Kerst in Spanje

Gepubliceerd op 11 oktober 2018 om 16:33


.  In december worden de dorpen en

Kerst in Spanje - Spanje in december.  In december worden de dorpen en steden in Spanje omgetoverd in een fonkelende en betoverende kerstdecor. Dan in Spanje weet man ook hoe kerstmis gevierd moet worden en dat gaat gepaard met vele Kersttradities. Dan de maand december is ook in Spanje een grote feestmaand wat gepaard gaat met kerststallen ( Belenes), kerstverlichting en kerstmarkten en als je denkt dat hebben wij ook.

 

Maar op 22 December

El Gordo (de dikke) waar enorme geldprijzen gewonnen kunnen worden, 24 December - Nochebuena

 

24 December - Nochebuena

Het is traditie om Nochebuena (kerstavond) met familie te vieren en te genieten van een groot kerstdiner.

 

25 December - Dia de Navidad

Op Dia de Navidad (kerstdag) bezoeken Spanjaarden familie, eten ze een feestmaaltijd en op sommige plaatsen krijgen kinderen cadeautjes van Papa Noel (Kerstman).

 

28 December - Dia de los Santos Inocentes

Dia de los Santos Inocentes (dag van de onschuldigen). Deze dag is te vergelijken met onze 1 april. Er worden de hele dag door grappen gemaakt en mensen worden voor de gek gehouden.

 

31 December - Nochevieja (oudjaar)

In Spanje wordt om middernacht geen vuurwerk afgestoken maar eet men 12 druiven. Bij elke klokslag eentje en als dit lukt binnen de tijd volgen 12 maanden van geluk. Voor extra geluk dragen de vrouwen rode lingerie tijdens de jaarwisseling.

 

5 januari - Los Reyes Magos

Na oud & nieuw is het nog niet gedaan met de festiviteiten. In de avond van 5 januari is er namelijk de optocht van de Drie Koningen (los Reyes Magos). Caspar, Melchior en Balthazar gooien handenvol snoep naar de kinderen die langs de kant staan. Weer thuis zetten de kinderen hun mooiste schoentje met daarbij melk en koekjes voor de Drie Koningen en water voor hun kamelen.

 

6 januari - Roscón de Reyes

Op 6 januari eten ze traditioneel Roscón de Reyes, een ringvormige cake waarin 2 dingen verstopt zitten: een figuurtje van een koning en een boon. Zit de koning in jouw stuk? Dan word jij gekroond tot koning van die dag. Vind je de boon? Dan moet jij het volgende jaar voor de Roscón de Reyes zorg.

 

Datum kerstvakantie 2018-2019
Kerstvakantie in Nederland van 22 December 2018 t/m 6 Januari 2019.
In heel Nederland is het kerstvakantie van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019.


Reisaanbiedingen en Vakantieaanbiedingen met de kerst, dan in Spanje schijnt de zon met de kerstvakantie!