doen tijdens de Feria del Caballo (paard) in Jerez de la Frontera.

Lees meer »

Feria de Abril in Sevilla, Andalusië

Feria de Abril in Sevilla - Feria de Abril in Sevilla is het belangrijkste festival van de Zuid Spaanse stad Sevilla. Al hoe wel de Feria de Abril (april) heet, vinden deze feesten soms ook plaats in de maand mei.

Lees meer »