Carnaval in Spanje

Gepubliceerd op 24 juni 2018 om 11:34
carnaval-in-spanje

Carnaval in Spanje -  Carnaval wordt ook in Spanje groot en uitbundig gevierd. In Spanje is carnaval  vrolijk, stijlvol en een humorvol feest en wordt hoofdzakelijk op straat gevierd. De bekendste carnavalsfeesten zijn die van Cádiz en Santa Cruz de Tenerife.Op de straten van Spanje wordt bijna overal carnaval gevierd. Het is er een super groot feest. Alle mensen zijn verkleed. Het op een na grootste carnavalsfeest ter wereld wordt in Santa Cruz in de provincie Tenerife gevierd. Het centrum van Santa Cruz is feestelijk versierd en naast het grote podium op de Plaza de España worden in de aangrenzende straten honderden kermiskramen, eettentjes en muziekstalletjes opgetrokken. Vele dagen en vooral nachten lang is Santa Cruz een bruisende stad vol samba, salsa en merengue, waar duizenden feestvierders onvermoeibaar mee dansen op het aanstekelijk ritme van de zuiderse klanken. Het afsluitend dansfeest op de Plaza de España kreeg in 1987 een plaatsje in het Guinness book of Records als grootste carnavalbal van de hele wereld.

 

De cuerva is de typische drank tijdens carnaval en hij staat ook bekend als 'de drank van de goden'. De echte carnavalvierders drinken een serieuze hoeveelheid van dit spul tijdens de lange dagen van de vieringen.
 Een bekroond recept van een van de vorige jaren is geschikt voor 100 liter cuerva: Twee flessen whiskey, twee flessen jenever, twee flessen wodka, twee flessen rode Martini, twee flessen witte Martini, tweeëntwintig flessen witte wijn, hetzelfde aantal flessen rode wijn, vijf liter sinaasappelsap, vijf liter citroensap, tien liter cola, vijfentwintig liter gaseosa (licht sprankelend water), één kaneelstokje, vijf kilo suiker en een aardige hoeveelheid stukjes fruit. Salud!

 

Meer informatie over de Carnaval in Spanje vind je HIER

 

Bron: Emigratieboek.nl