Minas de Riotinto - De mijnen van Rio Tinto in Huelva

Gepubliceerd op 22 juni 2018 om 14:23
Minas de Riotinto - De mijnen van Riotinto in Huelva

Minas de Riotinto, in de provincie Huelva, Andalusië - De mijnen van Rio Tinto Minas de Rio Tinto, in de provincie Huelva lijkt een surrealistisch maanlandschap, deze intens kleur die de aarde en de rivieren rood kleurt dat je doet voorkomen als of je op Mars bent geland.Deze curieuze plaats in Spanje is al meer als vijfduizend jaar een mijnbouw gebied. De eerst die hier naar ijzer en koper zochten waren de Iberiërs en Feniciërs daarna kwamen de Phoeniciërs, Grieken, Romeinen, Visigoten en de Moren.

 

Río Tinto, dit mijnbouw gebied ligt op ongeveer 70 kilometer ten noordoostelijk van Huelva en wordt aangenomen dat dit het  oudste mijnbouwgebied van de wereld is!

 

De Río Tinto begint in de Sierra Morena van Andalusië en stroomt over ongeveer 100 kilometer naar de Golf van Cádiz, waar ze in de buurt van de stad Huelva in deze zee uitmondt.

 

De exploitatie van deze, ondertussen gesloten mijn heeft er voor gezorgd dat de rivier ondertussen alle rode kleuren aangenomen heeft die voorstelbaar zijn.

 

In deze gesloten mijn wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan door de NASA of er leven zonder licht en zuurstof mogelijk is.