Saltar bébes - Baby springen in Castrillo de Murcia

Gepubliceerd op 3 augustus 2018 om 11:18


Saltar bébes - Baby springen in Castrillo de Murcia

Saltar bébes - Baby springen ook wel de sprong van de duivel genoemd in Castrillo de Murcia, Burgos. Castrillo de Murcia is een Spaanse dorpje dat behoort tot de gemeente Sasamón, in de provincie Burgos. Dit is wel een van de gekste en vreemdste feesten die ik ken maar behoort zeker tot een van de traditioneelste feesten van Spanje.

Hier vind elk jaar na het feest van Corpus Cristi festiviteiten, het vreemde feest plaats van Saltar bébes in het Nederlands baby springen ook wel de sprong van de duivel genoemd tijdens de El Colacho.

Dit Spaanse feest stamt reeds uit 1620 en het El Colacho feest is minstens zo spannend als vele andere bekende traditionele feesten in Spanje.

De bedoeling van het baby springen is dat volwassen mannen gekleed met pakken in rood en geel, in deze duivelse kledij over een rij van baby’s springen om deze te beschermen tegen al het slechte wat ze in hun leven nog kunnen tegenkomen.


Saltar bébes - Baby springen ook wel de sprong van de duivel genoemd

Een familielid brengt de nieuwe inwoner van het dorp, keurig aangeklede baby naar de organisatie die de kleine dreumes dan veilig op een zachte matras midden op het dorpsplein keurig op een rij, niet eens een jaar oud, op het matras leggen.

Daarna springen de duivels aangeklede mannen over de baby’s. Gebeurd dat met succes dan zal de baby nooit meer bang hoeven en zijn. De zielen van de baby’s zijn van de duivel gereinigd en natuurlijk zijn alle kwade geesten weggejaagd.

Ondanks het feit dat het over baby’s springen zeer gevaarlijk uit ziet, waarbij baby’s gewond kunnen raken, zijn de ouders van de nieuwe mensjes beretrots dat ze mogen deelnemen.

Maar maak je geen zorgen er is nog nooit een baby gewond geraakt!


ACSI Kampeerreizen