Festival de los Patios in Córdoba, Andalusië

Gepubliceerd op 23 juni 2018 om 11:41
Festival de los Patios in Córdoba, Andalusië

Festival de los Patios in Córdoba, Andalusië - In Córdoba kun je tijdens  Festival de los Patios de mooiste patios een week lang bezichtigen. Festival de los Patios wordt in de maand mei gevierd en is een oude traditie. De patio’s zijn echt een kleurijk en ware bloemenparadijzen. Het festival de los Patios werd voor het eerst  georganiseerd in 1918 door de gemeente Córdoba.



Wedstrijden
je kunt meer als 50 patios bezichtigen, in het algemeen tussen 11:00 uur en 14:00 uur en van 18:00 uur t/m 22:00 uur. Denk er aan dat het best druk kan zijn! Er worden ook wedstrijden - Concurso Municipal de los Patios de Córdoba - gehouden wie de mooiste patio heeft. Deze wedstrijd is in twee groepen ingedeelt: 'oude architectuur' en 'moderne architectuur'

Tijdens deze week zijn ook de balkons versierd in het historisch centrum van Córdoba met bloemstukken, wat een prachtig gezicht is. 

Feesten in Spanje betekent dansen, zingen, eten en drinken
Als er In Spanje een feest is dan wordt er gezongen, gedanst en natuurlijk gegeten.  Veel van deze festiviteiten vind je in de wijk San Basilio, tot deze evenementen behoren dansfeesten welke door lokale groepen worden uitgevoerd. 

 

Immaterieel Cultureel Erfgoed van UNESCO

In 2012 werdt La Fiesta de los Patios in Córdoba toegevoegd aan de lijst van UNESCO voor Immaterieel Cultureel Werelderfgoed