Semana Grande in Bilbao, Baskenland

Gepubliceerd op 23 juni 2018 om 13:44
Semana Grande in Bilbao, Baskenland

La Semana Grande de Bilbao, Baskenland -  De Semana Grande ( Baskisch: Aste Nagusia)  in de stad Bilbao, dit festival wordt elk jaar in augustus gehouden. Dit evenement vindt hoofdzakelijk in het Baskenland plaats en het grootste en spectaculairste feest vind je in de stad Bilbao.De Semana Grande vindt altijd plaats na Asunción de la Virgen “Maria Hemelvaart” dat altijd op 15 augustus wordt gevierd. Op de eerst volgende zaterdag begint het 9 dagen duren feest Semana Grande. Het hart van het feest vind je in Arenal, deze wijk ligt tegen het oude stadshart Casco Viejo aan.

 

Het feest wordt geopend bij theater Arriaga aan de oevers van de rivier Ervión waar grote feesttenten txosnas staan opgesteld.. Als het afschieten van een vuurpijl (lanzamiento del txupinazo) vanaf het balkon heeft plaats gevonden, dan heeft Marijaia haar grote entree, een 4 meter grote goedlachse pop. Waarna het festival Semana Grande officieel geopend is.

 

Hier kun je van Baskische folklore en tradities zoals dans in traditionele Baskische klederdracht en concerten met Baskische muziek, de Desfile de gigantes (de optocht van de reuzen) en de Batalla con huevos y harina (het eier- en meelgevecht) genieten. Maar je kunt ook genieten van de traditionele txakoli-wijn en pintxos.

 

Overal in de stad Bilbao vinden er parades, theater voorstellingen, alle soorten muziek voorstelingen, straattheater, comedy, stier gevechten en elke nacht wordt er vuurwerk afgestoken.

 

Marijaia wordt de laatste dag tijdens het afscheidsceremonie verbrand.

 

Aste Nagusia ( Semana Grande ) is het grootste feest in de stad Bilbao.