Boloencierro in het dorpje Mataelpino, Madrid

Gepubliceerd op 11 augustus 2018 om 19:35


Boloencierro in het dorpje Mataelpino, Madrid

Boloencierro in het dorpje Mataelpino, Madrid - Van het dorpje Mataelpino, heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar in dit dorp in de provincie Madrid vindt elk jaar in augustus een feest plaats waarbij de stier vervangen is door een  drie meter grote en 300 kilo wegende bal die door de straten rolt.

Waarschijnlijk heeft ooit iemand in dit 1.700 personen tellende dorp een film van Indiana Jones gezien waarbij Harrison Ford voor een grote bal uit moet rennen om zijn leven te redden. Aangezien de gemeente van het dorp geen geld heeft om een stierenrennen te organiseren besloot men acht jaar geleden de stier te vervangen door een grote 300 kilo wegende bal die gemaakt is van synthetische hars of in het Spaans resina sintética.

 

Ren zo vlug als je kunt en probeer te ontsnappen aan deze bal, hier is adrenaline verzekerd! 

De bedoeling is dat de bal los wordt gelaten op het hoogste deel van het dorp waarna de bal door de hoofdstraat naar beneden rolt. Voor de bal uit rennen de deelnemers die moeten proberen sneller dan de bal bij de finish aan te komen.

 

Ook de kinderen kunnen genieten van hun eigen mini boloencierro, natuurlijk met kleinere en lichtere ballen die in mooie en felle kleuren zijn geverfd hiermee kunnen de kinderen de bal beter zien en beter aanzien komen.

 

Bron: Spanje Vandaag


ACSI Kampeerreizen