Paardenraces van Sanlucar

Gepubliceerd op 11 juli 2018 om 10:32
Carreras de caballos en la playa - De paardenraces van Sanlucar - Het paardenrennen van Sanlucar

Carreras de caballos en la playa - De paardenraces van Sanlucar - Het paardenrennen van Sanlucar. Op de stranden van Sanliqueñas in Sanlúcar de Barrameda aan de Costa de la Luz in de provincie Cadiz, Zuid-Spanje vindt elk jaar in augustus het oudste paardenraces van Spanje plaats.

De paardenraces op de stranden van Sanliqueñas in Sanlúcar de Barrameda in Andalusië worden al vanaf 1845 op het strand gehouden. Tegenwoordig vinden deze paardenraces plaats gedurende twee 3-daagse evenementen.Deze paardenrennen van het Zuid Spaanse Sanlúcar zijn in geheel Spanje zeer bekend en trekken daardoor duizenden bezoekers.

Carreras de caballos en la playa wordt georganiseerd door Sociedad de Carreras de Caballos de Sanlúcar de Barrameda en de gemeente Sanlúcar.

 

Sanlucar de Barrameda aan de Costa de la Luz

Sanlucar de Barrameda is een prachtig dorpje met heerlijke brede zandstranden omringt met pijnbomen en een rijke geschiedenis.

In Sanlucar en de omgeving wordt de beroemde Manzanilla wijn geproduceerd ( een Sherry soort ).

Maar hou je meer van zon, zee en strand dan ben je in Sanlucar de Barrameda aan de Costa de la Luz ook op de juiste plaats.

Maar je kunt ook de boot nemen en het er tegenover liggende natuurgebied Doñana gaan ontdekken. Hier komt trouwens ook elk jaar  de bedevaartstocht naar El Rocío doorheen.

Andere bekende plaatsen zijn: Cádiz de hoofdstad van deze gelijknamige provincie, Conil de la Frontera - Jerez de la Frontera,

 

Wil jij ook eens de paardenraces van Sanlucar van dichtbij meemaken?

Dan kun je een accommodatie in Sanlucar zoeken maar misschien is een accommodatie in de directe omgeving kansrijker en goedkoper.