Het Woud Selva de Irati in Navarra

Gepubliceerd op 24 juni 2018 om 08:21
Het Woud  Selva de Irati in Navarra

Het Woud  Selva de Irati in Navarra - Het Woud van Irati ligt in het oostelijk deel van de Pyreneeën van de deelstaat Navarra, en ligt aan de voet van de valleien Aezkoa en Salazar. Selva de Irati is het op een na grootste en best onderhouden beukenbos en sparrenbos van Europa.  Waarbij het Duitse Zwarte Woud het grootste woud op dit gebied is.Ontdek dit droomlandschap waar legendarische personages hebben geleefd zoals heksen en lamias (fantasiewezens met vrouwenhoofd en drakenlijf), die gebruik maakten van de mist om de geest van Juana de Labrit - de vergiftigde koningin van de Hugenoten in Parijs - rond te dragen en om degenen die zij onderweg tegenkwamen te laten verdwijnen. Vergeet ook niet dat hier Basajaun, woont, de heer van het bos. Dit is een grote gestalte met lang haar en wonderlijke krachten, die leniger is dan de herten. Komt u hem op uw wandeling tegen, sla dan niet op de vlucht maar luister naar zijn bevelen. Dan zal hij u tijdens uw bezoek aan het bos begeleiden en beschermen.

 

Het is een bos waar u vele indrukken zult opdoen: de ontmoeting met de natuur, het wilde gekabbel van het water dat tussen beuken en sparren stroomt, de koelte van de rivier de Irati of van het stuwmeer van Irabia, het vluchtige geluid van de dieren en de vallende bladeren in de herfst, de geur van de bosvruchten en de zachtheid van de grasdeken die deze juweel van de Pyreneeën afdekt. Pak een fototoestel en bergschoenen en wandel langs een van de afgebakende wandelpaden door het bos.
Het Woud van Irati is op twee plaatsen toegankelijk: aan de westelijke zijde vanaf Orbaizeta en aan de oostkant vanaf Ochagavía, waar zich bovendien het Interpretatiecentrum bevindt. Dit is een goed vertrekpunt om informatie in te winnen over het bos en zijn omgeving.

 

Hier vind je alle praktische informatie van het Woud Selva de Irati

 

Bron: Turismo Navarra en Spanje top tien

Foto: Lisette van Travellust.nl