Feria Malaga - Feest in de stad Malaga

Gepubliceerd op 16 juli 2018 om 18:18


Feria de agosto in Málaga - Feria Malaga - Feest in de stad Malaga

Feria Malaga - Feest in de stad Malaga.  Wil je weten waar en wanneer Feria Málaga plaats vindt? Hier alle Informatie en het programma. De Feria de Agosto , of kortweg Feria de Málaga, is een week met vele feestelijke evenement in de Andalusische stad Málaga.

Dit traditioneel feest dat jaarlijks midden in augustus in Málaga gevierd wordt is samen met Semana Santa wel de twee grootste evenementen van de stad Málaga.

Het traditionele deel vindt overdag (feria de día) plaats met straatmarktjes, muziek en heel veel gedans in het mooie historische centrum van Málaga.

's Avonds (feria de noche) wordt er verder gefeest op het festivalterrein even buiten de stad. Attracties, eetkraampjes en danstenten zorgen er voor sfeer tot in de vroege uurtjes.

 

Feria de Málaga begint altijd op vrijdag, rond middernacht wordt op het op het strand van La Malagueta door een bekende Malagueño het feest geopend wat gepaard gaat met een groot vuurwerk. De dames zijn vaak in de prachtigste traditionele outfit en de heren in hun bekende mooie pakken met hoed.

 

Zaterdag rond 11.00 uur vindt de bekende Romeria de la Virgen de la Victoria de Málaga plaats. Deze optocht met koetsen en paarden en de dames en heren in de hun bekende traditionele kleding rijden vanaf het stads huis door het centrum van Málaga.

 

In de stierenvechtersarena Plaza de Toros La Malagueta zijn nog steeds tijdens de feria dagelijks stierengevechten.

 

Er rijden de hele nacht speciale bussen tussen het feria terrein en Alameda Principal ter hoogte van Calle Larios. Deze bussen F rijden de hele nacht op en neer
En kom je vanaf Costa del Sol is feria terrein Cortijo de Torre ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer zowel met bus als trein. Het treinstation Victoria Kent ligt vlakbij het feria terrein.

 

Accommodatie in Málaga tijdens de feria
Deze zijn tijdens de feria vaak al weken van te voren uitgeboekt. Reserveer op tijd als je er bij wilt zijn en houdt er rekening mee dat in het centrum van Málaga veel lawaai zal zijn, dan de Malagueños vieren hun feest op straat.

Parkeren in het centrum van Málaga
Parkeer je auto buiten de stad, de binnenstad is autovrij en in het centrum is tijdens deze dagen alles gewoon vol.

 

Hier vind je het volledige Feria programma (Spaans)