Feria de Abril in Sevilla, Andalusië

Gepubliceerd op 18 juni 2018 om 09:17
Feria de Abril in Sevilla,
Home » Blog » Feesten en Evenementen in Spanje » Feria de Abril in Sevilla, Andalusië

Feria de Abril in Sevilla, Andalusië

Feria de Abril in Sevilla - Feria de Abril in Sevilla is het belangrijkste festival van de Zuid Spaanse stad Sevilla. Al hoe wel de Feria de Abril (april) heet, vinden deze feesten soms ook plaats in de maand mei.

 

Feria de Abril en Sevilla

Het bekende Feria de la Abril in Sevilla - feestweek van Sevilla - was vroeger een veemarkt wat in de loop van de jaren is uit gegroeid tot een vrolijk en bont volksfeest.Vanaf het jaar 1747 werden in Sevilla grote veemarkten georganiseerd waar vee van hand tot hand gingen. Waarbij vooral de paardenhandel erg populair was: ook vandaag de dag zijn de paarden  een belangrijk onderdeel van de feria. Er is veel aandacht voor paardenshows tijdens feria´s in Andalusië.

 

Bij de openings cerimonieel zullen er duizenden lichtjes van de enorme grote toegangspoort om middernacht gaan branden waarna het flamenco feest kan losbarsten. De Feria de Abril is een aaneenschakeling van flamenco muziek, flamenco kleding met uiteraard de bekende flamenco jurken, paard en wagens en veel plezier, dansen en zingen. Gedurende een hele week staat Sevilla in het teken van de Feria en laat iedereen zich van zijn/haar beste kant zien.

 

Meer informatie over de Feria de Abril en Sevilla vind je HIER