Ontdek Spanje » Blog »  De mooiste en de meest magische plekken in Spanje


De mooiste en de meest magische plekken in Spanje

Spanje heeft de meest mooie en magische plekken zoals: watervallen, betoverende grotten, sprookjesachtige bossen, Parelwitte stranden, helderblauwe zee, ontdek  Galiciën met zijn Playa de las Cathedrales. 

 

Er zijn plaatsen in Spanje waar je denkt op een andere planeet te zijn. Sommige plaatsen zijn gebruikt in verschillende films die andere planeten moeten voorstellen.Hier vind je enkele magische plekken in Spanje, al deze plekken hebben iets extra hebben iets speciaal en als je de kans krijgt om ze te bezoeken, doen! Dan ze zijn allemaal een bezoek waard dan Spanje bezit plaatsen van een enorme schoonheid!


Het spookhuis "El Cortijo jurado" van Málaga

Het spookhuis "El Cortijo jurado" van Málaga - Het lugubere spookhuis "El Cortijo jurado" van Malaga. Op een heuvel vlakbij Málaga staat een verlaten gammel restant van een imposante villa. Deze imposante villa behoorde eens één van de meest invloedrijke families van Málaga

Lees meer »

Natuurpark Bardenes Reales Navarra

Natuurpark Bardenas Reales (soms Bárdenas Reales, in Basque, Errege Bardeak) is een woestijnachtige dorre vlakte in Navarra. Dit Natuurpark met zijn prachtige wilde natuurschoonis door UNESCO ook uitgeroepen tot een biosfeer reservaat.

Lees meer »

Pueblos negros in Castilla-La Mancha

De Pueblos negros -  De provincie Guadalajara, Castilla-La Mancha staat bekend om zijn “pueblos negros” in het Nederlands “zwarte dorpen” genoemd. Dit zijn dorpen waarvan de huizen en andere constructies gebouwd zijn door gebruik te maken van zwarte leisteen.

Lees meer »

Bocairent en de Covetes dels Moros, de grotten van de Moren

Het dorpje Bocairent en de Covetes dels Moros in het Nederlands de grotten van de Moren in het plaatsje Bocairent. Het dorpje Bocairent in de Spaanse provincie Valencia ligt in het zuidelijk deel van de provincie Valencia. Dit leuke en charmante dorpje Bocairent ligt op ongeveer 100 kilometer van de stad Valencia en telt ongeveer 5000 inwoners.

Lees meer »

De ijsgrot van Sant Blai in Bocairent

De ijsgrot van Sant Blai in Bocairent - Bocairent een dorpje in de Spaanse provincie Valencia ligt in het zuidelijk deel van de provincie Valencia. Dit leuke en charmante dorpje Bocairent ligt op ongeveer 100 kilometer van de stad Valencia en telt ongeveer 5000 inwoners. Bocairent, dit middeleeuwse dorp heeft een klooster, en tal van andere bezienswaardigheden,  zoals het natuurgebied de Sierra Mariola, Moorse grotten en de ijsgrot van Sant Blai

Lees meer »

Parque Nacional de Garajonay, La Gomera

Nationaal park Garajonay in het Spaans: Parque nacional de Garajonay en ligt op het Canarische Eiland La Gomera, Spanje. Vanaf 1981 is het een nationaal park en  vanaf 1986 staat het op de Wereld erfgoed lijst van de UNESCO.  Het Nationaal park Garajonay is vanaf 1988 ook uitgeroepen  'Europees vogelreservaat'.

Lees meer »

De grotten van San José

De grotten van San José - De bijzonder grotten van San José, Valenciaans:  Grutas de San Josep, grenzend aan het Sierra de Espadán natuurreservaat liggen de imposante grotten van San José op circa 45 kilometer van de stad Valencia

Lees meer »

Las Cuevas del Drach - Grotten van de Draak op Mallorca, Balearen

Las Cuevas del Drach op Mallorca, Balearen - Als je de grotten van de Draak op Mallorca ziet, kun je zo maar voorstellende dat hier ergens een vuurspuwende draak ligt te slapen omgeven door zijn schatten terwijl de zon de druppels van de stalactieten verlicht. Deze magische plek bestaat uit vier grote grotten vlakbij de Manacor die tot 25 meter onder de grond reikt.

Lees meer »

Garganta de los Infiernos in Extremadura

Natuurreservaat la Garganta de los Infiernos - Dit Natuurreservaat la Garganta de los Infiernos ligt in de Valle del Jerte tussen de noordwestelijke helling van de Sierra de Tormantos, de zuidwestelijke helling van de Sierra de Gredos en de rivier de Jerte. In de omgeving kunt u tal van watervallen, beken en kreken zien, evenals gigantische waterbronnen door millioenen jaren heen uitgeschuurd en door erosie beter bekend als Los Pilones. 

Lees meer »

Erosies van Bolnuevo in Murcia

De erosies van Bolnuevo - Bolnuevo ligt aan de Costa Cálida in de provincie Murcia zuid oostelijk van Spanje. Bolnuevo is een kleine vissersplaatsje, het dorp hoort bij de gemeente Mazarrón en ligt naast het Puerto de Mazarrón.

Lees meer »

Het Woud Selva de Irati in Navarra

Het Woud  Selva de Irati in Navarra - Het Woud van Irati ligt in het oostelijk deel van de Pyreneeën van de deelstaat Navarra, en ligt aan de voet van de valleien Aezkoa en Salazar. Selva de Irati is het op een na grootste en best onderhouden beukenbos en sparrenbos van Europa.  Waarbij het Duitse Zwarte Woud het grootste woud op dit gebied is.

Lees meer »

Minas de Riotinto - De mijnen van Rio Tinto in Huelva

Minas de Riotinto, in de provincie Huelva, Andalusië - De mijnen van Rio Tinto Minas de Rio Tinto, in de provincie Huelva lijkt een surrealistisch maanlandschap, deze intens kleur die de aarde en de rivieren rood kleurt dat je doet voorkomen als of je op Mars bent geland.

Lees meer »

De Ézaro een waterval in Galiciën

De Ézaro een waterval in Galiciën - Fervenza do Ézaro of de Xalles-waterval , is een waterval die de rivier Xalles vormt aan de monding van de zee. Het is gelegen in de gemeente Dumbría , provincie La Coruña, in de autonome gemeenschap Galicië .

Lees meer »

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Ook interessant in Spanje